Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ezt mivel magyarázzátok? Hogy...

Ezt mivel magyarázzátok? Hogy lehetnek ilyen felelőtlenek az emberek?

Figyelt kérdés
Mostanában jó sok olyan jellegű kérdést láttam a Gyakorin ,hogy a szüleim nem engedik ,hogy felelősségteljesen gondozzam a cicámat. Példa:A gyerek ivartalnítatni szeretné a cicáját a zsebpénzéből de a szülők ezt pénzkidobásnak minősítik és nem hagyják ,hogy a gyerek felelősségteljes gazdi legyen. Az én véleményem:A mostani szülők már a gyerekeikért sem szeretnek felelősséget válalni nemhogy az állataikért.Már bocsánat. Tisztelet a kivételnek!Én ezt nem tudom felfogni!Ez, nekem teljesen nem világos. Igazam van vagy csak én vagyok ilyen véleményen??Az utolsó ilyen kérdés nagyon szíven ütött. Tényleg megsajnáltam a gyereket és a macskákat is. Ajánlom olvassátok el!A kérdés:Mit tegyek ez nem mehet igy tovább? Nagyon sajnálom.

2013. aug. 30. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Fogyóeszközként tekintenek a macskákra azért ilyenek. Ha ivartalanítani nem engedi, akkor feltételezem h kinti cicaként tartják a macskát, így azt bármikor baj érheti, tehát így azt gondolják h felesleges költeni egy olyan állatra, ami lehet pár hónap múlva elpusztul.
2013. aug. 30. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igazad van! Egyébként én is olvastam azt a történetet, nem is írtam választ hozzá, mert mögé láttam és hát gondolom felesleges, bármit mondhatsz az ilyen szülőnek úgysem érdekli! Élik a saját kis világukat, közben arra gondolnak, hogy "jajj a gyereknek már megin egy újabb állatszeszélye van" Én rettenetesen nagy állatbarát vagyok, többnyire a kóbor állatokat jobban sajnálom, mint a csöveseket! Sajnos nem tudsz mit csinálni,de az biztos,hogy némelyik ilyen szülőnek egy-két jólirányzott pofon nem ártana!!!!
2013. aug. 31. 08:50
 3/5 anonim ***** válasza:
néhány nagy tanító szerint a szülő tanul a gyermektől, s nem fordítva. Feltételezem, hogy ha ezt ezeknek a szülőknek elmondanám, akkor elmebetegnek tartanának...Sajnos sok ilyen ember él. És hiába kapnak a sorstól, karmától (nevezzük aminek akarjuk) esélyt a tanulásra, nem ismerik fel ennek a lehetőségét. De azért bizakodjunk a pozitív változásban :)
2013. szept. 1. 15:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Semmilyen változás nem lesz.

Nem mindegyik szűlő ilyen, aki meg igen, az ilyen is marad. Az ő korukban még nem volt "divat" ez a fajta figyelem az állatok felé. Jól irta valaki, "fogyóeszköznek tekintik őket" és nem élő, a természethez tartozó, érző lénynek.

Manapság kezdett eltejedni , vagy manapság kapott nagyobb figyelmet az állatok védelme, tartása. Az ember figyelmének a felhívása a saját környezetére. Én 34 éves vagyok, és gyerekkoromban engem sem érdekeltek az állatok. Teljesen közömbös voltam irányukban, de ez megvátozott mostanra. Már látom a problémákat. És látom miről beszélnek páran. Tudjátok, azokról beszélek,aki egy ideje már kopogtatnak az fejünkre, "figyeljetek már, gáz van!".

Nem tudom ki mondta, de teljesen igaza van: Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.. Sajnos mi a sor végén kullogunk még mindig. Sokan lenézik, hülyének nézik azokat, akik ilyenek mint ti vagy én. Még ciki az állatokat szeretni. Még rámcsodálkoznak, hogy enni adok minden nap a kóbor állatoknak. Pedig természetes kéne legyen.

Sajnos még mindig sokan nem figyelnek, és ez lesz a vesztünk. Csak azt remélem, az állatok előről kezdhetik majd.

"Húzd ki magad, Kétlábú Majom! Bár a cápák legyőznek téged úszásban, a gepárdok futásban, a sarlósfecskék repülésben, a csuklyásmajmok ügyesebben másznak, az elefántok erősebbek, a mamutfenyők jóval túlélnek téged, mégis nálad a legnagyobb kincs: az, hogy megérted azt a kegyetlen folyamatot, amelynek létedet köszönheted."

Richard Dawkins

2013. szept. 2. 18:14
 5/5 anonim ***** válasza:
így igaz, kedves utolsó! annak kéne természetesnek lennie hogy etetjük a kóbor állatot, ha már befogadni nem tudjuk!
2013. szept. 2. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!