Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

A nő és a férfi jegyesek, már a nagyszabású esküvő időpontján gondolkodnak. A nő megtudja, hogy terhes, és az abortusz mellett döntenek. Egyrészt mert nem akarja, hogy a nagy napot emiatt elhalasszák, vagy nagy hassal kelljen oltár elé állnia. Az meg egyenesen elfogadhatatlan számárukra, hogy házasságon kívül szülessen a baba.

Lezajlik az álomesküvő, alig egy év múlva megszületik a már tervezett gyerek.

2013. máj. 23. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Én ha leírnám az őszinte véleményem, -100ra lennék pontozva. Szánalmas amit műveltek!!!
2013. máj. 23. 15:06
 12/20 anonim válasza:
100%

Mi sem terveztük a nagyobbik fiunkat. Már jegyesek voltunk, de az esküvő még csak a távlati tervek között szerepelt, előtte építkezés illetve házfelújítás, pénzgyűjtés, baba... Aztán megtudtuk, hogy jön a kicsi gyógyszer mellett. A ház félkészen, megtakarítás szinte 0, mert ami volt kellett, hogy lakhatóvá tegyük a házat, de mégsem vetettük, el, mert terveztünk gyereket és úgy voltunk vele, hogy ha ő akkor akar jönni, akkor jöjjön. Átszerveztünk mindent, 1 évre albérletbe mentünk, én napközben mentem a házat csinálni, a párom munka után csatlakozott.

Nem volt egyszerű, de megcsináltuk. A családunk elég konzervatív, de mivel látták, hogy nem lébecolunk, hanem küzdünk, senkitől nem kaptunk negatív kritikát, csak segítséget. Még a 87 éves nagymamám sem szólt meg, pedig ő aztán nem modern gondolkodású.

Mindenki más. Ők így tudnak tükörbe nézni és minden gond nélkül viselik a tettük súlyát. Én ilyen esetben nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel.

2013. máj. 23. 19:07
 13/20 anonim ***** válasza:
53%
Én is házasságon kívüli gyerek vagyok és nem érzem magam kevesebbnek azoknál akik anyuci apuci mellé születtek. Anyám tisztességes embert nevelt belőllem. Egyébként ez a felfogás már olyan régi módi és elavult, manapság a házasság csak egy papír. S nem szép dolog egy életről ez alapján ítélkezni. De mint azt már többen is írták ez az ő dolguk az ő döntésük. Másoknak nagyon nincs köze hozzá.
2013. máj. 24. 13:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen "szigorú" az értékrendjük, vajon miért szexeltek házasságon kívül? Képmutató, egoista emberek.
2013. máj. 24. 21:37
 15/20 anonim ***** válasza:
56%

Egy esküvő 1 nap, egy emberi élet 80 év. Tervezett és nem tervezett gyerek között nincs semmi különbség.

Gondolom, talpig fehérben ment férjhez, pedig feketét kellett volna öltenie...

2013. máj. 24. 22:18
 16/20 anonim ***** válasza:
27%
Azt gondolom, hogy bár én magam sem hívő, sem abortusz-ellenes nem vagyok, ettől még nem kedvelem a képmutató embereket, és eleve hányingerem van azoktól, kik azért mennek templomba házasodni meg keresztelőt tartani, mert "divat" meg "elvárt". Persze az is igaz, hogy az ilyeneknek szokott később légvárnak bizonyulni a gondosan megkomponált kis életük...
2013. máj. 25. 00:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Sajnos egyet kell értenem az előttem szólókkal. Én nem tennék ilyet. Nálunk is volt ilyen a családban, és a következőt tették. A már amúgy is tervben volt esküvőt előrehozták (tavaszról őszre), és kész. A menyasszony nem nagy pocakkal ment férjhez (csak utána kezdett látszódni neki), a baba pedig nem 9 hónappal az esküvő után született meg, na bumm. Pedig mi is konzervatív család vagyunk. (És szerintem azt is vegyétek figyelembe, hogy ha baki van az abortusz közben, később tervezetten sem lehet baba.)
2013. máj. 26. 15:37
 18/20 anonim ***** válasza:
54%
Ha egy nő képes csak azért elvetetni a gyerekét, hogy jobban nézzen ki az esküvőn, ne kelljen elhalasztania, vagy mert pár héttel/hónappal az esküvő előtt születne meg (ha ennyire nagy gond, esküvőig nem kell szexelni, és ennyi), akkor annak remélem később se lesz gyereke. Ilyen önző, nemtörődöm embereknek ne legyen. Ilyenkor értem, hogy pl. Lengyelországban miért olyan szigorúak az abortusszal(bár az már túlzás). De hogy ha orvos lennék, én se kaparnék ki egy gyereket ilyen indokokkal, az is biztos. Pedig általánosságban nem ítélem el az abortuszt, sok esetben tényleg meg lehet érteni a döntést. De ez önző dolog, és egy kicsi életébe kerül, hogy minden kényelmesen menjen a "szüleinek". Remélem soha nem lesz gyereke annak, aki így gondolkodik egy életről. Tudom, hogy ezt már leírtam, de ez egyszerűen felháborító, el nem tudom képzelni, hogy tehet ilyet valaki...
2013. máj. 26. 23:17
 19/20 A kérdező kommentje:
Lett neki, három is (a harmadik nem tervezetten).
2013. máj. 27. 20:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Remélem azt a hármat már nem teszik ki pl. az utcára, ha mondjuk épp nincs kedvük velük foglalkozni, vagy jobb dolguk akad.. eszem megáll, hogy milyen 'emberek' vannak, komolyan.. más meg mindennél jobban szeretne egy gyereket, és évek alatt se jön össze, az ilyeneknek meg 3 is. Azt azért remélem tudják, hogy az anyjuk megölte a bátyjukat/nővérüket, mert nem volt kényelmes neki. Hát hihetetlen...
2013. máj. 27. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!