Tényleg így néz ki a 12 hetes magzat?
Oké tudod mit? Küldök neked privátot, ha attól jobban leszel:D
Miért is hagyjam a személyeskedést? Te kotyogtad ki...
szerintem igaza van a 20asnak.
én is hatásvadásznak érzem ezt a videót, igen, borzasztó látni, de szerintem, ha valaki ott van, abban a helyzetben, hogy kétségbeesett, hogy mi lesz a gyerekkel, meg kell szülni, akkor nem hiszem, hogy a videó miatt megszüli, és szeretetben felneveli. nem hiszem, hoy az abortuszra készülő ne tudná ezeket, amiket a film megmutat, de más a film, kívülről nézve, s más az, mikor benne vagy a helyzetben. amúgy se hiszem, hogy olyan egyszerű meghozni egy ilyen döntést, hogy vetesse el a gyerekét.
Hát spec 12 hetesen a kéz és lábujjai már simán kivehetőek.
Ugyanis azok már a megtermékenyítés utáni 43. napon is látszódnak....
Egyébként kb. így néz ki egy 12 hetes embrió:
Már az összes testrésze, végtagja, ujjai is megvannak.
Nézd, 26-os, annyiban tévedsz, hogy bizony sok abortuszt választó nőnek fogalma sincs, hogy akit elvetetni készül, hogy néz ki, milyen fejlettségi szinten van stb., mert ha tudná, nem mondaná, hogy "sejtcsomó", és hasonlók. Lehet, hogy az embrió sejtcsomó, de akkor te is, én is, mindannyian sejtcsomók vagyunk, egy csomó sejt összessége, halmaza. Nem baj, tehát, hogy hozzáférhetők a tényközlő dokumentum-videók, mert egyrészt sokan csak a saját szemüknek hisznek, ha hisznek, másrészt pedig mert feketén-fehéren bemutatják, miként pusztíttatja el egy nő a saját gyermekét.
S hogy ez hatásvadász lenne? Annyiban igen, hogy amennyiben ép lelkű emberek szembesülnek a látottakkal, jó esetben a nyilvánvaló tények vizuális élményének birtokában elállnak az abortusz szándékától, annyiban viszont mégsem, hogy hatásvadászat alatt általában valódi tartalom nélküli, ellenben heves reakciót kiváltani kívánó dolgokról, jelenségekről szoktunk beszélni.
Azzal pedig, aki a látvány szintjén is birtokában van az abortusz módszertanának, mégis képes megtenni, én személy szerint nem tudok mit kezdeni. Azon a nézeten vagyok viszont, hogy utólag mindenkivel megnézetném a saját műtétjének filmjét - mégpedig úgy, hogy egy árva szót nem fűznék kommentárként a látottakhoz. A tettét nem minősíteném, az illető nőt személyében nem kritizálnám, de ragaszkodnék hozzá, hogy nézze végig.
Elhiszem, hogy egy ilyen súlyú döntést a legtöbben nehezen hoznak meg, nem gondolom, hogy a többség mérlegelés nélkül megy abortuszra. Mégsem tudok olyan helyzetet elképzelni, amelyben a terhességmegszakítást indokló szempontok nagyobb értéket képviselnek, mint egy emberi élet. Azt gondolom, hogy az emberi életnél nincs nagyobb érték, minden más csak ezután következik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!