Abortusz vagy ne?

Figyelt kérdés
Szeintetek mi lenne a legjobb az unokatesomnak ha megtartanà a babàt vagy nem 21 éves 1 hónapja kezdett el dolgozni, baràtnőjével lakik albérletbe.Tegnap közölte hogy terhes.A gyerek apja a 40 éves szeretője aki gazdag de akinek csalàdja van! Unokatesóm nem tudja még hogy mit csinàljon azt mondja így megfoghatnà a pasit aki még nem is tudja.Nem hiszem hogy ezzel elérné.mit tanàcsoljak neki?

2013. nov. 28. 17:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
10%
Természetesen magánügy. Miként a csecsemőgyilkosság, a gyermekbántalmazás, és a világon minden aljas emberi bűn is az. Tökéletesen egyetértek.
2013. nov. 29. 08:18
 22/31 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményeket! Az igaz hogy ö fogja eldönteni hogy mi lesz a babácal, csak kivàncsi voltam hogy a többség úgy gondolja e mint én.Annak a kommentelőnek aki szerint kamu kérdés az ne kommeteljen!!!
2013. nov. 29. 09:23
 23/31 anonim ***** válasza:
74%

Kedves #21, ezt nyilván Te is tudod, hogy nem így van, a köztörvényes bűncselekmények - amiket itt felsoroltál - nyilván egyáltalán nem magánügyek, hanem kő keményen társadalmiak.

Szemben az ember önreprodukcióhoz fűződő szabad döntési jogával.

2013. nov. 29. 09:27
 24/31 anonim ***** válasza:
2%
Kedves 23-as: az abortusz közpénzből részfinanszírozott, közkórházakban zajló, közalkalmazottként foglalkoztatott orvosi "segédlettel" történő életkioltás. Ha másért nem is, már pusztán emiatt is közügy. Ezen felül természetesen súlyos morális probléma, ami az egyén és társadalom testi-lelki egészségét maximálisan érinti. Ezért is közügy, de hát ezt Te is tudod.
2013. nov. 29. 09:49
 25/31 anonim ***** válasza:
57%

Kedves #24, az abortusz mint társadalmi JELENSÉG úgy természetesen közügy, készülnek róla mindenféle statisztikák, van valamekkora közfinanszírozott része is, ez mind igaz.

De az egyes emberek konkrét döntése, nos az magánügy, illetve hát az adott PÁRRA tartozó dolog.

2013. nov. 29. 10:03
 26/31 anonim ***** válasza:
67%

Én a 6. os válaszoló vagyok.

Azért majd írd meg, hogy döntött...Mert túl sok ideje nincs, gondolom..

Miért úgy,ahogy, hogyan indokolta,azt is.

Érdekel,gondolom többünket is...

2013. nov. 29. 10:16
 27/31 anonim ***** válasza:
37%
Természetesen a morális vetület miatt közügy elsősorban, a köz konkrét anyagi és fizikai "hozzájárulása" csak hab a tortán. Minden társadalom morális alapjait kikezdő etikai problematika közügy. Nagy a baj akkor, ha nem az, mert akkor az emberek morális iránytűje eltéved. Annál is inkább, mert vannak szándékok, lobbik, aki a szabad akarattal visszaélve mágnesezik azt.
2013. nov. 29. 10:24
 28/31 anonim ***** válasza:
52%
Kedves #27 alapvető kérdés ebben a vetületben, hogy van-e joga bárkinek is, hogy megszabja, merre mutasson az a morális iránytűje egy társadalomnak...
2013. nov. 29. 11:16
 29/31 anonim ***** válasza:
77%

ne igen ezért is magánügy az abortusz

nem hiszem h bárki is ítélhet vagy megszabhat bármit is ebben

mindenkinek szivejoga megtartani vagy elvetetni a nemkívánatos terhességet

még az állam/vallás/stb. se szóljon bele

am kemény 30 000.- fizetsz érte

ok ez ténylegesen nem fedezi a dolgot

de mégis csak hozzájárulsz és a TB-fizetéssel is

másik gondolkodjunk már mi lesz ha betiltják?????

semmi

nem lesz kevesebb

max több nő hal bele a nem megfelelő helyen és nem megfelelő személlyel végeztetett abortuszba

sokkal jobb egy keretet adni vele és legálisság tenni

sokkal jobb ha normális orvos kezei között van a nő és nem egy hentes várja/végzi

az etikai és morális kérdéseket meg mindenki vitassa meg magával és tegyen úgy ahogy neki megfelel .....

tukmálni, rákényszeríteni, bírálni, ítélkezni, soha nem szabad a saját elveinket !!!!

2013. nov. 29. 13:22
 30/31 anonim ***** válasza:
86%

Ugyan már, aki abortuszellenes, az többnyire úgy gondolja, hogy a nő nyugodtan menjen henteshez és haljon bele, ha annyira el akarja vetetni... szóval ez nem érv. A társadalom egészsége csak addig fontos közügyi szempont, amíg a magzat életéről van szó, és nem az anyáéról.

Én úgy vagyok vele, ha valami nem tetszik - ne csináld. Ha nem tetszik a dohányzás, ne dohányozz. Ha nem tetszik a melegházasság, ne legyél meleg és ne házasodj. De mások jogát elvitatni valamitől csak azért, mert eltér a véleményed, önbíráskodás. Az meg különös kegyetlenség, hogy ezzel extrán büntetik azokat a nőket, akik átesnek egy abortuszon. Mert a "bűn" elég büntetést von maga után szerintem. Bűntudat, mellrák kockázat, meddőségi kockázat, esetleges fertőzések, depresszió, komplexusok... Szerintem nem kell őket ráadásul még bántani is, ezzel csak súlyosbítjuk a helyzetet.

A dohányzás ilyen szempontból szintén "közügyi egészségügyi kockázat" és nem csak a dohányzó egyént érinti, hanem a környezetét is. Tényleges csecsemőágyi halált okozhat (a legmagasabb tényező), rengeteg gyerek életét keseríti meg (anyagi szempontból is és passzív dohányzás által is), és még sorolhatnám. Mégis, nincsenek a dohányzásellenességnek olyan agresszív fáklyavivői mint ezek az abortuszellenes "emberek". Az ilyeneknek eszük ágában sincsen akárkit megmenteni vagy akárkinek segíteni, egész egyszerűen csak ezzel töltik ki a közösségen a személyes agressziójukat.

Ha akármiféle jó szándék vezérelné őket, olyan közösségek kialakításán dolgoznának inkább, amik segítenének a leányanyáknak élhető körülményeket biztosítani, vagy a felelősségvállalás és fogamzásgátlás népszerűsítését segítenék elő, hogy kevesebb legyen a nem kívánt terhesség.

2013. nov. 29. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!