Aki már végig járta, mi az abortusz kérelemnek a menete?
Elmész nőgyógyászhoz. Ő megvizsgál, aztán ad egy papírt, amivel elmész a családsegítőhöz. Ott elbeszélgetnek veled a baba témában. Aztán pár nap múlva vissza kell menned hozzájuk. Adnak egy csekket ezt befizetni, bemenni a kórházba betegfelvételre. Egy éjszakát leszel bent.
(Bemész, megnéznek, este felraknak méhszájlazítót, aztán másnap műtét, megfigyelés, vizit, zárójelentés -> nálam így volt legalábbis)
2013. aug. 10. 14:55
Sajnos 2 hónapja jártam végig.. elmentem magánrendelésre dokihoz (hétfő), ott helyben csinált uh-ot , ( ha nem ilyen magánra mész, akkor elfog küldeni oda is) adott papírt amivel elmentem a családvédelemhez (kedd), ott elbeszélgetés volt majd rá 3 napra kaptam egy újabb időpontot, akkor csináltattam meg a vérvételt is (péntek). Hétfőn mentem az eredményekért kértem a kórházba időpontot másnapra kaptam is, és befizettem a csekket amit kaptam a családvédelmistől. Ha szültél már hüvelyi úton akkor reggel bemész du haza, ha nem szültél még akkor egy éjszaka bent kell lenni a tágítás miatt.
2013. aug. 10. 15:27
3/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azt nem tudom akkor is fizetni kell ha orvosilag igazolt,hogy nem tudom most kihordani?Ugyanis a kisfiam 6 hónapos császáros és a tetejébe még szívbeteg is vagyok a doki tuti abortuszra küld.Még nem tudtam visszafogyni és ez a plusz súly gondot okozhat mégha a heg bírná is!
Az nem biztos, hogy a doki terhességmegszakításra küld.. Vannak kedvezmények igen, majd a családvédelemnél elmondja a védőnő. De talán ha orvosilag indokolt akkor nem kell fizetni.
2013. aug. 10. 16:50
5/32 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm,hát remélem megoldódik a kérdés de szívem már most nagyon FÁJ mert én nagyon nem szimpatizálok az abortusszal,igaz van olyan helyzet ahol bölcsebb ha a nő inkább nem mintsem kockázatos környezetbe vállalja.(Nem akarom elveszíteni!!)Úgy izgulok!
Nekem is fájt és fáj a mai napig is, de tényleg van az a helyzet sajnos amikor már erre kényszerülsz :( Nehéz lesz készülj fel, bár erre nem lehet. Sajnálom, hogy neked is át kell élned..
2013. aug. 10. 18:14
Ha a doki küld el, akkor szerintem nem kell sem fizetni, sem a családsegítőhöz menni.
Ne félj!!!!! :)
2013. aug. 10. 21:54
8/32 A kérdező kommentje:
2010-ben már egy babát elvesztettem 4 hónapos terhes voltam.....a mai napig gyertyát gyujtok érte....én ilyen vagyok...tényleg szívügyem az élet hisz tisztába vagyok vele míly rövid és az enyém is az lesz... :-(
Olyan nincs, hogy a doki abortuszra küld. TE döntesz.
A túlsúly adott, bár a 9 hónap alatt csökkenthető, a szívbetegség is adott sajnos, bár ez az állapot az első gyermek kihordása alatt is fennállt, a heg pedig összeforrt rég, szerepe csak egy esetleges hüvelyi szülés esetén lenne.
Ha valóban szívügyed az élet, akkor miért mennél abortuszra?
2013. aug. 11. 09:17
10/32 A kérdező kommentje:
Mert már az első gyereknél terhelődött a szívem jobb kamrája és a plusz súly nagy terhelést jelent.Azért mennék abortuszra mert nagyobb felelőtlenség lenne ekkora kockázatot vállalni.Ha a szivem felmondja a küzdelmet mindketten belehalhatunk!!!!Bármennyire is ellene vagyok az abortusznak mérlegelnem kell és ez nem könnnyű.Te zokszó nélkül kihordanád ha tudod akár bele is halhattok a végén??Vagy adnál időt magadnak kondiba hozni és akkor vállalnád a következőt??
Kapcsolódó kérdések: