Mikortól ember az ember?
Figyelt kérdés
Ember a zigóta, az embrió, a magzat, vagy nem ember? Hányadik terhességi héttől ember az ember?2014. jan. 22. 14:15
11/13 anonim válasza:
Amikor pozit teszteltem, már azt mondtam, hogy kisbabát várok....nem sejtként gondoltam rá.
12/13 Voyager24 válasza:
Van aki megszületett és már fel is nőt, még is messze van az embertől, inkább jobban hasonlít a spermára, vagy a csimpánzra :D
13/13 anonim válasza:
Jogi értelemben véve a magzat nem jogalany, tehát nem ember. Az, hogy az x. héttől már nem lehet abortálni a magzatot az anya önrendelkezési jogaira hivatkozva, az nem azt jelenti, hogy a magzatnak többletjogai lennének az anyával szemben. Az ember a születése után kap automatikusan jogokat, így onnantól tekinthető jogalanynak. Hogy az anyaméhen belüli gyermeket ki hogy kezeli, egyénfüggő és teljesen szubjektív. Én a fogantatás pillanatától emberként kezelem még a sejtcsomó állapotában lévő organizmust is, hiszen potenciálisan megszületendő életről van szó. Akkor is, ha még nincs szívpulzálás, attól ott még fejlődik az élő szövet. Ha nem így lenne, szívhang és ember sem lenne belőle. Nem értéktelen sejtcsomó az osztódásnak induló sejt. Ott dől el minden, a fogantatás pillanatában. Számomra tehát ember már akkor is, amikor még nem is tudok a létezéséről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!