Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 16 vagyok és terhes, mit tegyek?

16 vagyok és terhes, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 és fél éve vagyok együtt a barátommal, aki már dolgozik (21 éves), fog, gátló mellett estem teherbe. Nem tudom mitévő legyek, a barátom mellettem áll, de az én kezembe adja a döntést. Én abortuszra mennék, de a szüleim ezt nagyon ellenzik, viszont felnevelni nem tudnám az iskola miatt (sok szakmai órám van, amiket levelezőn nem lehetne pótolni), örökbe meg biztos nem adnám. Szóval teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek, szülői beleegyezés nélkül is mehetek-e abortuszra (pár nap múlva 17 leszek, ha ez számít valamit). A válaszokat előre is köszönöm, de a szitkozódók kérem tartsák magukban a véleményüket.
2014. febr. 3. 15:59
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
37%

Engem a volt párom akart rábeszélni az abortuszra. Rámerőltette..

Megnézettem vele a "Néma sikoly" c. filmet, a negyedénél kikapcsolta mert nem bírta nézni , de még akkor is erőltette..

Megszakítottam vele a kapcsolatot teljesen. Most 19 éves vagyok és itt játszik a 2 éves fiam az "apukájával" :-).

Semmi pénzért nem cserélném el ezt az életet. Azt is bánom , hogy szóbajött az abortusz.

Ha kérdésed van írj nyugodtan üzenetet.

2014. febr. 3. 20:36
 12/34 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem mielőtt döntenél, együtt nézzetek végig pár abortuszról szóló videót, filmet. Csak azért, hogy tisztában legyél vele, pontosan min fogsz keresztülmenni. Ha utána is az abortusz mellett döntesz, akkor már tudni fogod, mire számíts. :) A legjobbakat!
2014. febr. 3. 21:56
 13/34 anonim ***** válasza:
77%

A Néma sikoly azoknál hat, akik nem jártak be biológia órára...

Azért lássuk be, hogy egy 16 éves lány még nem élte ki magát. Nagy igénye van arra, hogy eljárjon, ha nem is bulizni, de barátokkal. Persze le lehet mondani mindenről, de az később csapódik vissza. Sok ilyen családot ismerek, kivétel nélkül mind a nagyszülők nevelik a babát (anyuka lepasszolja nekik).

Nos, tudni kellene, hogy a szüleid miért ellenzik az abortuszt. Első lehetőség a vallási meggyőződés. Viszont ha hagyták, hogy 16 évesen együtt legyél a barátoddal, akkor én ezt kizárnám. A nagyon vallásos szülök többnyire még a 20 éves lányukat is féltik a szextől.

Lehetséges oknak mondanám, hogy a szülő félti a te egészségedet. Sokan tartanak attól, hogy abortusz után nem tudnak teherbe esni. Orvos ismerősöm mondta, hogy ilyenkor 1:10000-hez az esély, hogy a nő meddő legyen, tehát elég csekély, hogy ez tartson vissza. Az lenne a legjobb, ha együtt elmennétek a nőgyógyászhoz, aki megnyugtatná a szüleidet és a te kérdéseidre is válaszolhat.

Másik ok lehet a pusztán abortuszellenesség. Én magam úgy gondolom, hogy egy no a 4. héten megtudja, hogy terhes (mikor kimarad) és ha még egy hétig gondolkodik is a magzat sorsáról, 2 hét alatt elvégzi az ilyenkor szűkséges teendőket. Ilyenkor egy 10 mm, vagyis egy centis még kifejletlen embrióról beszélünk. A 12. héten már 8! cm, az első válaszoló által leírt 18 hetes meg már 20 centi! Tehát nem kelleni halogatni a döntést. Ennek tudatában ha megnézel egy abortusz ellenes videót, akkor észre lehet venni, hogy nem 6-7 hetes magzatokról van szó benne. Én ezért érzem kegyetlenségnek a növel szemben. Szüleiddel meg ülj le és időt nem sajnálva beszéljétek meg, hogy ki mit gondol.

2014. febr. 3. 22:26
 14/34 A kérdező kommentje:
Elmondtam nekik, azt mondják, hogy ha megcsinálni megtudtam neveljem is fel, de ők nem járulnak hozzá a gyilkosságokhoz. Amúgy vallási okokból abortuszellenesek.
2014. febr. 3. 23:26
 15/34 anonim ***** válasza:
18%

a baba a hasadban el dobog a szive

Nezz meg egy par kepet rola a google ban

terhessen siman lehet jarni iskolaba semmi gond ezzel.

ha megszulod es nem tudod felnevelni mas szivessen megteszi.

Kicsi babad a tied a te testedbol lett a te testedben van reszed soha nem fogod tudni elfelejteni eleted vegeig kiserni fog a gondolat ha megolod hogy mar hany eves lenne a baba

2014. febr. 4. 11:27
 16/34 anonim ***** válasza:
71%
Gondolkozz. Képes lennél felnevelni egy gyereket? Elég időt szánni rá, mellette tanulni, dolgozni ? Letudnál mondani az eddigi életedről? Elég felelősségteljes a barátod, hogy apuka legyen? Ha nem, nem vállald és ne legyenek kétségeid. Próbálj segítséget kérni a gyámügytől ,esetleg beszélhetsz a párod szüleivel is, vmilyen megoldás biztos van, hisz senki nem kényszeríthet bele egy ilyen helyzetbe. Egyébként egy évvel vagyok csak idősebb nálad, szóval megértem, hogy mit érzel. Én is ki lennék de 100% , hogy elvetetném.
2014. febr. 4. 20:15
 17/34 A kérdező kommentje:
A barátom és a szülei ma átjöttek rábeszélni a szüleimet. Nagyon nehezen, de engedtek, viszont most rám sem néznek, valamint az abortusz költségeit nekünk kell állnunk, gondolom kiskorúnak is fizetnie kell, bár ez jogos. Sajnálom, hogy el kell vetetnem, de nem menne. Még a szüleim sem vigyáztak volna a gyerekre. A barátom tudom, hogy még egy 5-6-7 évet várna az ilyesmivel, ő el van foglalva a munkával és a bulizással. Én meg egy átlagos diák vagyok, aki nem tud ennyi felelősséget vállalni, viszont biztosmegkapom majd a lelki jutalmam ezért. De megérdemlem. Köszönöm a válaszokat.
2014. febr. 4. 20:48
 18/34 anonim ***** válasza:
85%
Lehet így lesz a legjobb. Anyádék remélhetőleg megbékélnek idővel. Viszont készülj fel rá, hogy nem lesz egy sétagalopp. És milyen barátod van neked, aki el van foglalva a munkával és a bulizással miközben te terhes vagy?
2014. febr. 4. 20:53
 19/34 anonim válasza:
19%
ugyanezvolt unokahúgommal. semmiképp se menj abortuszra, mert ha az pl durván csinálják nehéz lesz újra teherbe esni. és gondolj bele, egy életet ölsz meg. vállald fel, szüleid biztos melletted lesznek és segítenek! amíg pedig nem jön baba póbálj több dologból vizsgázni de szerintem a döntést csak te tudod, hogy megölöd e a szíved alatt lévő teremtményt!
2014. febr. 4. 22:01
 20/34 anonim ***** válasza:
66%

De egy kis ***** vagy utolsó,minek ijesztgetted, okozol neki még bűntudatot?

Eszméletlen...

2014. febr. 5. 07:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!