Mindenki máshogy gondolja, ha beírod goggle-ba ott is különféle válaszokat fogsz kapni!
2014. jan. 22. 14:18
2/13 A kérdező kommentje:
Pont ez a baj! Csak van valamilyen objektív, tudományos kritérium!
2014. jan. 22. 14:20
3/13 anonim válasza:
Attól függ, milyen szempontból nézed. Orvosi, etikai, anyai, ...
2014. jan. 22. 14:22
4/13 A kérdező kommentje:
Szemponttól függetlenül. Szerintem az ember nem lehet szubjektív fogalom. Mitől függ, hogy ki ember? A korától? A sejtjei számától? Szívveréstől? És ha bizonyos életkorig mégsem ember, akkor micsoda?
2014. jan. 22. 14:25
5/13 anonim válasza:
Szerintem nincs ilyen tudományos kritérium, hisz még országonként is változik, törvényileg meddig lehet abortálni - annak ellenére, hogy magyar verzió is így kezdődik:
"A női és férfi ivarsejt egyesüléséből létrejött, az anyaméhben kifejlődő magzatot és a gyermeket váró nőt támogatás és védelem illeti meg."
Ha két kutya szaporodik,akkor a szukában lévő sejtszaporulatot nem nevezzuk macskának .... ugyhogy szerintem egy anya méhében lévő sejtosztodás egy ember...nem kutya.
2014. jan. 22. 15:03
8/13 piroska és a farkas válasza:
A fogantatástól. Egészen egyszerűen azért, mert egy megfogant élet magában hordozza születés lehetőségét. Erre semmi más nem képes. Én személy sezrint egyébként megértem azt az orvosi nézőpontot, amikor szívhanghoz kötik, de volt már orvos aki azt válaszolta nekem, h ő akkortól tekinti embernek, amikor képes az anyaméhen kívül életben maradni, tehát legkorábban kb a 24. héttől. De ezt inkább orvosilag " fogadom" el, minden más önfelmentés...pl egy abortusz esetében.
2014. jan. 22. 15:54
9/13 anonim válasza:
Az emberre jellemző kromoszómakészlet létrejöttétől, tehát csakugyan a fogamzástól kezdve. Aminek persze semmi köze az általában itt tárgyalt kérdésekhez, mert azok a "mikortól személy" kérdésre adnak válaszokat, szóval, hogy mikortól illetik meg a személyiségi - köznapian "emberi" - jogok.
Erre meg megadja a választ az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, mindjárt az első pontban:
"1. cikk
Minden. emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van."
Tehát ez a dolog a születéshez - az élve megszületéshez - kötött.
2014. jan. 22. 17:13
10/13 anonim válasza:
Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata egy, a keletkezése idején, a kérdéses pontban éppenséggel bizonytalan, majd lobbi-érdekekre gyáván döntő dokumentum, amelynek kb. annyi jogkövetkezménye van, mint a témába vágó 139. Zsoltárnak:
A biológia meg különben is magasról tesz a jogi értelemben vett személy fogalmára, mert a maga örök és egyetemes törvényeivel sokkalta bölcsebb annál...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!