Mennyi ideig változtathatok a döntésemen?
Köszönöm.
Egyszerüen nem tudom eldönteni mit tegyek. Van már gyerekem, és nem tudom elképzelni, hogy legyen mégegy. Úgy voltam vele, ha már "beesett" maradjon, mert nem szeretném megölni. De egyszerüen nem jön semmi érzés felé, nem vigyázok, még a cigit sem tudom abbahagyni. Most úgy érzem egyáltalán nem szeretném
Kérdező, mikor megtudod, hogy babát vársz, a baba már 5. hetes. Ha nem vállalod őt, akkor ahogyan írták is, a 11. hétig döntened kell a sorsáról. Ez, ha jól számolom, összesen 6-7 hét gondolkodási idő. Egy emberélet átlagosan 75 év, ebből nagyjából 20-25 évig támaszkodik rád, aztán önállósodik, nem feledve a legszorosabb testi-lelki kapcsolatot, ami csak anya és gyermeke között létezik.
Én ennyi idő alatt (6-7 hét) sem tudnám a tudatommal még csak bejárni sem azt a gazdag utat, ami a helyedben várna rám és ha hozzád hasonlóan meginogtam volna valaha is, nem tudtam volna felmérni, milyen hatalmas az az értékveszteség, amit egy abortuszban megölt ember meg nem születése jelent.
Amikor valaki szülővé válik, még akkor sem tudja, mire készüljön, ha régóta vágyik babára. Amikor valaki kétszeres szülővé válik, nincs konkrét fogalma arról, mit jelent 2 gyermek nevelése. Amikor 3-szoros szülővé válunk, előtte nem látjuk, milyen az élet egy nagycsaládban, és így tovább. Senki nem tudja pontosan felmérni, egy gyermek vállalásával mi minden vár rá: sem a buktatókat, sem az áldozatokat, sem a mérhetetlen szeretetet, amit csak egy gyermek adhat. A bizonytalanságod tehát teljesen természetes.
Írod, hogy nem szeretnéd megölni. Mégis fontolgatod a terhesség megszakítását. A terhesség megszakítása kizárólag a magzatod megölésével lehetséges. Lehet, hogy a pillanatnyi pánik nem engedi felszínre törni az érzéseidet, és emiatt dohányzol, nem figyelsz magatokra, sőt, nem érzékeled a kötődés kialakulását sem, de ez a kis magzat ettől még ugyanúgy az életre készülődik, mint bármely más magzat, és ő rendületlenül és kíméletlen pontossággal hajtja végre azt a programot, ami a fogantatása pillanatától őt erre készteti. A ti arcotokat fogja mintázni, tirátok fog mosolyogni, felétek teszi meg első lépteit, benneteket nevez meg elsőként, és mindent megtesz azért, hogy a maga öntudatlan kis módján elnyerje a tetszéseteket és a szereteteteket.
Próbálj ráhangolódni! Kövesd az interneten, vagy könyvekben azt a fejlődést, amin keresztülmegy. Nézd meg ultrahangon, milyen bámulatos gyorsasággal növekszik és gyarapodik! Képzeld el, milyen titokzatos módon létezik benned és mekkora ősbizalommal bízik abban az anyában, aki te vagy. Mindent te jelentesz számára, te vagy a biztonság, a szívverésed oltalom, a tested puha fészek és táplálék, add neki hát a lelkedet is!
Szerintem sikerülni fog, és akkor köddé válik az a dohányfüst is, ami most még az ellenállást és a várakozást jelzi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!