Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha 17-19 évesen becsúszna egy...

Ha 17-19 évesen becsúszna egy baba megtartanátok?

Figyelt kérdés

2013. febr. 3. 13:27
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
74%
Szia, én is nappali egyetemre járok, nagyon nehéz szakra. Messze lakom a sulitól és mégis megy a baba+egyetem+háztartás. Nem egyszerű, de ha valamit igazán akarsz...Ja és 20 évesen szültem, tervezett volt.
2013. febr. 4. 12:01
 22/36 anonim ***** válasza:
70%
Az eredeti kérdésedre válaszolva: igen megtartanám!
2013. febr. 4. 12:09
 23/36 anonim ***** válasza:
75%
Én most vagyok 19(2 hó és 20). 18 évesen sajnos a babánk ugy döntött hogy elhagy minket. akkor is meg szerettük volna tartani.. Mondjuk akkor semmi anyagi háterünk nem volt. volt párom másnap elhagyot... Új barátom lett. Ma már megvettük a saját házunk nincs rajta hittel. Én nekem van 3 hónap a suliból és államvizsga. És most vagyok 11 hetes boldog kismama. :D Isteni jó.. :D Büszke fiatal kismama vagyok! Most kezd látsziani a növekvő pocakom..
2013. febr. 4. 12:51
 24/36 anonim ***** válasza:
32%
én is más városban laktam,de odaköltöztünk addig albérletbe,egyéni tanrenden voltam,így csak zhztam és vizsgáztam párommal felváltva csináltuk a sulit ő még dolgozott is,nem volt könnyű de meg lehet csinálni
2013. febr. 4. 13:32
 25/36 anonim ***** válasza:
82%
Nem! Én 16 éves korom óta vagyok együtt a párommal, most 21 vagyok. Gyűrűvel védekeztünk, mert ezt találtam akkor a leghatékonyabbnak és az orvosom is ajánlotta. Sajnos 17 éves koromban megtörtént amitől féltem, a tesztem pozitív lett rohantam az orvoshoz ott bebizonyosodott. Iskolába jártam a párom is. Imádom a gyerekeket, van egy négy éves öcsém is ott voltam anyukámmal mikor született... De nem volt min gondolkodnom, nem tudtam megtartani. Csak szenvedés lett volna a babának is és nekem is. Nem szerettem volna úgy babát, hogy nem tudok neki mindnet megadni amit szeretnék. Az örökbeadást pedig rögtön elvetettük, nem tudta volna elengedni. És ha húsz év múlva megkeres, hogy anya miért dobtál el magadtól?! Meg úgy élni, hogy van egy gyermekem a nagyvilágba akiről nem tudok semmit. Igy maradt az abortusz. A kórházban mindenki normális volt, az orvosom műtött meg, nem fájt mivel altatásban végzik. És akkor még a babának sem fáj!!! Ezt bármelyik orvos megmondja!! Lelkileg kicsit nehéz volt utána, de mai napig nem bántam meg. Mert most van egy jó állásom, a páromnak is anyagilag teljesen rendben vagyunk. Még egy kicsit kiélvezzük, hogy ketten vagyunk és utána jöhet a normális családi körülményekhez a baba. Tehát én azt mondom ha ne agyj' isten becsúszik egy baba ilyen fiatalon és nincsen segítség akkor inkább ne tartsd meg. Természetesen én is elítélem azokat akik abortuszról abortuszra járnak és felelőtlenek, nekik inkább ne is legyen soha gyermeke. De bármikor megtörténhet sajnos. De vannak azok is akik csőlátásban elítélik és szerintük jobb az ha a nyakadba kötöd a babád és úgy jársz iskolába, és nem baj ha nincs mit adnod enni neki, nem tudsz ruhát venni neki, nem tudod ellátni... Persze ez biztosan jobb a gyermekednek főleg ha nagyobb lesz és emiatt óvodában, iskolában csúfolódás tárgya. Igazából ennyit szerettem volna mondani.
2013. febr. 9. 02:34
 26/36 anonim ***** válasza:
60%
Attól még hogy, a nyakamba kötöm, és úgy járok iskolába, még van mit enni adnom neki -.-. mindene megvan amire szüksége van.
2013. febr. 10. 15:29
 27/36 anonim ***** válasza:
19%
nem tudod ki köti a nyakába,de elég érdekes felfogás,hogy ha valaki tanul biztosan nem tud adni enni a gyerekeknek.
2013. febr. 10. 18:28
 28/36 anonim ***** válasza:
21%

"De vannak azok is akik csőlátásban elítélik és szerintük jobb az ha a nyakadba kötöd a babád és úgy jársz iskolába, és nem baj ha nincs mit adnod enni neki, nem tudsz ruhát venni neki, nem tudod ellátni.."

A felsorolt dolgok nincsenek összefüggésben! Legalábbis tudom a mondatot értelmezni! A "vessző" azért van közöttük. Ki így ki úgy látja, de ez elég meddő téma. Itt a két tábor soha nem fogja egymást megérteni. Én személy szerint nem tartanám meg, de nem is kerültem ilyen helyzetbe. Akik pedig ezt átélték, senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy pálcát törjön a másik felett.

Egy 21 hetes kismama :)

2013. febr. 13. 11:23
 29/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mégsincs baba. 2 hét késéssel megjött. :))
2013. febr. 13. 17:16
 30/36 zabmester ***** válasza:
100%

19 évesen lettem terhes, és megtartottam :) 20 voltam, amikor megszületett, most 26 vagyok, nem bántam meg. Nem volt minden tökéletes persze, például a kapcsolatom nem volt éppen stabil, bár akkor még annak tűnt, de aztán kiderült, hogy alaposan félreismertem az akkori páromat. Viszont ezt leszámítva, azt hiszem, nagyjából készen álltam a feladatra. Volt munkahelyem, igaz, nem kerestem halálra magam, de stabil munkahely volt, határozatlan idejű szerződéssel, akár vissza is mehettem volna gyed után. Meg előtte már laktam is külön a szüleimtől, idegen városban, segítség nélkül, ott is feltaláltam magam, ez később sem okozott gondot.

A fiamat sem a szüleimnek szültem, függetlenül attól, hogy persze olykor segítettek/segítenek, de ezt akkor is megtennék, ha 40 éves lennék :) Viszont a kezdetektől mindent én csináltam, én intéztem, én jártam utána mindennek, szóval felnőttem a feladathoz. Mondjuk amúgy is úgy éreztem, hogy ez így nagyjából normális, hiszen nem gyerek voltam már, sem életkorilag, sem máshogy, hiszen előtte is felnőttként éltem. Fiatal felnőttként ugyan, de önállóan.

2013. máj. 17. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!