Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha az abortusz mellett döntött...

Ha az abortusz mellett döntöttem nekem kell beutalót kérnem a kórházba? Vagy ezt a nőgyógyász adja?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék kioktatást és prédikációt kapni! Így is teljesen kivagyok lelkileg és idegileg.
2013. szept. 5. 17:25
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%
Honnan tudod,hogy a Kerdezo gyermeke is igy fog jarni?
2013. szept. 6. 13:53
 12/33 anonim ***** válasza:
17%

Kedves utolsó, eddig nem szóltam hozzá a kérdéshez, mert abortuszellenes meggyőződésemmel tiszteletben tartom a kérdező kívánságát; most sem neki írok, hanem Neked. Az a válaszadó, aki a szerencsétlen, abortusz által becsapott asszonyok önmarcangoló írásait bemásolta, nem prédikált és nem osztott ki senkit. Nem az ártás, hanem a segítségnyújtás szándéka vezérelte, hidd el. Tudod, aki az abortusz mellett dönt, pánikhelyzetben teszi ezt, úgy, hogy a tudata kórosan beszűkült állapotban van. Ráadásul erről nem is tud. Csak azt érzékeli, hogy nagy baj van, amit lehetőleg nyom nélkül, azonnal és végérvényesen el kell tüntetni, mert megoldani nem lehet. A mai magyar köztudatban jócskán benne van az abortusz lehetősége, mely látszólagos megoldást kínál erre a problémára. A baj vele "csak" az, hogy hazudik. Azt a látszatot kelti ugyanis, hogy varázsütésre minden akadályt elhárít és leküzd, hogy biztonságos és hírmondónak sem marad utána senki és semmi. A valóság ezzel szemben az, hogy bizony az érző szívű nők megszűnnek általa azok lenni, akik előtte voltak és a lelkükre sajnos olyan terhet ró, melynek viselése életfogytiglani, szűnni nem akaró önvádat jelent. Ezzel a tudattal természetesen idővel meg lehet tanulni együtt élni, de a tudat kovalens kötésként tartja fogva a gazdáját. Ezt érzi, sejti a kérdező is, és az Általad megkifogásolt válaszadó erre a nehézségre világított rá. Semmi mást nem tett, mint hogy megpróbálta tágítani picit a beszűkült tudatot, téve ezt abban a reményben, hogy a kérdező esetleg befogadója lesz ezeknek a gondolatoknak.

Ha viszont egyszer Te kérdeztél, hadd tegyem ezt én is: Miért jobb úgy leélni egy életet, hogy tudván tudja, mit tett, és közben elvész egy ártatlan emberi élet is, mint adott esetben akár fogcsikorgatva is, de leküzdeni a ténylegesen felmerülő akadályokat, azaz elszegényedni, idegileg labilissá válni..., ahogy írod is, és a végén tükörbe nézni tudván mégis győztesen kerülni ki egy ilyesfajta próbatételből? Az abortusz helyett vannak ma is létező, kompromisszumos megoldások, ezeket kellene számításba venni, amikor valakinek, aki nehéz helyzetben van, tanácsot adunk.

2013. szept. 6. 14:06
 13/33 anonim ***** válasza:
Elvileg már most időpontot kell kérned a műtétre, a csv papírja a beutaló(hogy elvégezhetik a műtétet)+a csekk amit befizettél, de a nődokidtól külön kérhetsz semmibe nem kerül.
2013. szept. 6. 14:07
 14/33 anonim ***** válasza:
Bocsánat, időközben már nem utolsó, hanem utolsó előtti...
2013. szept. 6. 14:07
 15/33 A kérdező kommentje:

#9!

Nem a kérdésemre adtál választ!!! Pedig leírtam, hogy olyan hozzászólásokat várok amik a kérdésemre adnak választ!

De ha már itt tartunk!

NEM ELÍTÉLNI AKARSZ EZEKKEL A BEMÁSOLT ÍRÁSOKKAL?!

Ha te is átmentél már ezen a lelki nyomorúságon, tudnod kéne: elég nehéz ez a dolog anélkül is hogy még beléd is rúgnak!

Nem tudod miért döntöttem így, de nem is fogom neked megadni azt az örömöt, hogy tudd! Rágódj csak rajta ha nincs jobb dolgod ennél.

Hogy mi jön az után az meg hagy legyen már az én dolgom!

2013. szept. 6. 14:38
 16/33 anonim ***** válasza:
17%
Elhiszem, hogy elkeseredett vagy, Kérdező, de hidd el, a 9-es hozzászóló sem akart Neked rosszat. Valószínűleg nem is kíváncsi a tetted indítékára, ami egyikünkre sem tartozik amúgy.
2013. szept. 6. 14:41
 17/33 anonim ***** válasza:
54%

Szia

a beutalót az orvos adja az ultrahangképpel hozzácsatolva.

Nekem tegnap volt meg az abortuszom,az első,megjegyzem nem tudtam megtartani mert nem vagyok a párommal olyan anyagi helyzetben sajnos,tudom minden ember más de azért készülj arra fel hogy utána sírni fogsz,legalábbis nálam ez van,sirok és vádolom magam hogy miért pont velem történt meg hogy el kellett vetetnem a kis angyalkámat :( Mindenesetre kivánom hogy légy erős és ess rajta túl! :)) Sok sikert.

20/L

2013. szept. 6. 14:44
 18/33 A kérdező kommentje:

NEM AZÉRT TETTEM FEL A KÉRDÉST, HOGY VITA LEGYEN BELŐLE!

HA NEM AZ ÉN KÉRDÉSEMHEZ AKARTÁL HOZZÁSZÓLNI AKKOR MÉRT NEM ANNAK A SZEMÉLYNEK ÍROD LE PRIVÁT ÜZENETKÉNT A VÉLEMÉNYED?!

2013. szept. 6. 14:48
 19/33 anonim ***** válasza:
15%
Mert egy nyilvános fórumon MINDENKI véleménye közérdekű. Ezért.
2013. szept. 6. 14:54
 20/33 anonim ***** válasza:
A családvédelmis és a vérvételes papírral kell menni időpontot kérni. Nem kell már nőgyógyászhoz menni.
2013. szept. 6. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!