Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Útban a harmadik baba! Mit...

Útban a harmadik baba! Mit tegyek elvettessem?

Figyelt kérdés
Útban a harmadik baba !!De derült égből villám csapás ként ért mert védekeztünk és 2x meg volt a mensesem is 6 hét alatt , álmomban sem gondoltam volna. Az a baj hogy 2 gyermekem van már fiú 8 lány 4 éves.Türelmem már semmi és egyáltalán nem szerettem volna 3. babát és végre a kicsi kezdi az Ovit .Most lélegezhetnék fel egy kicsit.Nem akarom előröl kezdeni !!!Férjem akarja de én nem és bűntudatom van mert közben sajnálom hogy ott növekszik és még sem akarom:((( Tudom magamról hogy már nincs türelmem ki vagyok idegileg Szüleimmel egy telken lakunk de külön házban és közben a másik két gyermekeim őket is néha idegesítik mert rossz csontok és akkor még jönne egy harmadik gyerek nem tudom mit tegyek ki vagyok és így nyáron depresszió keringet leblokkolva érzem magam.Mára már elegem lett hogy 5 percenként éhesek szomjasak pisilni kell közben az ellenkezések és ráadásul a párom éjszakás és nappal meg alszik egyedül érzem magam pedig 1000 dolgom van de le vagyok blokkolva nagyon:((( Az meg a másik hogy férjem nem 100% veszi ki a részét a gyereknevelésből.Kérlek segítettetek mi lenne helyes döntés??
2013. aug. 1. 23:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, az első nyilván ti a férjeddel és a meglévő gyerekeitekkel, így szépen egy soron. A család bővülését akkor szabad bevállalni, ha úgy látjátok, hogy négyőtök egyike számára sem jelent ez vállalhatatlan terhet, vagy konfliktus-forrást, vagy nem szívesen vállalt áldozatot.
2013. aug. 2. 15:21
 22/37 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező ahogy már írták, üljetek le és beszéljétek át a férjeddel. De én amondó vagyok, mivel rád hárulna ezzel a munka nagy része, ezért nyilván ha te nem szeretnéd, akkor a férjednek ezt el kell fogadnia.

A gyakorikerdeseket meg felejtsd el, ne hagyd, hogy olyan emberek válaszai befolyásoljanak, akiknek sem eltartani sem felnevelni nem kell majd az esetleg megtartott 3. gyereketeket.

Pont ezért, ha racionálisan végiggondolom és a helyedben lennék én nem tartanám meg, miért jó az, ha rossz élményeid lesznek, és egy idegroncs leszel, foglalkozz sokat a két kisgyerekeddel, a maradék idődben pedig pihenj/dolgozz/szórakozz, hogy kiegyensúlyozott anyukájuk lehessen.

2013. aug. 2. 22:09
 23/37 anonim ***** válasza:
61%

Nekem két kisfiam van, 3 és 1 évesek. Most 17 hetes vagyok a harmadikkal. Mi sem így terveztük, én nem jól fogadtam a hírt, a férjem viszont örült neki. Viszont nem tudtam volna elvetetni. Nagyon csúnyán hangzik, de az elején abban reménykedtem, hogy esetleg nem marad meg a baba, mert volt már egy vetélésem. Iszonyú lelkifurdalásom volt és van is emiatt. De most már, ahogy nő a hasam és érzem mozogni nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj, és egy egészséges kisbaba lesz.

Sok segítségre én sem számíthatok, a szüleim már nem élnek , anyósomék pedig messze laknak. Nagyon nehéz lesz 3 pici gyerekkel, de valahogy csak megbirkózom vele. Később viszont biztosan nagyon jó lesz, hogy ilyen nagy családom van! :)

A döntést neked/nektek kell meghozni, szerintem bármelyiket is választjátok nehéz lesz.

2013. aug. 2. 22:54
 24/37 anonim ***** válasza:
69%
Elolvasva a kérdésedet, belegondoltam magam a helyzetedbe, de magamban már többször lejátszottam, mit tennék, ha így lenne. 13 hónapos a kisfiam. Én is depressziós voltam, nagyon neheze viseltem, különösen az első 3 hónapot, a kapcsolatunk romokban volt, pár hónapja kezd javulni a helyzet, mindenkit kicsináltam magam körül, mert arra is féltékeny voltam, hogy ő mehet dolgozni, nekem pedig a monoton hétköznapok, háztartás miegymás. Mivel már jön a baba nálatok, sokkal nagyobb a felelősséged. Én nem mondom, ezt csináld vagy azt csináld, de ahogy leírtad, először saját magadat kellene lelkileg rendbe tenni, mert ha ebbe a káoszba születik a 3. baba, annak mindenki megissza a levét. De TE fogsz egyedül ott állni és az itt válaszolók nem lesznek melletted, hogy segítsenek. Vannak nők, akik gond nélkül képesek 3 vagy több gyereket felnevelni, kevés korkülönbséggel, de nem mindenki. Ezért ő és a férje az, aki a döntést meghozhatja. Én bevallom, nem szeretnék több babát. Imádom a fiamat, 6 hónapos kora után már kezdtem igazán élvezni az anyaságot, és a pelenkázás-altatás-szoptatás hármasán túl is láttam némi fényt....lehet, hogy önző vagyok, de én nem tenném ki a fiamat és a férjemet még egyszer, annak, ami az első hónapokban volt és én sem szeretném átélni még egyszer. Mindent elkövetek, hogy ne essek teherbe, ha a leghalványabb gyanú merülne fel, hogy esélyes lehet, szaladnék 72 órásért inkább. tudom, ez már nem segít, csak azért írom, hogy nem mindenki tudja felvállalni, elfogadni ezt a helyzetet és a kérdezőnek helyt kell állni, de ha nem érzi, hogy kész erre, akkor nem szabad hagynia, hogy bárki belehajszolja abba a döntésbe, hogy megtartsa a babát.
2013. aug. 3. 12:20
 25/37 anonim ***** válasza:
89%
Szia!Énis védekezés mellett lettem terhes a 3.-kal és már úgy volt,hogy elvetetem,de nem bírtam megtenni!Most vagyok 26 hetes és már örülök,hogy így döntöttem!Másik kettő gyerek 2 és 7 évesek!Te döntésed!Remélem jól döntesz,majd írd meg!
2013. aug. 3. 15:11
 26/37 Milagros ***** válasza:
Azert irtal ide, mert kiVvancsi vagy mas velemenyere es ez termeszetes! De ne hallgass senkire, es most magam ellen is beszelek ezzel, de ez csak is a te dontesed, es hidd el ha vki ra beszel h elvetesd, utanna ha neked ez miadt eleted vegeig szivfajdalmad lesz, nem neki fog fajni! Gondold at, teljesen meg ertelek! En nagyon szar helyzetben voltam, van egy 1 eves kislanyom, akiert 2evig kuzdottem, hogy osszejojjon! Viszont, az apuka eltunt miutan meg szuletett, es honapokig irhatnam mi es hogy volt sajnos, sose dolgozom fel! Kesobb meg jelent, koltozes, egy csalad legyen, volt barmi is.. hat vedekeztunk, o csak meg csinalta, hogy teherbe essek ujra, hogy igy ujra lekot es eli az eletet. Hat pozitiv teszt, ultrahangon petezsak, be kattantam hogy uristen!! En tudtam hogy elvetetem, de most is remegek. Az orvos azt mondta menjek vissza 1 het mulva h legyen benne mar egy elo embrio is szivhanggal mert csak ugy vegeznek abortuszt. Nem kivanom senkinek! Nekem nincs segitsegem, anyun kivul, de neki nem szerettem vna szulni, meg ezert amiram eletet tonkre tenni. Megtettem, hat soha nem bocsaltom meg magamnak! Nincs apuka,haza koltoztem, es abban remenykedem, h amit ateltem, azt o valaha visszakapja! En tonkre mentem! Es nagyon eliteltem azokat a noket akik fekudni tudtak vedekezni nem, utanna meg mentek vetetni! Ahhh hidd el nem olyan konnyu akkor sem ha mar van 2 gyermeked! Amit ateltem soha nem dolgozom fel soha soha!!!! Es ha vissza tekerhetnem az idot hetfoig, hat ott hagynam a korhazat es nem tudom hogy hogy de felnevelnem valahogy, akkor is ha neki se lenne (verszerinti) apja. Vagy nem tudom. Semmit nem tudok. NAGYON GONDOLD AT EN CSAK ENNYITKEREK. DE A MUSZAJ NAGY UR AZ BIZTOS. EN VALLALTAM,HOGY AZ ELETTOL VISSZAKAPOM AMIT TETTEM, DE EN TENEG NEM TEHETTEM MAST (AZT HISZEM)
2013. aug. 3. 18:05
 27/37 anonim ***** válasza:
94%

Én nem írok neked sem A, sem B választ, majd te eldöntöd, de igyekszem segíteni ebben a döntésben. Nézzük meg a mérleg 2 oldalát, jó? Segítek.

Mit érzel akkor, amikor a 2 már meglévő gyermeked megölel, puszit ad, azt mondja "anya, szeretlek". Mit érzel, amikor boldogságot látsz az arcukon? Mit érzel, amikor leküzdenek valami akadályt, és azt büszkén mesélik neked? Vagy csak amikor hozzád bújnak, igénylik, hogy velük legyél? Mit? Gondolom minden ilyen esemény számodra is egy csoda, mint anyuka. Ugye? Ezek az érzések, a szeretet, büszkeség, az apró kis csodák maradandóak, örökre a szívedbe zárod emlékként, igaz? Biztosan. Ez a mérleg egyik oldala.

Nézzük a másikat: Mit érzel, amikor a gyerekek rosszalkodnak? Nem fogadnak szót? Visszabeszélnek, rendetlenek, és mindig valamiért kellesz nekik? Dühöt, fáradtságot, mert épp akkor ültél le, és már fel is kell kelned? Mit érzel, amikor 5 percenként etetni, pisiltetni kell őket? Eleged van? Biztosan. De ezek az érzések nem maradandóak, hanem múlandóak. Ma már biztosan nem emlékszel rá, hogy a múlt héten épp mit rosszalkodtak a gyerekek. Ugye? Mert ezeket az érzéseket kiütik a pozitív dolgok, csak azok maradnak, maradjanak meg!

Itt egyetlen egy dolgot kell eldöntened. Képes vagy-e egy 3. gyermek által még több boldogságot befogadni a szívedbe? Bele fog e a memóriádba még több emlék férni? Biztosan. Több dolgod lesz? Lehet. Időnként több bosszúság? Tuti. De ezt mind mind elfelejted majd, amikor a 3 gyönyörű gyermekedre nézel. Az eleje biztosan nagyon nehéz lesz. De a gyerekek nőnek, önállóbak lesznek. Élvezd ki, hogy most még kellesz nekik! Akár megtartod a magzatot, akár nem.

2013. aug. 5. 22:02
 28/37 anonim ***** válasza:

A lanyokpm ket eves, a zarovizsgak elott szultem, tervezett baba volt, gondoltam mellette befejezm az egyetemet, majd ha nagyobb lesz, megyek dolgozni...na abba bele sem goindoltam, hogy 9 honapig nem fog aludni 20 percnel tobbet, es a maradek idoben csak es kizarolag uvolt! nem tulzok, tenyleg ilyen volt...a 9. honap vegere lelki roncs lettem, nem aludtam, ejjel-nappal csak szoptattam, pelenkaztam, elslapmosodtam...zarovizsgak persze sehol...semmi tarsasag elet... mire a lanyom 15 hos lett, elmentem dolgozni(szerencsere van meg masikket szakmam is), o bolcsis lett, mindannyian kiegyensulyozattabbak lettunk, kifderult, hianyzott neki a tobbi gyerkoc tarsasaga(meg egy normalis osszeszedett anya...pedig en mundig eliteltem a bolcsit...).. elkezdtem rendbe jonni.ja depresszio nalam is tombolt,de mivel a munkam reven emberekkel foglalkozom, valahogy helyrejottem..elegge bababarat is, igy anlanykam 9-3 kozott van csak a boliben(most nem, szunet van:-) )...szoval a tanulast is elkezdtem folytatni...aztan februarban az tunt fel, hogy folyamatosan rosszul vagyok, almos vagyok...csinaltam egy tesztet, aztan meg 10-et, mind pozitiv lett( fogigatlot szedtem)...most mar 27 hetes pocaklako a kisocsi, lanykam nagyon varja:-) bizony becartam rendesen, hogy ur isten, ezt hogyan csiunalom megegyszer vegig? zarovizsga ket gyerek mellett? rossz anya vagyoi amugy is...de soha nem jutott esmbe, hogy elvetetem...sot, tanulok, oktober elejen meg vizsgazom egyet, aztan szulok, kozben itthonrol dolgozom...januarban pedig koltozunk az Usa-ba, egyedul leszek a ket kicsivel 8 honapig..de nem banom, a sors igy akarta... igy az ivi elott meg a naggyal is leszunk hosszabb idot egyutt...valahogy megoldom...

kivanom, hogy Te is ugy cselekedj, ahogy a szived diktalja..ha nem tusod vallalni, ne tedd, en megertem,de csak mert megjartam a depresszio legmelyebb bugyrait is...nalam csak azert nem jott szoba az ab.mert nem tudtam volna feldolgozni....

2013. aug. 5. 22:23
 29/37 anonim ***** válasza:
28-as vagyok, méannyit hozzatennek, hogy az en ferjem a foldkerekseg legjobb apukaja, imadja a lanyat, es mindenbol kiveszi a reszet, amennyire a munkaja engedi...alig varja hogy megszulessen a fia is, es meg legalabb egy tucat gyerkocot szeretne...szoval nekem o nagy segitseg:-)
2013. aug. 5. 22:30
 30/37 anonim ***** válasza:
Mintha én írtam volna.Ugyan ez a szituáció.Védekeztünk,3.baba,apa éjszakás,a kicsi 4éves lesz.Van egy fiam(13),és egy lányom(4).Nem akartam,sírtam,előző vetélések miatt gyógyszereket kaptam,hogy megmaradjon.Ki sem váltottam.Megmaradt.30Hetes múltam.Imádkoztam,hogy ha megmaradt legyen egészséges,és ha lehet,kislány.Egészséges,és Talán ez a jutalmam,hogy kislányom lesz. :-) Imádom,alig várom,hogy megszülessen.Remélem jól döntesz.Majd írd meg hogy,hogy döntöttél.
2013. aug. 9. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!