Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért ilyen felelőtlenek az...

Miért ilyen felelőtlenek az emberek?

Figyelt kérdés
Adott egy fiatal pár, akik fél éve ismerik egymást. Egy hónappal ezelőtt összebútoroztak, majd számomra érthetetlen okok miatt úgy döntöttek, hogy akkor szeretnének egy kisbabát is. Minden rendben volt, boldogan jöttek ki a 7. héten az ultrahangról, világgá kürtölték mindenkinek. Aztán pár nappal később valami semmiségen összevesztek és a nő hazaköltözött a szüleihez. Hozzáteszem, hogy 30 éves, egy normális kapcsolata nem volt eddig. Ezek után úgy döntött a nő, hogy hát így neki akkor még sincsen szüksége a gyerekre, ezért pár nap múlva megy abortuszra. Egyáltalán nem érdekli a gyerek, bár a férfi legszívesebben megtartaná, hiszen simán fel tudnák nevelni azt a gyereket. Lehet valamiféle bosszú is ez a nő részéről, bár ezt csak én sejtem így. Ráadásul a nő rokonai is pártolják, hogy vetesse el, mert ők sem akarják a gyereket. Engem mélységesen felháborít, hogy egy pici élettel így játszanak felelőtlen emberek. Persze nem szóltam semmit, hiszen semmi közöm hozzá, a véleményemet meg nem kérdezték. Mit gondoltok erről az esetről? Ha a véleményetekre lenne kíváncsi az adott pár, mit javasolnátok nekik? Én öt éve élek kapcsolatban, fél éve házasodtam. Hullámvasút volt eddig a kapcsolatunk a férjemmel, de bármilyen akadály jött, túljutottunk rajta. Én hiszek abban, hogy, ha két ember igazán szereti egymást, mindent meg lehet oldani, ezért sem értem őket.
2014. máj. 3. 21:14
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Felelőtlenség, ha így van, de nem szép mások életében turkálni, nem tudhatod pontosan mi és hogy volt, hacsak nem vagy érintett a történetben.
2014. máj. 3. 21:18
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Miért kell beleszólni mások életébe?????Tudom ez egy anonim oldal,és név nélkül irtad a sztorit,de már ez sem szép dolog,hogy itt ki teregeted kér ember magánéletét.

Ha rossz lesz nekik lesz rossz,nem neked,ha meg jó akkor sincs hozzá semmi közöd.

Ők mások,nem olyanok mint Ti,ők lehet nem tudják rendezni a dolgaikat.Hagyd rájuk a döntést.

2014. máj. 3. 21:27
 3/9 anonim ***** válasza:
71%

hááát, ha ez a nő harminc évesen ilyen meggondolatlan és könnyelmű, talán jobb is, ha nem szül gyereket.

borzasztó dolog ez az elvetetés, főleg ennyi idő után, de az ő életét is befolyásolja a dolog, tehát ővé a döntés.

szerintem ne foglalkozz velük, mert feleslegesen bosszankodsz, mérgelődsz, esetleg bánkódsz, szomorkodsz mások miatt.

az energiáidat használd inkább saját életed és szeretteid táplálására, szeretgetésére.

nem vagyunk egyformák, vannak, akik nem tudnak élni az élet adta ajándékokkal. ez van.

ui. rohadt felelőtlen a nő, és sajnálatos, hogy elveteti a kisbabát. nem lehet mindent megoldani azért, én már csak tudom, a párommal mi már nem tudunk túljutni egymás iránt érzett kiábrándultságunkon, mi már csak a gyerek miatt vagyunk együtt. és hiába segíthetne az én szeretetem például, ha ő nem akarja, ha passzivitásba ment át... lehet, ilyen gond van annál a párnál is. nem működik mindig minden, sajnos.

2014. máj. 3. 21:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, eszem ágában sincs beleszólni a dolgaikba és mivel valóban anonim ez az oldal, nem hinném, hogy kiteregetem mások magánéletét. Én csak azt a kisbabát sajnálom.
2014. máj. 3. 21:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 3-as! Sajnálom, hogy nem működik :( Épp ezért gondoltam, hogy fél év után felelőtlenség gyereket vállalni, mert még nem ismerhetik úgy egymást. Hosszabb idő kell ahhoz, hogy kiismerjük a másikat, ráadásul az elején még rózsaszín minden, aztán később derül csak ki, hogy ki milyen is valójában.
2014. máj. 3. 21:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem normális sem a pár sem a nő családja ha szerintük ez normális.

Aki meg nem éri minek foglakozik a kérdező vele, minek válaszol. Ő se foglalkozón ezzel a kérdéssel aztán kész.

2014. máj. 3. 23:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Ennyit jelent ma egy emberi élet. Ha nem kell, eldobható. Ha majd kell, lesz másik. Az ilyen embernek ez az állapot nem jelent többet két csíknál egy vacak teszten, mert minden róluk, csakis róluk szól, hogy ők terhesek, hogy ők szülnek, hogy ők abortálnak, miközben vagy letagadják, vagy úgy tesznek, mintha nem tudnák, hogy az anyaság szolgálat, szeretet és alázat. Annak a megélése, hogy a férfi és nő szerelme fizikai testté lesz az anyaméhben, és a szülők testi-lelki háttere csupán a fejlődő, új életnek. Ők azt hiszik, hogy a gyermek van értük, és nem ők a gyermekért.
2014. máj. 4. 15:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. máj. 4. 16:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is nagyon hamar jött a baba. Alig voltunk akkor még együtt.

Most 2 hetem van még, és a kezünkben lesz a picink. Eszem ágában sem lett volna elvetetni. Apuka is boldog, már várja a kicsi lányát.

2014. máj. 5. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!