Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Csak engem idegesit az mikor...

Csak engem idegesit az mikor latatlanban itelkeznek?

Figyelt kérdés
Azt se tudjak mi all a hatterben de maris itelkeznek. Raadasul sokszor megszallott modon. Csak azt nem ertem kinek mi koze hozza hogy a masik megszuli vagy nem a sajat gyereket?
2013. dec. 23. 15:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nekem ne.volt abortuszom. Sot ket kicsi gyerekem van. De megertem hogy neha sajnos elofordul hogy nincs mas lehetoseg mert olyan helyzetben van a no. Elofordul hogy nincs segitseg nincs tamasz. S hogy barmennyire szeretned a babát a lelked melyen tudod nincs rá lehetoseged hogy felneveld es megadj neki mindent. Ezert vegul bár a szived szakad meg de olyan dontest hozol ami a leghelyesebbnek tunik. S talan mikor valaki ki ir ide egy ilyen kerdest akkor arra vagyik hogy esetleg kap egy kis megertest vagy remenyt hogy talan megse kell megtennie. Vegul azonban megis megteszi mert szep szavakbol nem lehet felnevelni egy gyereket. Ezert nem szabad senki felett megszallot modon itelkezni.
2013. dec. 24. 12:28
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Köszönjük Emese a szívszaggató megjegyzést. Ellenben semmiben sem értek egyet! A szíve szakad meg? Mégis úgy dönt, hogy megöli a gyerekét. Ez egy egyéni döntés, nem kényszeríti senki arra, hogy abortuszra menjen. Innentől kezdve, hogy ő maga hogyan próbálja feldolgozni, tök mellékes. Itt az elv a lényeg, nem az, hogy adott egyén miképp éli meg saját elhibázott döntésének a következményeit. Az tök egyéni, tök szubjektív és ahhoz tökre senkinek semmi köze.

Ellenben ahhoz, amit ő üzen a világnak a tettével... na, ahhoz nagyon is van köze mindenkinek. Kíváncsi leszek, hogy ha a te kicsi gyereked kamaszként, vagy épp hogy nagykorúként nuku végzettséggel és munkával majd beállít, hogy gyereke lesz és neki márpedig jogában áll dönteni a tette felett, mit fogsz mondani. Akkor is azt fogod mondani, hogy igen, drágám, jogodban áll, egyértelmű, hogy el kell vetetni? Amúgy meg semmi ejnye-bejnyét nem érdemelsz, hiszen biztosan a szíved szakad meg drága csöppségem? Vagy mit fogsz neki szülőként mondani? És amikor mutogatja a sok okos megjegyzést, hogy igenis, nekem erre lehetőségem van és megtehetem és ki vagy te, hogy ítélkezz, akkor megadóan lehajtod a fejed és azt mondod, hogy tökéletesen alá tudod rendelni magad a gyereked felelőtlen döntésének? Vagy akkor már lesz ítélkezési jogod? Lesz beleszólásod? Mennyivel leszel te akkor bölcsebb és jobb, ha ítélkezel/nem ítélkezel majd? Gondolkodj már egy kicsit ember!

2013. dec. 24. 13:09
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Ma egy gyermek születését ünnepeljük. Legalább ma ne elmélkedjünk az "anya" általi magzati halálról. Szerintem.
2013. dec. 24. 13:27
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
És szerinte ma vallást se keverjük ide, mert máris megbélyegeznek, hogy mert vallásos vagyok, ezért vehemens abortuszellenes is egyben. Lehet, hogy a kettő között van összefüggés, sőt. Csak ne legyen ez a támadási felület, mert a vallás... na, az bizony valóban teljesen magánügy.
2013. dec. 24. 17:00
 15/21 kürasszír ***** válasza:

Magyarországon 1956 óta több mint hatmillió abortusz volt.

Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy ezek közül mindegyik súlyos válságterhesség, ami az anya teljes gazdasági-társadalmi-szociális ellehetetlenülését okozta volna?

A kormányzati statisztikák szerint csak max. a 2 % -uk történt egészségügyi indokkal, hát a többi?

2013. dec. 24. 23:56
 16/21 kürasszír ***** válasza:

Ja igen, és minden 100 terhességből 45 abortusszal végződött Magyarországon az elmúlt 57 évben.

Nem sok ez egy kicsit?

2013. dec. 24. 23:57
 17/21 A kérdező kommentje:
De igen sok es igen van hogy nem a helyzet kenyszerit abortuszra valakit hanem a sajat onzo kenyelme. De ha igy is van ahhoz sincs semmi kozunk es nincs jogunk itelkezni. Mert az abortusz tetszik vagy sem legalis.
2013. dec. 25. 15:45
 18/21 anonim ***** válasza:

Semmit sem értesz, kérdező. Az, hogy mi jogszerű és mi etikus, az adott esetben két külön dolog. Gondolom, nem lep meg, hogy aki ellenzi az abortuszt, az morális alapon ellenzi.

Tudod, a megcsalás is jogszerű, ahhoz sincs senkinek semmi köze, mégis elítéljük. A cserbenhagyás, a szeretetlenség, a közöny, a káröröm, az irigység, az önzés... mind-mind megannyi emberi bűn, melynek nem csak haszonélvezői, hanem kárvallottjai is vannak szép számmal, mégsem sértik meg a törvényeket. Nem beszélve arról, hogy voltak sötét idők, amikor a lágerek és a Gulágok világa sem ütközött a joggal, miközben a morállal mindenképp. És sorolhatnám.

Aki csak addig jut el, hogy mi felel meg a végtelenül relatív, ember alkotta, olykor érdek-vezérelte törvényeknek, az szerintem ne kezdjen moralizáló vitába, mert túl rövidlátó hozzá.

2013. dec. 25. 16:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Engem inkább az idegesít, hogy tizenévesek felelőtlenül élnek nemi életet, nem védekeznek vagy csak hanyagul mert az minek és úgy járnak abortuszra mint más boltba. Van valóban olyan helyzet, amikor az ember mindent megtesz, mégis megesik a baj és nincs abban a helyzetben, hogy megtartsa. Van ilyen. Őket nem is ítélem el. De az ilyen kis fruskákat, igen mélységesen megvetem és elítélem. Ez ennél sokkal komolyabb dolog, minthogy egy vállrándítással elintézzük, hogy max abortuszra megyek és kész. Védekezni kéne, nem gyilkolni ész nélkül.
2013. dec. 26. 15:47
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy egyet ertek az abortusszal csak azt hogy nem itelkezem latatlanban azokk felet akik azt valasszak. De ez nem jelenti azt hogy tamogatom a dolgot.
2013. dec. 26. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!