Viktoria1978 kérdése:

Total kivagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Annyit kel tudni rolam 36 vagyok, van egy masfel eves kisfiam es par hetes terhes vagyok. Amiota megtudtam terhes vagyok en nem ismerek magamra, tiszta idegbeteg vagyok, nem tudok egy jot nevetni. Lehet a hormonok teszik, nem tudom. A lenyeg az, hogy gondoltam a terhessegmegszakitasra, de a ferjem ellenzi en is egyszer akarom a kicsit, egyszer nem. Szeretnek egy kislanyt, de nekem mar meg volt tervem a jövö evre.(tavasszal kicsi ovis en megyek dolgozni) Nem birom az itthonletet, szoszerint megbolondulok. Komolyan nem tudom mit tegyek. Ha arra gondolok, hogy a terhessegmegszakitas mit takar, merhetetlen szomorusag fog el, nem akarom önzö modon megölni a gyermekem, de nem akarok pszichologushoz sem jarni. Volt vki hasonlo helyzetben? Hogy oldotta meg?
2014. jún. 16. 15:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%

Olyan megoldás szóba jöhet nálatok, hogy az apa maradjon otthon a kicsivel? Így a baba is megmarad ès te is mehetnél vissza dolgozni.

Szerintem semmiképpen ne vetesd el.

2014. jún. 16. 15:35
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszod! Beszeltünk rola, de en meg mindig szoptatom a kisfiam, valsz a kicsinel is ez lesz. Be kell ismerjem, hogy en felek. Külföldön elünk, anyum Magyarorszagon. A ferjem nemet, de a szülök több szaz km-re. Beszeltünk rola, hogy meg a tel elött odaköltöltözünk ahol az aposek laknak. A ferjem normalis, de en kötözködök vele, most tenyleg idiota vagyok, vagy a hormonok teszik? Mar elkepzeltem a kicsit, szeretnek egy kislanyt barna hajjal:) A kisfiam szöszi az apukajatol örökölte. Most meg sirok, mondom miota terhes vagyok en nem ismerek magamra.
2014. jún. 16. 15:46
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a terhesség előtt szeretted volna a gyermeket, akkor semmiképpen se vetesd most el! - akkor is járhatsz pszichológushoz, hidd el... gondolj bele, kiürülnek a hormonok, visszakapod a "régi éned" , és rádöbbensz mit tettél... ha terveztétek, tudjátok anyagilag vállalni, akkor bízz magadban, meg tudod csinálni! - még 2 év az életedből, tudom, de lesz még időd dolgozni, pörögni... most van itt az idő babázni! :) ( egy másfél, és egy 3 éves kislány anyukája)
2014. jún. 16. 15:57
 4/16 anonim ***** válasza:

Abortusz után is ugyanúgy kiköthetsz pszichológusnál.

Nem tudsz most egyhez elmenni, hogy tanácsot adjon?

2014. jún. 16. 15:59
 5/16 anonim ***** válasza:

Valószínű hogy a hormonok is közrejátszanak, de az is teljesen érthető, hogy vágysz felnőttek társaságába és házon kívül dolgozni. (mert azt ne felejtsük el hogy egy otthon levő szülő rengeteget

dolgozik, csak nem fizetésért)

Meg már nagyobb a kisgyereked, ha oviba kerül akkor nem kell 24 órán át figyelned, jó lett volna egy kis felüdülés, ez természetes.

A férjed biztos megérti hogy az idegesség nem neki hanem a helyzetnek szól. Ha nagyon morcos voltál vele, utána őszinte bocsánatkérés csodákat tehet. Mindkét félnek.

Nem tudom nálaton mennyire rugalmasak a munkaidő tekintetében, és az én javaslatomat sem akarom mindenképpen ráderőltetni. :)

De például azt nálatok működne, hogy a kicsi pár hónapos korától az apuka heti 4 napot dolgozna, te pedig 2-t, mikor neki szabadnapja van , és csak kb. 4 órákat dolgoznál? Hagyhatná otthon lefejt tejet, és a kicsi bepótolná a szopizást mikor otthon vagy.

2014. jún. 16. 16:09
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszod! Nem volt tervezett terhesseg, de nem bantam volna, ha teherbe esek. A ferjem mindig intett a vedekezesre, legutobb, mikor fogant a baba, en mondtam neki,hogy ugyan tuti nem lesz semmi. Par hettel kesöbb izgatottan vettem a tesztet es örültem a pozitiv tesztnek. Gratulalok a gyermekeidhez:)
2014. jún. 16. 16:14
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Szerintem semmikepp ne vetesd el csak azert, m tartasz attol, h meg otthon kell maradnod. Meg 2 ev az eletedbol, utana meg dolgozhatsz meg 20 evig, vagy ameddig birod :) Foleg akkor ne vetesd el, ha orultel eloszor a pozitiv tesztnek! Ezek tenyleg csak a hormonok. en is hasonlo helyzetben voltam! Egy abortusz nagyon kikesziti az embert lelkileg es amiatt is jarhat vki pszichologushoz. Probalj meg kicsit lazitani, atgondolni a dolgokat, azt, h milyen opciok lehetsegesek (reszmunkaido, roviditett szulesi szabi, otthoni munka stb.). Kitartas!
2014. jún. 16. 16:27
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:) Nagyon varom, hogy megszülessen a kislanyom:) ha kisfiu annak is nagyon örülök:) Mindenki teljesen igazat, jot irt. Köszönöm a tanacsokat,igazan jokor jöttek. Most mar kutyabajom nincs, de majd holnap szerintem megint kötözködök egy kicsit a ferjemmel:)
2014. jún. 16. 23:59
 9/16 anonim ***** válasza:

Mi terveztük a tesót, csak nem ilyen hamar. Mikor megláttam a tesztet, nagyon boldog voltam, pár héttel később már nem voltam biztos magamban...nagyon sokszor magam alatt voltam emiatt, nem tudtam mit tegyek...

Végül, megszületett a második lányom, gyönyörű, el sem tudom mondani mennyire imádom, és ha arra gondolok, hogy megfordult egyszer i a fejembe hogy nem biztos, hogy akartam őt, rettentő lelkiismeretfurdalásom lesz. de egy biztos, jól döntöttem, és te is jól fogsz ha megszülöd! :)

2014. jún. 17. 00:08
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem kell otthon maradni a picivel, ha nem akarsz, vissza mehetsz bármikor dolgozni.
2014. jún. 17. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!