Akik már szültek! A baba születése után megtudtátok a vércsoportját? Vagy az mikor derül ki?
Mivel én rh- vagyok, ezért babámnak is megnézték születése után.
A "vicc" amúgy, hogy elírták - az én leletem és a babáén más szerepel - így nem tudom pontosan mi a helyes.
De a lényeg, hogy nekem a negatív rh miatt megnézték.
Más anyukáktól hallottam viszont, hogy ha rh+-ak voltak, akkor meg sem nézték a baba vércsoportját.
Mikor a gyerekdokinál rákérdeztem, csak annyit mondott, hogy csak úgy nem küld el minket, hogy megnézessük. Majd, ha valami baja lesz, akkor megnézik...
Nekem 3 gyerekem van, egy ikerpár, ők koraszülöttek voltak. Az ő zárójelentésükre ráírták a vércsoportot, mert sokat voltak kórházban és többek között vért is kellett kapniuk. Sőt, még minket is megvizsgáltak, hiába mondtuk be a vércsoportunkat, mert jobb lett volna, hogy tejesen azonos vért kapnak, de nem feleltünk meg, csak az egyik nagymama.
Érdekes, mert így kiderült, hogy az apuka majdnem 40 évig rosszul tudta a vércsoportját.
Visszatérve, az övékét tudom, de 3. lányomét nem. Végigolvastam az összes papírt, de egyikben sincs benne, mert az övét is szerettem volna tudni. Ő császárral született időre.
am teljesen mindegy
nekem minden terhesség alatt újra kellet csináltatni a vércsoportot
pedig az nem változik meg az évek alatt
és lás csodát mind a 3 ugyan azt hozzta ki :-D
de bármilyen műtét beavatkozás előtt kell vércsoportot nézetni
ha baleset van akkor ott helyben gyorsteszttel nézik meg hiába van mondjuk egy véradó könyvecske a zsebében amiben benne van a vércsoport
de sokkal többrétű a dolog
az rh ( + - )faktor és az alap vércsoport (0 a ab b)amit néznek
viszont sok esetben egyéb valamiket is kell nézni (valami ismeretterjesztőben volt róla szó h túlkép a teljes vércsoport is ugyan olyan egyedi mint a ujjlenyomat)
de ezt már nem tudom pontosan régen volt a film :-)
Amúgy ha bármi gond van, muszáj megnézni a vércsoportot. Csak úgy bemondás alapján nem fogják neked elhinni (ami logikus is, mert ha félremondod, vagy a kórházban rosszul állapították meg stb., akkor az gáz lenne).
Amúgy nekem is furcsa, hogy ez nem tartozik az alapvizsgálatok közé, de már látom hogy sok helyen egyáltalán nem nézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!