Akik már szültek! A baba születése után megtudtátok a vércsoportját? Vagy az mikor derül ki?
a születési anyakönyvi kivonatban nem írnak bele ilyet
a baba kiskönyvében kellene lennie vagy esetleg a zárójelentésben amit a babáról adnak
ha egészséges a baba és minden rendben van akkor semmi nem indokolja h vércsoportot nézzenek
teljesen mindegy h császárral született vagy simán
6. vagyok, az ikres.
Pont az volt nálunk amit a 7-es írt.
Én A+ vagyok, a párom 0-. A gyerekek A- és 0+ lettek, pont keresztbe örökölték a vércsoportunkat.
Nekünk is valami olyasmit mondtak a kórházban, hogy az lenne a legjobb, ha mindenben azonos vért kaphatnának, mert azt jobban befogadja a szervezetük. Az egyik nagymama is 0+ volt, ezért inkább őt választották véradónak, mint egy idegen vért, mert több volt az egybeesés. Azt hiszem pont annak a lányomnak volt akkor nagyobb szüksége az azonos vérre.
És valóban, ha elhitték volna bemondásra, akkor nagy baj lett volna, mert mint írtam, a férjem tök tévedésben volt saját magát illetően. Még vitába is szállt az orvosokkal e téren:)
Ha semmi nem indokolja, akkor nem nézik meg.
Én sem tudtam egészen addig a vércsoportomat, amíg nem lettem terhes és a fiamnak se végeztek külön vércsoportra vizsgálatot.
A nővéremnek 2 gyereke van, az elsővel minden rendben volt, így vércsoportja neki sincs, viszont a fiát a születést követően meg kellett műteni, így neki megnézték a vércsoportját és szerepel is az orvosi kis könyvében.
Mivel én B- vagyok, ezért megnézték szülés után.
A férjem 0+. Mindkét gyermekünk 0- lett.
Én is Rh- vagyok, ezért mind a 3 babánál nézték, a zárójukra került rá, a védőnő pedig beírta a kiskönyvükbe is.
A két nagyobbamnak már volt (2× is mindkettőnek) orrmandulaműtétje, minden alkalommal újra nézték nekik.
Vészhelyzetben, ill. műtétek előtt mindenképpen vizsgálják a vércsoportot.
Utolsó. Tök érdekes, én is B- vagyok, a férjemét nem tudom, de szerintem ő sem tudja.
Mindkét fiam 0- lett, így nem kellett kapnom anti D-t.
Beleírták a kiskönyvbe és a zárójelentésében is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!