Miért a 12. hétig legális az abortusz?
Figyelt kérdés
2013. jún. 12. 09:13
1/53 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, mert ha már nem tilos, akkor miért nem lehet kitolni? De én úgy tudom, hogy a 14 -16. hétig csinálják meg, utána pedig már csak akkor, ha anya életét veszélyezteti.
Gondolom az is szerepet játszik, hogy idővel egyre nagyobb a kockázat is. Azt hiszem onnantól kezdi a méhlepény átvenni a feladatokat.
2/53 anonim válasza:
Hat nem tudom, de aki volt mar 12 hetes ultrahangon es latta azt a kesz kis emberket, szerintem inkabb azon csodalkozik, h addig engedik. Azt sem tudom, h a dokik hogy kepesek elvegezni, darabokban kiszedni a pici kis testreszeket...
3/53 anonim válasza:
12.hét után sokkal nagyobb a kockázat.12.hétig megoldható egynapos sebészetben és egyszerűen,utána több napos kórházi kezelésre van szükség és bonyolultabb az eljárás.
4/53 anonim válasza:
Ki képes csak úgy "megszülni" a 14 vagy akár 20 hetes egézséges gyerekét csak mert meggondolta magát. Egy ekkora magzat már érzi a fájdalmat, egy önálló kis személyiség egy emberi lény. Nem egy tárgy amit eldobunk mert meguntuk. Ha valaki nem akar gyereket védekezzen ha mégis becsúzik mert balesetek vannak 3 hónap bőven elég ahhoz hogy eldöntse mit akar.
5/53 anonim válasza:
Valaki egyszer régen meghatározta, hogy az embrió akkortól számít emberi lénynek, és úgy maradt. A 12. hét után szerinte gyilkosságnak számítana.
6/53 anonim válasza:
#5, nem, mert eleve más a határidő Magyarországon is a 18 év felettiekre, és a 18 év alattiakra, erőszak áldozataira, orvosi téávedés károsultjaira - utóbbiaknál a terhesség 18. hetéig végezhető el kérésre a művi abortusz. Gyilkosságnak (emberölés) meg később sem számít, magzatelhajtás bűntette lehet,amiért alapesetben az illegális abortuszt csináltató nőnek 0-1 évet, a végrehajtónak meg 1-3 évet adhatnak. (az emberölés alapesete meg 5-15 év)
7/53 A kérdező kommentje:
Én személy szerint semennyi idős magzatot nem bínék/bírtam elvetetmi.
2013. jún. 12. 15:09
8/53 anonim válasza:
"Azt sem tudom, h a dokik hogy kepesek elvegezni, darabokban kiszedni a pici kis testreszeket..." - Msty, arra a lehetőségre már gondoltál, hogy mondjuk úgy, hogy egy átlag abortusznál nem szedeget senki darabokban pici kis testrészeket... olyan max az egészségügyi okból végzett középidős abortusznál, meg a valójában arról készült magzatvédős propagandában van... az átlag abortusz kb úgy néz ki, hogy altatásban feltágítják kb ujjnyira a méhszájat, és egy félmerev csövű szondával összekötött szívóval kiürítik a méhet. Ennyi. De erről nem lehet elrettentő filmecskét gyártani, mert nincs benne semmi sokkoló látvány...
9/53 anonim válasza:
maximum az a sokkoló, ahogy a vákuum kiszívja az embriót kezestől-lábastól... nekem ez már elég sokkoló.
10/53 A kérdező kommentje:
Kedves 66%-os. Rettentő sok kérdésben látom, ahogy véded az abortuszt. Kíváncsi lennék az okára. Neked volt már abortuszod? Egyáltalán semmi rossz érzés nincs benned, ha megnézel egy ab vidit?
Nem kötekedni illetve veszekedni szeretnék, csak tényleg kíváncsi vagyok rá:)
2013. jún. 12. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!