Ezt mivel magyarázzátok? Hogy lehetnek ilyen felelőtlenek az emberek?
Semmilyen változás nem lesz.
Nem mindegyik szűlő ilyen, aki meg igen, az ilyen is marad. Az ő korukban még nem volt "divat" ez a fajta figyelem az állatok felé. Jól irta valaki, "fogyóeszköznek tekintik őket" és nem élő, a természethez tartozó, érző lénynek.
Manapság kezdett eltejedni , vagy manapság kapott nagyobb figyelmet az állatok védelme, tartása. Az ember figyelmének a felhívása a saját környezetére. Én 34 éves vagyok, és gyerekkoromban engem sem érdekeltek az állatok. Teljesen közömbös voltam irányukban, de ez megvátozott mostanra. Már látom a problémákat. És látom miről beszélnek páran. Tudjátok, azokról beszélek,aki egy ideje már kopogtatnak az fejünkre, "figyeljetek már, gáz van!".
Nem tudom ki mondta, de teljesen igaza van: Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.. Sajnos mi a sor végén kullogunk még mindig. Sokan lenézik, hülyének nézik azokat, akik ilyenek mint ti vagy én. Még ciki az állatokat szeretni. Még rámcsodálkoznak, hogy enni adok minden nap a kóbor állatoknak. Pedig természetes kéne legyen.
Sajnos még mindig sokan nem figyelnek, és ez lesz a vesztünk. Csak azt remélem, az állatok előről kezdhetik majd.
"Húzd ki magad, Kétlábú Majom! Bár a cápák legyőznek téged úszásban, a gepárdok futásban, a sarlósfecskék repülésben, a csuklyásmajmok ügyesebben másznak, az elefántok erősebbek, a mamutfenyők jóval túlélnek téged, mégis nálad a legnagyobb kincs: az, hogy megérted azt a kegyetlen folyamatot, amelynek létedet köszönheted."
Richard Dawkins
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!