Abortusz miatti bűntudat elvetésének jogossága?
Sziasztok, a lényeg, 22 éves egyetemisták vagyunk a barátnőmmel, óvszeres védekezés ellenére a barátnőm teherbe esett. A terhességmegszakítás mellett döntöttünk, mindketten jóformán gyerekek vagyunk, nem tudnánk bevállalni, és ami a legdurvább az egészbe, hogy komolyan védekeztünk, nem volt egyszer sem olyan, "nah most inkább hanyagoljul", egyszer sem. És mégis megtörtént.
10. hét körül járt a barátnőm, 1 hete volt abortusza, természetes, hogy kicsit furán éreztem magam (meg persze ő is szegény), csak valahogy nem tudok mit kezdeni a helyzettel, tudom hogy amit tettünk az nem volt 100% tiszta, de jelen helyzetbe ez volt a legracionálisabb döntés.
Azoktól kérdezném akik szerint az abortusz gyilkosság, emberellenes tett, mégis mi a jó fenét lehet ilyen helyzettel kezdeni, védekeztünk becsületesen, normális módon mindig, mégis megtörtén a baj.
Az az opció hogy kihordja és örökbe adja nem jó, kettévágná a tanulmányait, meg nem akar úgy gyereket hogy az nem övé lesz.
Érdekel a véleményetek, biztos nem túl sok ember van aki normális védekezés mellett mégis teherbe estek.
Én ezért nem ítéllek el titeket, főleg, mert rendesen védekeztetek és mégis. Bár alapból én mindig is utáltam az abortuszt, nem vallási okokból, csak nagyon lelkis vagyok. De van olyan helyzet, amikor az a kisebb rossz, ez talán az a helyzet volt, bár nem tudom, hogy lehetetlen lett volna-e megoldani. Ennyi idősen már biztos nem vetettem volna el, de mikor 19 évesen egyszer megijedtem, hogy talán terhes lehetek, akkor azért én is elgondolkodtam, annak ellenére, hogy akkor is eléggé ellene voltam az abortusznak.
Off: el nem tudom képzelni, hogy óvszer mellett ez hogy lehet, nem derült fény rá, hogy hol volt a hiba? Felgyűrődött? Lyukas volt?
Szerintem aki nemi életet tud élni az felnőtt a gyerekhez is.
Átmentetek volna levelezőre hétköznap dolgoztál volna barátnőd meg diplomás gyed is járt volna, és szépen eltartották volna. Szerintem fel kell nőni a feladathoz.
Igen valóban gondolom te nem 16 évesen kezdted a nemi életet, szóval az első része nyélből marhaság amit írtál.
Nem bölcsészszakon tanulunk, nappalin is nagyon nehéz a sulink, a GYED pedig kb 60.000 Ft, húha, lett volna habzsi dőzsi.
A Diplomás GYED pedig mesterszakosoknak lett leginkább kitalálva, nem pedig alapképzések elején járóknak
Volt egy másik kérdésem, ahol szintén megkérdőjelezték az életkoromat, nagyon durván infantilisek lehetnek a válaszaim ha már másodszorra történik, szóval elnézést értük.
Nem önigazolást kérnék, talán egy kis beleérzést, és az emberek az élvezetért szexelnek, meg sem fordul a fejükben a baba egy korig, ezt nem lehet rákenni valakikre csak azért mert csinálták, normális módon védekeztünk.
A 4-esen is azért kaptam fel a vizet mert úgy írta le mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna.
Van, amit nem is lehet levelezőn végezni, csak nappalin. Kérdező, rossz a célközönséged, nem azokat kell kérdezni, akik szerint gyilkosság, mert azok azok, akiknek semmi érzelmi intelligenciája nincs, nem voltak olyan helyzetben, de bele sem tudnak gondolni milyen annak, aki igen csak köpködnek, meg hadoválják a hülyeségüket.
Ha nagyon nem tudja feldolgozni keressen fel pszichológust vagy valami, de ne a gyűlölködő emberek támogatására várj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!