Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Csak engem idegesit az mikor...

Csak engem idegesit az mikor latatlanban itelkeznek?

Figyelt kérdés
Azt se tudjak mi all a hatterben de maris itelkeznek. Raadasul sokszor megszallott modon. Csak azt nem ertem kinek mi koze hozza hogy a masik megszuli vagy nem a sajat gyereket?
2013. dec. 23. 15:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
62%
Na mindjärt itt lesznek az abortusz ellenesek verbe forgo szemekkel
2013. dec. 23. 16:06
 2/21 anonim ***** válasza:
95%
Én soha nem ítélkezem mások felett mert nem tudhatom mi vitte rá. Ugyanakkor tény hogy sokak felelőtlenség vagy éppen tájékozatlanság miatt jutnak ide. Azt sem értem miért nincs Tb támogatás a fogamzásgátlón. Ez egy bonyolult és összetett kérdés, éppen ezért nem lehet és nem is szabad véleményt alkotni mások döntéséről.
2013. dec. 23. 16:09
 3/21 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem is irritáló, főleg az, hogy leginkább a férfiak hőbölögenek emiatt a legjobban (persze most biztos én leszek a férfigyűlölő..xd). Van olyan helyzet, amikor jobb ha az a gyerek tényleg nem születik meg.
2013. dec. 23. 16:11
 4/21 anonim ***** válasza:
83%

Én csak azt nem értem, hogy ha valaki nem hallgat azokra, akik szerint az abortusz tévedés, akkor miért hallgat a kritikáikra? A kérdést tekintve tényleg az a legnagyobb baj, hogy egy abortuszos nőről ki mit gondol? Mit befolyásol ez? Ha állami elismerést adnának minden egyes megölt magzatért minden abortuszt választó nőnek, akkor jobb lenne?

Komolyan, megérteni szeretném: egy abortuszt bíráló ítélet ezerszerte nagyobb bűn, mint egy magzat (saját gyermek) feje fölött meghozott halálos ítélet? Az nem ítélet?

2013. dec. 23. 16:12
 5/21 anonim ***** válasza:
Minek kell kiteregetni a magánügyedet,ki honnan tudná ha nem mondanád.
2013. dec. 23. 16:17
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, itt most nem arról van szó, hogy dicsérni kell az abortuszos nőket, hanem arról, hogy az ember a saját dolgával foglalkozzon és ne pofázzon bele olyasmibe, amihez semmi köze.
2013. dec. 23. 16:18
 7/21 anonim ***** válasza:
19%

Nézd, azért én az egész kérdést sokkal tágabb összefüggésben nézem. Ha érdekel, szívesen kifejtem Neked privát, mert nem gondolom, hogy itt mindenki vevő rá.

DE! Ha én a kérdező kérdését picit átalakítva, úgy 2-3 betű eltéréssel tenném ki, mondjuk így:

Csak engem idegesít az, mikor látatlanban ítélkeznek?

Azt se tudják, mi áll a háttérben, de máris ítélkeznek. Ráadásul sokszor megszállott módon. Csak azt nem értem, kinek mi köze hozzá, hogy a másik megÖLi, vagy nem a saját gyerekét?

Mondjuk újszülött, 1 hónapos, 1 éves, 10 éves stb. korában.

Általános felhördülés lenne. Pedig a lényeget illetően semmi, de semmi különbség nincsen. Pusztán annyi, hogy a gyermekünket annak 12. élethetéig állami támogatással, törvénybe ütközés nélkül ölhetjük meg, azután pedig már csak jogi következményekkel.

Elhiszed, hogy a csecsemőgyilkosságok kapcsán is mindenki ítélkezik? Hogy belepofázik? Miközben nem tudja, mi áll a háttérben?

A dolog pszichológiáját szeretném érteni. Az abortuszos nő kb. lesz@rja, mi a közvélekedés, mikor felfekszik a műtőasztalra. A magzat halála után miért lesz hirtelen ilyen fontos, mit mondanak mások?

2013. dec. 23. 16:31
 8/21 anonim ***** válasza:
Hát éppen ezért nem kell ide kiírogatni, h abortuszon voltam, stb. Nem kell másnak tudni, és hoppá! Nem is ítélkezik senki. Aki meg úgymond levette a polcról, fizesse is ki! Vagyis ha sopánkodsz itt, akkor kaphatsz hideget-meleget...
2013. dec. 23. 17:57
 9/21 anonim ***** válasza:
52%

Az abortusz súlyos morális kérdéseket vet fel. Így természetes, és kívánatos, hogy a társadalom és az egyének véleményt formáljanak róla.

A kérdés arra irányul, hogyan lehet a létező és jogos ellenérzéseket kikerülni. Miként lehet elérni, hogy soha, senki által nem kelljen szembesülni a múlttal?

És nekem az a sejtésem, hogy semmi nincs következmények nélkül. Az abortuszos nők feltehetőleg élő lelkiismeretnek tekintik a magzatelhajtást elítélők kritikáit, olyannak, ami megzavarja őket abban, hogy mesterségesen elnyomják a saját bűntudatukat. Ezért olyan zavaró számukra az ellenvélemény. Mert tükröt tart eléjük.

2013. dec. 23. 18:04
 10/21 anonim ***** válasza:
4%

9-essel mindenben egyetértek!

Teljesen jól és következetesen érvel. És mi a legfőbb ellenérv az ő hozzászólásaival kapcsolatban? "Miért kell belepofázni?" - szép!

Engem személy szerint a Juliska, aki ide kiírta a kérdését a saját abortuszával kapcsolatban, egyáltalán nem érdekel. Felőlem ő maga is fellógathatja saját magát is az első körtefára. Engem sokkal inkább érdekel az az elv, amit ő képvisel a tettével. Hogy mi mindent képvisel?

- felelősségvállalás teljes hiánya

- felelős védekezés teljes hiánya

- a saját teste fölötti abszolút rendelkezési jog melletti kardoskodás, ami nagyon is téves szemlélet

- a tény, hogy megfoszt egy kis életet a nagy élet lehetőségétől, ráadásul ezt abszolút öntörvényűen, saját döntés révén

- és a tény, hogy egy megfogant, elkezdődő élet brutális kegyetlenséggel ér véget LEGÁLISAN (mert anyuka a fentieket képtelen felfogni és csak azt hajszolja, hogy neki igenis JOGA van!)

Csupán ennyi a problémám az abortusszal! Az ABORTUSSZAL és nem Julissal, akik aláveti magát.

2013. dec. 24. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!