Ez normális? Mert megijedtem.
#12, NÉHA tényleg lehet pszichés oka is, pl. súlyos stressz vagy abnormalitásig fokozott gyerek utáni vágy - lásd álterhesség - de ab után sokkal gyakoribb, hogy szimpla fiziológiai oka van, az átlagos feletti prolaktin-szint, ennyi. Igazándiból elmehetne a Kérdező egy vérvételre is a prolaktin-szint meghatározása céljából, csak semmi értelme, mert mire megvan a lelet, valszeg magától is elmúlik...
Kérdező, a HCG-nek nincs közvetlenül köze a tejeléshez, max áttételesen.
Nézd, a laktáció az igény hiányára befejeződik. Így van ez azzal is, aki gyereket szoptat. Nincs kereslet, nincs kínálat. Így működünk.
Szerintem most inkább a lelkeddel kellene törődnöd. Az a keményebb dió, nem a tested.
Akkor leírom az igazságot. Remélem, nem kavarlak fel vele.
A jelenség természetes. Neked csak a tested várt gyereked, de a lelked nem. A lelkünkkel el tudjuk hitetni, hogy nem kell a babánk, de a testünkkel sosem. A szervezeted nem tudja, hogy a babád nem azért hagyta el a méhedet, mert abortálták, azt "hiszi", hogy a terhesség a szüléssel ért véget. És ezért teszi azt a kódoltan alapvető és ősi jogát, hogy a világra jött utódról a méhen kívüli életben is gondoskodjon. Azaz, hogy táplálékot és védelmet biztosító anyatejet termeljen számára. De mint írtam, ha nincsen már, aki az anyatejet elfogyassza, akkor a szervezet egy idő után kapcsol, hogy nincs igény az általa megtermelt tejre, és mivel a természet sosem pazarol, leállítja a laktációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!