Hogyan zajlik egy abortusz?
Köszönöm!
Én nagyon nem szeretném ezt :'(
Sajnálom!!!:(
Nem akarlak faggatni,de ha te nem akarod senki nem kényszeríthet rá! Ha van aki támogat abban hogy felneveld ezt a babát akkor ne vetesd el,de ha még fiatal és egyedül vagy akkor lehet nincs más megoldás.
Ez a probléma, hogy senki nem támogat.
Pedig lenne nem is egy ember aki tudna, HA akarna. Köztük az apukája.
"Azt javasolta, írjam le egy papírra a pró és kontra érveket, valamint készítsek egy hároméves jövőtervet. „Próbálja meg kívülről nézni magát. Tegye fel a kérdést: vajon az a lány képes lesz arra, ami rá vár? Meg fog tudni birkózni vele? Ki fog tudni majd segíteni neki? Ha megbetegszik a baba, lesz-e elég ereje, türelme hozzá?” – sorolta a példákat a tanácsadó.
Tapasztalata szerint, ha egy nő a várandósság kilenc hónapját félelemben, stresszben, kétségek között tölti, azzal nemcsak magának, a babának is sokat árt. „Ha megnéz egy óvodai csoportot, a gyerekek fele kezelhetetlen, hiperaktív, zaklatott, zizegős. Mert ilyen volt a terhesség is. Egy gyereknek mindig az a legfontosabb, hogy boldog anyukája legyen.”
Kiegyensúlyozott és korrekt képet festett arról is, mi történik akkor, ha a gyerekvállalás, illetve ha az abortusz mellett döntök. Mint mondta, a magzatelhajtó műtéteknek – legyen az gyógyszeres vagy művi – ma már csupán akkora a kockázata, mint például egy foghúzásnak. Azt javasolta, ha megengedhetem magamnak anyagilag, és még nem futottam ki az időből, akkor a tablettás módszert válasszam. „Humánusabb és jelentősen megkönnyíti a helyzetét, ha valamelyik állami intézmény zöld színű falai helyett a budai magánkórházban, családias, nyugodt környezetben esik át a procedúrán”. Egyetlen hátránya, hogy mivel a készítmény spontán vetélést indít meg a méhben, görcsös fájdalommal járhat, és a vérzés tovább tart, mint a műtét esetében. “Maradványszedegetésről” pedig szó nincs - hangsúlyozta.
„Attól még nem jön el a világ vége, mert megszakítja a terhességét. Mindenképpen fájdalmas döntés lesz, és gyászfolyamat kíséri majd, de az sem jó, ha nem őszintén megy bele a gyermekvállalásba, hiszen ez egy életre szóló dolog. A poszttraumás szindrómán pedig szakember segítségével túl lehet lenni. Egyetlen egy dolog szól az észérvek ellen, hogy ez a gyerek már nem az a gyerek lesz. A legnagyobb veszteség, hogy ez az egyéniség, ez a jellem már nem jön vissza” – magyarázta.
A legfőbb tanács, amit adott, úgy szólt, hogy: ne akarjak megfelelni senkinek, és ne akarjak eleget tenni az elvárásoknak, mert a saját életem a legfontosabb. Illetve az, hogy mit tudok nyújtani a gyereknek.
Ez volt az első olyan hely, ahol úgy éreztem, hagyják, hogy én döntsek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!