Hormonok teszik?

Figyelt kérdés
9 hetes terhes vagyok, ferjem szeretne a babat, de bennem többször felmerült mar az abortusz. Ha arra gondolok, hogy egy baba van a hasamban, felidegesit. Van mar egy gyermekem, Ö is meg kicsi. Ferjem azt mondta, ha elvetetem, akkor valsz vege a hazassaguknak. En nem akarom ilyen gyorsan megegyszer vegig csinalni mindazt amit egy kisbabaval kell, szabad akarok mar vegre lenni. A hormonok tesznek nemnormalissa vagy ezeknek a gondolatokhoz semmi köze hozzajuk? Volt vki hasonlo esetben?
2014. júl. 9. 11:53
 1/9 anonim ***** válasza:
8%
Tervezetlen gyereknél ez gyakran előfordul, de persze a hormonok is közrejátszanak benne. Beszéljétek alaposan át. Viszont csak a férjed miatt ne vállald, ha egyáltalán nem akarod.
2014. júl. 9. 12:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nagy benned az önállósodási, önmegvalósítási vágy és a gyerekkel való törődést kényszernek éled meg. Nem mindenki egyforma. Férjed meg nyilván rossz néven venné, ha megölnék az ő gyerekét. Persze, ő más helyzetből beszél.
2014. júl. 9. 12:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat! Nem tudom mi a helyes. Legyek önzö es vessek veget egy eletnek avagy varjak meg 3 evet az önmegvalositassal. Nehez ügy.
2014. júl. 9. 12:31
 4/9 anonim ***** válasza:
63%

Ne hülyéskedj! Ha ennyire tisztán látod, mibe torkollik az abortusz, és egy emberi élethez képest mi a súlya az önmegvalósítás 3 éves csúsztatásának, akkor már meg is válaszoltad a saját kérdésedet.

3 évért, még ha nehéz is, odadobni egy házasságot, megölni egy saját magzat-gyermeket és elvált szülők gyermekévé tenni a már megszületettet?

Hogy valósítod meg önmagad egyedülálló anyukaként olyan lelki teherrel, amit az abortusz tenne a válladra?

2014. júl. 9. 12:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Ez igy van jol irod. Vhogy el kell fogadtatnom magammal a felallast.
2014. júl. 9. 12:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a hormonok teszik, bár konkrétan ilyen helyzetben nem voltam. Kb. annyi idős várandós vagyok, mint te, és nekem is vannak hülye gondolataim, csak nálam nem így jön ki - tervezett baba, nagyon sokat vártunk rá, így természetesen meg sem fordul a fejemben, ami neked. Viszont hisztizek eleget máson, meg sírok azon, hogy engem senki sem szeret (ez persze nem igaz, én is tudom, a párom , a két nagyobb gyerekem meg anyukám is segítenek, amiben tudnak :)), fizikailag hulla vagyok, kikészülök az állandó hányingertől, a munkakedvem a béka feneke alatt van. Néha személyes támadásnak érzem, ha megkérdezik, hogy mi lesz a vacsora (dolgozom napi 8 órában, plusz 2 óra a bejárás). DE! Tudom, hogy vége lesz ennek a nyomott első trimeszternek - már nincs sok hátra belőle - és akkor visszatér az erőm, az életkedvem, az optimizmusom. Nagyon drukkolok Neked, hogy Te is minél előbb erőre kapj, és örülni tudj a babának. Nálam a két nagy között 21 hónap van, de nem bántam meg! Meg hát nem elölről kezded - hidd el, nem ugyanaz! Már van tapasztalatod, tudod, hogy mikor, mit, hogyan kell csinálni, min érdemes aggódni és min nem. Nekem szinte könnyebb is volt, amikor már ketten voltak, pedig nem volt segítségem, a nagyszülők messze voltak - persze tudom, ez egyénfüggő.

Nem tehetek mást, mint hogy drukkolok neked és a picinek, és annak, hogy idén ősszel egyszerre legyünk egészséges kisbabák boldog anyukái!

2014. júl. 9. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Bizony el kell fogadtatnod magaddal! És el is fogod tudni! :)

Ott, az a kicsi kis emberke teljes gyanútlansággal fejlődik, növekszik, és az életre készül. Te vagy a mindene. A szívverésed, a hangod, a mozdulataid, az érzéseid, mind, mind az életet jelentik számára. Szüksége van rád. Rád van szüksége.

És nem lesz hálátlan. Lehet, hogy a te arcodat mintázza majd az övé, te fogod tudni megnyugtatni, ha sír, te tudod táplálni, altatni, megnevettetni, és ő a mosolyával, az első lépteivel, és szavával, a neked megfelelni vágyásával, no meg a csíntevéseivel, és azzal a határtalan szeretettel lesz hálás mindezért, amivel csak egy gyermek képes az édesanyja felé fordulni.

Az igazán rázós időszak fél-egy év alatt lemegy, utána már érezhetően könnyebb minden, és az eleven, csibész, kacagó szemű szeretetcsomag mindig ott marad veled.

Nézd csak, valahogy így néz most k(a 8- és 10 hetes képeknél nézd):

[link]

Szeretni fogod. Ne szégyelld, hogy elbizonytalanodtál. Ő a tiéd, a tiétek, ugyanúgy, mint az első.

2014. júl. 9. 14:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Szepen irtatok. Meg annyi, hogy költözködnünk kell meg ebben az evben. Keresünk egy nagyobb lakast aposom varosaban, ez tölünk 300 km-re van. Mar egy nehezseggel indul. Lehet csak decemberben jön össze, mert a ferjem muszaj masik allast is keresni, penzt is össze kell szedni es februar elsö hetere vagyok kiirva. Nem vagyok megijedve. Babaval kapcsolatban is talan azert vannak ezek az erzeseim, mert kisgyermekem fogzik, egesz nap hiszterika, rajtam log, nem akar aludni, enni stb. Valsz ez is ratesz. Külföldön elünk, anyum Magyarorszagon, söt az összes rokonom, mondhatni egyedül vagyok, segitsegre nemigen szamithatok. Irom megegyszer ket kisgyermek nevelesetöl nem vagyok megijedve, csak, hat mas volt az elkepzelesem, ha a kicsi megkezdi az ovit. Ember tervez, Isten vegez. Megegyszer köszönöm, az abortuszt azt teljesen elvetettem. Lehet a következö trimeszter jobb lesz, javulast hoz a fejemben:)
2014. júl. 9. 21:49
 9/9 anonim válasza:
jól teszed, hogy nem az abortusz mellet döntöl.. szegény gyerek nem tehet róla.. még fiatal vagyok, (16) de ha egyszer lesz barátnőm, és véletlen összejönne egy baba, meg sem fordulna a fejemben, hogy megöljük.. igaz, nekem könnyű, mert én fiu vagyok, és nem nekem kell kihordani a gyereket, de ha mégis összejönne, támogatnám 9 hónapon keresztül, és egész életem végéig.. :D abbahagynám minden tanulmányomat, és munkát vállalnék, hogy eltartsam.. igaz ezek olyan témák, amit mésok szerint 16 éves nem érthet, de én azért drukkolok neked.. kitartás!!! :D
2014. júl. 16. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!