Abortusz után kérhetek olyat hogy megnézhessem a magzatot?
Elvileg megnézheted, elbúcsúzhatsz tőle, egymagad maradhatsz vele pár pillanatra; ha gondoskodsz a közegészségügyi szabályoknak megfelelő elszállításról, akkor el is viheted, hogy eltemettesd.
Úgy írtam, hogy elvileg - mert semmiféle szabály vagy törvény nem tiltja.
Ugyanakkor vannak sajnos olyan okoskodó kórházi alkalmazottak, akik elég fontosnak érzik magukat ahhoz, hogy beleszóljanak. Előfordulhat, hogy közlik, hogy NEM, aztán mire hivatalosan tiltakozhatnál, addigra már rég meg is semmisítették.
Célszerű ezért mindenképpen ott megkérdezni, ahol a beavatkozást végre fogják hajtani. Légy határozott, nehogy azt higgyék, hogy ők diktálnak. Nincsen joguk megtiltani halot magzatodtól való elbúcsúzást, de a szokás erősebb, mint a jog. Sokan csak a szokásokat ismerik, a jogaidat nem.
A törvények szerint jogos van ezt kérni. Nem nagyon szeretik kiadni, de ha gond van, a betegjogi képviselővel el tudod intézni. Viszont csak temetkezési vállalkozónak adják ki.
Nem ajánlom, hogy megnézd, elég szomorú látvány (bárcsak azoknak mutogatnák, akik önszántukból akarták elvetetni a gyereküket). Inkább kérd ki, úgyis egy nem átlátszó zacskóban adják, és megnézés nélkül temesd el.
És gyászoljátok el rendesen, hagyj rá időt, és meglátod, megnyugszotok. Akár el is nevezhetitek, az is segít.
Nekem is missed abom volt, 10 hetesen. Én megkérdeztem az orvost, hogy hogy nézett ki, azt mondta, hogy csak egy pici összeaszott petezsák volt (már legalább 1 hete halott volt a műtétkor) és a baba gyakorlatilag nem is látszott benne, csak szövetdarabok voltak.
Szóval én sem ajánlom, hogy megnézd, valószínűleg magát a babát nem is látnád csak vért és felismerhetetlen szövetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!