Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti is így éreztetek abortusz...

Ti is így éreztetek abortusz után?

Figyelt kérdés
Nemrég estem át abortuszon,én szerettem volna megtartani a babát,de védekezés mellett csúszott be,az "apa" nem akart kötöttséget,hallani sem akart róla:(Rengeteget gondolkoztam rajta,bevállaljam-e egyedül(családom támogatásával),de a végén,az ő rábeszélésére,csak elvetettem.Nagyon nehéz döntés volt,mert az sem lett volna jó,ha apa nélkül nő fel,anyagilag nem bírtam volna egyedül,rákényszeríteni sem akartam a gyerektartást,vagy ezzel magamhoz kötni,szóval nem voltak egyszerűek a körülmények.Hiába rágódtam rajta hetekig,utólag sem tudom,helyesen döntöttem-e,de ha visszacsinálhatnám,biztos vagyok benne,hogy megtartanám,bármi áron,mert ennél,amit most érzek,semmi nem lett volna rosszabb.Tudom,őt már soha nem fogom visszakapni,de azóta úgy érzem,minél hamarabb szeretnék babát,és nem érdekelne a párom hozzáállása.Hogy döntöttetek volna a helyemben?

2013. aug. 21. 11:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
48%

Így, ahogy mondod, utolsó. Kívülről valóban nem látszik az abortusz senkin (az áldozatát leszámítva), de mondjuk egy kéjgyilkosság sincs senki arcára írva...

A baj csak az, hogy egyvalaki életfogytiglan viseli a láthatatlan, ám megmásíthatatlanul biztos tudatát annak, amit a gyerekével tett: és ez a valaki az "anya". Maga elől pedig soha senki nem menekülhet.

2013. aug. 28. 13:10
 22/25 anonim ***** válasza:

21-esnek igaza van, bár az abortuszt nem nevezném "kéjgyilkosságnak". Ahogy korábban írtam, nekem azért kellett menni, mert elhalt a baba és nem indult meg magától a vetélés. És még így is baromi messze volt a "kéjtől".

Utolsó előttinek elhiszem, hogy sokan boldogan fogadnának örökbe. De ez nem változtat azon, hogy Magyarországon a társadalom kiveti magából a gyereküket örökbe adó (effektíve elhagyó) anyákat. Nem tévedek benne, hasonló témából írtam a szakdogámat.

De ha nem így lenne, akkor sem nagyobb a súlya egyikőnk véleményének sem, mint a törvényeknek ÉS a nemzetközi jognak.

2013. aug. 28. 20:31
 23/25 boszi.anita válasza:
48%
Nekem 3 napja volt abortuszom...29 évesen első terhesség ... :( az apát 1 éve ismerem....szerettem... Egy éjszakás volt az együttletünk,.. Mindig figyeltem vigyáztam... De akkor az egyszer nem... a dolgokhoz hozzá tartozik hogy az apa személye is problémás..:((( közeli ismerő feleséggel és 2 pici gyerekkel.... Én tisztában vagyok hogy felelőtlen voltam,gyűlölöm magam ezért...:((( de nem tudtam vállalni a picit...:( és erős gyógyszereket szedtem plusz még polipom is van...az apa azöta nem beszél velem már más nőket szomorít. Azt se kérdezte meg hogy vagyok..... lelkileg teljesen tacsra vágott... ezt nem lehet feldolgozni ezt a veszteséget... Ezt a nyomorúságot...hogy én dóntöttem úgy hogy nem...:( azt mondják az idő mindent sebet begyógyít... Én most nem ezt érzem... Fáj kimondhatatlanul... Rémálmaim vannak és önvád gyötör...
2013. szept. 1. 15:19
 24/25 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben szerintem nem volt jó döntés. Amikor ebben a helyzetben voltam mint te, én azért is döntöttem az abortusz mellett, mert én SEM akartam gyereket. Ha én meg szerettem volna tartani, akkor engem 6 lóval sem tudtak volna felkényszeríteni arra az átokverte műtőasztalra, ez biztos. Én ezért tudom, hogy jól döntöttem, de így is sokáig bűntudatom volt, rettenetesen haragudtam magamra, hogy felelőtlenül védekeztem. Mert én felelőtlen voltam tényleg. úgy érzem, hogy iszonyatos dolgot tettem, hiába volt helyes döntés. Nem eszem már magam ezen, de soha nem bocsátok meg magamnak. talán egyszer, ha majd élő gyerekem lesz. Lassan 4 éve volt ez már, de a mai napig úgy érzem, hogy ez egy örök lecke volt nekem. A te helyedben viszont én tutira megtartottam volna. Emlékszem, amikor túlvoltam az abortuszon, akkor azt mondtam a páromnak, hogy ezentúl életreszóló szabály lesz a megfelelő védekezés, de ha mégis becsúszik egy gyerek, akkor is megtartom, ha a fene fenét eszik is. Most már kár rágódnod, akkor így döntöttél, ezt vissza nem csinálhatod. Tanulj az esetből arra vonatkozóan, hogy soha ne hagyd magad más által manipulálni. A döntés mindig a tiéd, mindig azt nézd, hogy te mit akarsz, mert egy életed van! Az új gyerekvállalás nem megoldás, nem pótolhatod. Ezt magadban kell lerendezned. Kívánom, hogy találd meg a lelki békédet.
2013. szept. 1. 15:20
 25/25 anonim válasza:

Tisztában vagyok vele,hogy az anya dönti el véglegesen a gyermek sorsát ilyen esetben,viszont valamit nem tudok felfogni,kulturált megállapítást,nézőpontismertetést szívesen vennék:

1)Miért szóljátok le azt az embert,aki (lehet,hogy csak egy okból,de lehet,hogy több ok miatt)inkább az abortusz mellett van ilyen esetben?Miért jobb az,hogy nyűgnek tekinti egy életen át a gyermekét,csak a fizetnivalót látja benne?

2)Kérdező! "de azóta úgy érzem,minél hamarabb szeretnék babát,és nem érdekelne a párom hozzáállása"

Tegyük fel,az apa világosan megmondja,hogy sem anyagi,sem más téren nem tud gyermeket vállalni.Vállalnád-e,hogy egyedül neveled fel úgy,hogy mikor netán megszorulsz anyagilag,stb.,nem mész az apához pénzért,mondván,hogy az ő gyermeke is?Tisztelnéd-e azt,hogy ezt egyenesen megmondja neked és utána rádbízza a döntést(akár szerződésszerűen,jogilag kifogástalan módon)?

3)Gondoljátok,hogy arra is van joga az anyának,hogy a saját boldogsága érdekében megtartsa a gyereket,de annak nélkülözni kelljen,mivel egyedül neveli?

23éves férfi vagyok.Ha neadjisten becsúszna egy gyermek,semmiképpen sem tudnék neki sem otthont,sem létbiztonságot szolgáltatni,mivel a nyomorúságos fizetésemből én magam is alig tudok megélni.Van joga egy magát felelős,felnőtt embernek tartó egyénnek ilyennek kitenni a gyermekét?A leírtak fényében én inkább korrektnek tartom,hogy nem vállalta be az apaságot,hány millió tróger csóka hagyja ott szülés után a feleségét,párját,mikor rájön,hogy drága dolog a pelenka..Ismétlem,érdekelne a normális véleményetek.

2013. szept. 4. 03:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!