Tényleg így néz ki a 12 hetes magzat?
Kérdező, meg kell, hogy vigasztaljalak, hogy a képen szereplőt nem lehet megölni, mert hogy műanyagból van. Itt a sorozat többi darabja is, parancsolj:
Eredetileg valószínűleg iskolai szemléltetőeszközként kezdték a pályafutásukat, aztán később találták meg maguknak a kedves magzatvédők lelki nyomásgyakorló eszközül...
De idő kérdése szerintem, hogy itthon is rákapjona gyártásukra valami fröccsöntő kisiparos...
Egyébként nem, egyáltalán nem így néz ki...
Valamit nagyon félreolvastál mert én nem írtam olyat, hogy a képen láthatót meg lehet ölni. Én ezt írtam:
"Nem is értem hogyan lehet ilyeneket megölni annyira szomorú."
Így néz ki, de attól függetlenül, hogy milyen (bár szerintem csodálatos), számomra is életem legnagyobb kérdése, miért "kell" elpusztítani.
Kedves Kérdező (#12), tudod mi a nagyon szomorú szerintem? Azok a lelki terrorra, érzelmi zsarolásra alapozó szánalmas próbálkozások, amivel magukat "magzatvédőnek" nevezők igyekeznek belenyomni embereket a saját szabad akaratuk és józan eszük elleni döntésekbe, miközben ezért a következő évtizedekben természetesen hangyányi felelősséget sem vállalnak. Azért roppantul érdekelne, hogy ha felkeresné őket 1-1 ilyen "megszületni kényszerített", majd szeretetlenségben, feszültségben, szétesett családban felnőtt gyerek, hogy számon kérje őket a tanácsaikért, akkor mit tennének, hogy vállalnák a felelősséget. (saját tapasztalat: sehogy.)
De tudod, van a dologban egy vigasztaló is, hogy legalább annyi, vagy akár több emberből váltanak ki ezek a "kampányfogások" merev elutasítást vagy éppen ellenreakciót, mint ahánynak az életét, párkapcsolatát, egzisztenciáját sikerül tönkretenni ezekkel a blődlikkel, hamis képekkel, youtube-ra áttöltött abortionno-s videókkal, a terhességüket elvetetni akaró, majd másnapra magukat 180 fokkal meggondoló lányokról szóló álsztorikkal. Aki csak egyszer is átélte, és tudja, hogy mi és hogyan zajlik ilyenkor egy emberpár között a valóságban, az ugye ilyen kamukat már nem fog bevenni... ilyent csak az ad elő, aki a helyzetet a tinimamikból ismeri legfeljebb...
(persze arra kifejezetten jó alkalmak ezek a "magzatvédő kampányok", hogy az ellenkező meggondolások is előkerüljenek, és a tényleg ilyen helyzetbe kerülő olvasók tudják, kiktől érdemes privátban kérdezni tényeket, fontos dolgokat, ki az, aki nem nyomni meg rábeszélni akarja, nem helyette akar dönteni. Ennyiből persze köszönet az ilyenekért is...
ps: és az eredeti kérdésben linkelt képen szereplő gumimagzat tényleg nem hasonlít kicsit se egy valódi 12 hetes abortumra... a #6-os hozzászólásban szereplő az rendben van, olyasmi.
Kedves 66%os. Te mostanában nagyon belevagy b*zulva abba, hogy mindenki vetesse el a gyerekét. Kissé kezd zavarni. Tán elgondolkodhatnál azon, hogy orvosi segítséget kérj, mert meg fogsz bolondulni.
Attól, mert téged örökbefogadtak és a nevelőanyád egy pénzleső mittoménmi, attól még másnak megkéne adni az esélyt egy normál életre és hogy ne elevenen megnyúzzák az anyaméhben.
Nézd Kérdező, nyugodtan zavarjon, engem meg az zavar, hogy a magukat magzatvédőként aposztrofálók hogyan vetik be az érzelmi zsarolás, a pszichoterror összes lehetséges eszközét annak érdekében, hogy amúgy is labilis érzelmi szituációban lévő embereket próbáljanak manipulálni.
És nem, én egyáltalán nem azt mondom, hogy minden magzatot el kellene vetetni, vagy hogy az egy jó megoldás lenne. Azt mondom, hogy mindenkit hagyni kell, hogy meghozhassa a SAJÁT döntését, hogy neki (és a párjának) mi a legjobb, vagy legkevésbé rossz megoldás az élet ezen kérdésében. Tanácsot adni, tapasztalatot elmondani, de nem sokkolni, nem terrorizálni, nem érzelmileg zsarolni.
A személyeskedést meg abba lehet fejezni, és egyébként sem nyertél, ha valami érdekel, kérdezz privátban nyugodtan, ahogy teszik ezt mások is időnként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!