Nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
fiatal vagyok meg anyanak (16) a baratom pedig apanak (19) ugyhogy arra gondoltunk h elvetetjuk, de par napja remalmaim vannak a babaval kapcsolatba (pl: sir es azt kerdezi mert öltel meg?, valaki hasba akart vagni es en minden erömmel megakartam vedeni nehogy baja legyen) es szerintem ha elvetetnem biztos h depresszios lennek es nem tudnam feldolgozni, viszon nem akarom "tönkre" tenni egyikönk eletet se :/ de nagyon jon tudom azt is hogy van mas lehetöseg, mint pl: örökbe adas,de arra se lennek kepes :'( tanacstalan vagyok!!
2014. júl. 1. 22:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
16 vagy mèg te magad is gyerek. Ami törtènt pedig egy hiba ami miatt nem kel tönkre tenned az èleted. Az abortusz egy szüksèges rossz. Nem állsz kèszen az anyaságra ne akarj ilyen hirtelen felnoni. Nem vagy anya anya az akinek gyereke van. Neked mèg nincs gyereked.
2014. júl. 2. 13:45
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
De van, írta, ott van a hasában. Az más kérdés megöli-e, hagyja hogy a gyerek szenvedjen, amiért ő felelőtlen volt.
2014. júl. 2. 13:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem leszek olyan tisztességtelen, hogy én is unszoljam, meg felszólítgassam a kérdezőt. Én nem itt keresek önigazolást...

De a tények makacs dolgok: aki terhes, az GYEREKET vár. Annak gyereke van, nem kutyakölyke, nem cetbébije, nem kismajma, hanem vér szerinti, tulajdon magzat-gyermeke, akit a magyar törvények értelmében a 12. élethétig megölethet. De ő attól még ember, és az is marad. Legfeljebb halott ember, halott gyermek, halott magzat, halott embrió.

Evvan.

2014. júl. 2. 13:51
 14/18 anonim válasza:

1.Beszélj a szüleiddel!!!

2.Szerintem tartsd meg az a pici élet már a tied!

2014. júl. 2. 14:13
 15/18 anonim ***** válasza:

Most ezért biztos lepontoznak , de szerintem mérlegelj.

Én 16 évesen biztos nem vállaltam volna be egy babát, mivel magam is gyerek voltam. Nekem fontos volt, hogy tovább tanuljak, hogy szórakozzak, éljem a fiatalok életét( nem az eszetlen bulizásra gondolok).

Egy gyermek sok felelősséggel jár. Persze írják majd, hogy elég a szeretet, benned már egy élet növekszik, ne vetesd el. De gyereket nevelni, a családot összetartani,eltartani borzasztóan nehéz. Ha vállalod sok lemondassál kell szembesülnöd, és bizony fel kell nőnöd elég gyorsan. De tegyünk fel, ha még te erre fel is készültél a barátod is ugyan ilyen felelősségteljes lesz? És a szüleid? Ők támogatnának?

Sajnos nehéz döntést kell meghoznod. De bárhogy is, sok erőt kívánok neked!

Én azt tanácsolom, hogy próbálj meg beszélgetni több emberrel, ha tudsz olyanokkal akik átestek az abortuszon és olyanokkal is akik végül bevállaltak a babát és szintén tinik még. A barátoddal is üljetek le, és mondjátok el egymásak mit éreztek, hisz ő is ugyan olyan részese a terhességnek mint te magad.

2014. júl. 3. 01:19
 16/18 anonim ***** válasza:
66%
Itt mindenki könnyen beszèl ès itèlkezik hogy tarsd meg ès hogy ö a gyereked aki már èl stb. De ha 17 èvesen ott maradsz egy kisgyerekkel akit etetni ruházni kell s aki bármikor beteg lehet nem lesz ott egy se hogy azt mondja tessèk itt van 20 ezer forint. A szeretett szèp dolog de gyerek mèg nem nött fel tölle.
2014. júl. 3. 14:01
 17/18 anonim válasza:
Szerintem ez az anya döntése.Igen most írták egy csomóan hogy ne vegyél el egy ártatlan életet,halott gyerek anyja leszel sírodig stb.DE Te tudod hogy milyen élete lenne a gyereknek.Hogy mennyire tudnál gondoskodni róla,hogy fogadnák a családban,feltudod e jól nevelni.Lehet hogy a barátoddal valamikor majd különváltok,vagy a családban nem akarnak majd segíteni neked.Akkor ott kell hagynod az iskolát és dolgoznod kell majd hogy eltarthasd viszont így meg érettségi és képzettség nélkül eleve nem fogsz jó munkát találni és senkinek sem lesz jó szegényen élni.Csak gondolkozz el mindenen és alaposan fontold meg a döntést.
2014. júl. 14. 20:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Azért van az abortusznak egy határideje, mert a magzatnak addig még nem fejlett az idegrendszere. Mondhatjátok hogy lelke van, de nincs. Amíg még elvetetheted kb egy légy értelmi szintjén áll.
2014. júl. 17. 15:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!