Csak engem idegesit az mikor latatlanban itelkeznek?
Köszönjük Emese a szívszaggató megjegyzést. Ellenben semmiben sem értek egyet! A szíve szakad meg? Mégis úgy dönt, hogy megöli a gyerekét. Ez egy egyéni döntés, nem kényszeríti senki arra, hogy abortuszra menjen. Innentől kezdve, hogy ő maga hogyan próbálja feldolgozni, tök mellékes. Itt az elv a lényeg, nem az, hogy adott egyén miképp éli meg saját elhibázott döntésének a következményeit. Az tök egyéni, tök szubjektív és ahhoz tökre senkinek semmi köze.
Ellenben ahhoz, amit ő üzen a világnak a tettével... na, ahhoz nagyon is van köze mindenkinek. Kíváncsi leszek, hogy ha a te kicsi gyereked kamaszként, vagy épp hogy nagykorúként nuku végzettséggel és munkával majd beállít, hogy gyereke lesz és neki márpedig jogában áll dönteni a tette felett, mit fogsz mondani. Akkor is azt fogod mondani, hogy igen, drágám, jogodban áll, egyértelmű, hogy el kell vetetni? Amúgy meg semmi ejnye-bejnyét nem érdemelsz, hiszen biztosan a szíved szakad meg drága csöppségem? Vagy mit fogsz neki szülőként mondani? És amikor mutogatja a sok okos megjegyzést, hogy igenis, nekem erre lehetőségem van és megtehetem és ki vagy te, hogy ítélkezz, akkor megadóan lehajtod a fejed és azt mondod, hogy tökéletesen alá tudod rendelni magad a gyereked felelőtlen döntésének? Vagy akkor már lesz ítélkezési jogod? Lesz beleszólásod? Mennyivel leszel te akkor bölcsebb és jobb, ha ítélkezel/nem ítélkezel majd? Gondolkodj már egy kicsit ember!
Magyarországon 1956 óta több mint hatmillió abortusz volt.
Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy ezek közül mindegyik súlyos válságterhesség, ami az anya teljes gazdasági-társadalmi-szociális ellehetetlenülését okozta volna?
A kormányzati statisztikák szerint csak max. a 2 % -uk történt egészségügyi indokkal, hát a többi?
Ja igen, és minden 100 terhességből 45 abortusszal végződött Magyarországon az elmúlt 57 évben.
Nem sok ez egy kicsit?
Semmit sem értesz, kérdező. Az, hogy mi jogszerű és mi etikus, az adott esetben két külön dolog. Gondolom, nem lep meg, hogy aki ellenzi az abortuszt, az morális alapon ellenzi.
Tudod, a megcsalás is jogszerű, ahhoz sincs senkinek semmi köze, mégis elítéljük. A cserbenhagyás, a szeretetlenség, a közöny, a káröröm, az irigység, az önzés... mind-mind megannyi emberi bűn, melynek nem csak haszonélvezői, hanem kárvallottjai is vannak szép számmal, mégsem sértik meg a törvényeket. Nem beszélve arról, hogy voltak sötét idők, amikor a lágerek és a Gulágok világa sem ütközött a joggal, miközben a morállal mindenképp. És sorolhatnám.
Aki csak addig jut el, hogy mi felel meg a végtelenül relatív, ember alkotta, olykor érdek-vezérelte törvényeknek, az szerintem ne kezdjen moralizáló vitába, mert túl rövidlátó hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!