Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 16 vagyok és terhes, mit tegyek?

16 vagyok és terhes, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 és fél éve vagyok együtt a barátommal, aki már dolgozik (21 éves), fog, gátló mellett estem teherbe. Nem tudom mitévő legyek, a barátom mellettem áll, de az én kezembe adja a döntést. Én abortuszra mennék, de a szüleim ezt nagyon ellenzik, viszont felnevelni nem tudnám az iskola miatt (sok szakmai órám van, amiket levelezőn nem lehetne pótolni), örökbe meg biztos nem adnám. Szóval teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek, szülői beleegyezés nélkül is mehetek-e abortuszra (pár nap múlva 17 leszek, ha ez számít valamit). A válaszokat előre is köszönöm, de a szitkozódók kérem tartsák magukban a véleményüket.
2014. febr. 3. 15:59
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
3%
Biztosan így döntöttél, Kérdező? :( ha szeretnél esetleg beszélni, írj, én 15 évesen szültem.
2014. febr. 7. 07:17
 22/34 anonim ***** válasza:
:(
2014. febr. 7. 14:30
 23/34 anonim ***** válasza:
73%
Nem lesz semmi baj. Tul leszel rajta es szepen feldolgozod. Fiatal vagy meg egy gyerekhez jol dontottel.
2014. febr. 7. 15:29
 24/34 anonim válasza:
24%

Nem gondoltál arra, hogy esetleg örökbe add? Így elkerülhetnéd az abortuszból eredő lelkiismeretfurdalást, esélyt adnál a gyermekednek az életre, boldoggá tennéd azokat, akik felnevelhetik, és ha meggondolnád magad, még mindig megtarthatnád, ha megszületett. Nem ismerem a körülményeidet, de szerintem egyértelműen rossz döntés az abortusz, még ha most a legjobbnak látod is. ,,Könnyű" megoldás, menekülés... Szerintem 100%, hogy meg fogod bánni. Mindenképpen adnék neki egy esélyt. A hátralévő néhány hónap alatt pedig lenne időd átgondolni, hogy mit is tegyél. Ne dönts elhamarkodottan!

(Na, indulhat a szitkozódás...)

2014. febr. 7. 21:53
 25/34 anonim ***** válasza:
16%
Utolsónak igaza van... Gondold át ezt még párszor...
2014. febr. 8. 10:37
 26/34 A kérdező kommentje:
Nagyon karrierista vagyok, nem akarom egy korai gyerek miatt tönkretenni a jövőm, örökbe meg nem tudnám adni. Nagyon ragaszkodó vagyok, mire megszületne ki sem engedném a kezeim közül, ráadásul tehetős család vagyunk, nem akarok úgy élni, hogy valahol messze van egy gyerekem, aki talán legszívesebben megölné magát rossz sorsa miatt, nemkívánatosnak érzi magát, mert a szülei eltaszították maguktól. Sok ilyen örökbefogadott gyereket ismerek.
2014. febr. 8. 15:09
 27/34 anonim válasza:
35%
Ha tehetős család vagytok, és a szüleid is támogatnak, tényleg nem értem a döntésedet. Biztosan segítenének, te pedig nyugodtan tanulhatnál még egy darabig... Szerintem bánni fogod, főleg, ha később születik még gyermeked. Ezt nem lehet visszacsinálni, ellenkező esetben viszont örülni fogsz, hogy életet adtál egy csöppségnek, még ha eleinte segítségre szorulsz is a nevelésében. Nem beleszólni próbálok, csak szeretném, hogy megkíméld magad a fájdalomtól, amivel ez bizony együtt jár, bárki bármit mond. Ha az abortusz mellett döntesz, sajnos te is rá fogsz jönni, hogy miről beszélek.
2014. febr. 8. 16:33
 28/34 A kérdező kommentje:
Megmondták, hogy ha megszülöm se segítenek se anyagilag se máshogy.
2014. febr. 8. 16:55
 29/34 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó. Ne csinálj már neki lelkiismeretfurdalást. Viszont látod, arra kér mindenki, gondold át... Szüleid lehet azt mondják, nem fognak segíteni, de biztos vagyok hogy megváltozik majd a véleményük, csak idő kell. Ha meg van egy célod, akkor azt el tudod érni az "akadályoktól" függetlenül, csak kitartás kell.
2014. febr. 8. 20:49
 30/34 anonim ***** válasza:
81%
Attol mert tehetos attol meg gyerek es nincs felkeszulve egy babara. Meg csak 16 eves hova szulne?
2014. febr. 9. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!