Becsúszott a baba! Én megtartanám, de a párom nem akarja. Mivel tudnám meggyőzni?
2,5 éve vagyunk együtt nagyon szeretjük egymást,de a párom még se szeretné a kis babát még a szüleinek se akarja elmondani.
18 éves lesz a jövőhónapban 3-án.
És akkor már lesz joga egyedül elvetetni.
Mit tegyek?Mivel tudnám meggyőzni,hogy tartsuk meg?
Nagyon szeretném azt a kis babát.:(
Előre is köszönöm.
21/F
Meggyőzni a párod nem lesz könnyű, de én pl. 29 leszek, a fiam 1 éves, de még most sem vagyok 100%-osan készen az apaságra. Erre nem lehet teljesen készen lenni. A szülőség akkor is tele van újdonságokkal és váratlan helyzetekkel, ha kiolvastam minden könyvet és lelkileg is ráedzettem magam. Végig kell gondolni persze sok mindent, de végül ebbe egyszerűen csak bele kell vágni. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Szerintem ezt Te is így látod, Kérdező, és szerintem ez a helyes gondolkodás.
Több ismerősöm is van, aki 18 éves kora körül szült. Igen, ebben a korban a mi társadalmunkban kicsit korainak tűnik a szülés, és valóban több mindenről le kell mondania majd emiatt, de végül egyikükön sem láttam, hogy megbánta volna.
Drukkolok!
Miki
19 evesen szültem, a barätom akkor meg iskoläba järt, en dolgoztam elötte. Otthon, szülöknel laktunk. Nem mondom, hogy könnyü volt, de gondoljon bele a barätnöd, mivel jär az abortusz. Lelki es testi teher, azonkivül gyilkossäg.
A terhessegek 90 %-a a vilägon VELETLENÜL es väratlanul jön letre. Ennek ellenere ezeknek a babäknak a nagyreszet megtartjäk. Ha nem igy lenne, mär kihaltunk volna.
Persze värhattok a gyerekkel 40 eves korotokig, amikorra mär meglesz az anyagi egzisztencia, de addigra valszeg mär nem fog összejönni.
Én teljesen megértem a barátnődet, és egyáltalán nem erőltetném a dolgot.
Én ugyan már 27 éves vagyok, és elég komoly gondolkodású is, de még én sem érzem magam elég érettnek az anyaságra. A párommal együtt lakunk már majdnem egy éve, és ő szeretne tőlem gyereket is, de nem most, mert megérti, hogy ez nekem jár nagyon sok lemondással és felkészüléssel (bár nálunk az anyagiak is közbeszólnak).
A barátnőd még nem készült fel arra, hogy gyereke legyen, mivel ahogy te is írod, "becsúszott a baba", tehát nyilván nem akartátok. Szerintem beszéljétek meg, hogy melyikőtök mit akar, de erőltetni nem szabad, mert ő tudja, hogy jó anyja tudna-e lenni ennek a gyereknek, vagy sem.
Mi lenne akkor, ha megtartanátok a te győzködésedre, és mikor megszületik, egyszerűen otthagyja neked a gyereket, mert ő még mást akar csinálni az életben, nem gyereket nevelni? Próbáld meg az ő szemszögéből is nézni a dolgokat, ne csak a saját érdekeidet nézd.
Én értem, emberek, de egy RENDES apa mellett a gyerek nem jár akkora lemondással, vagyis, legfeljebb közös, együttes lemondással, áldozattal! Rengeteg osztálytársam szült az egyetem alatt, rendes párjuk volt, otthon maradt a picivel, rendszeresen besegített (mit besegített? épp úgy kivette a részét mindenből!), főzte a bébiételt, vigyázott rá, épp úgy nevelte mint az anyuka.
Ezt csak így lehet! És akkor nem nagyobb lemondás a nőnek sem. Együttes erővel minden sikerül! :))
# 36: Én értem, hogy mit akarsz kihozni az egészből, és lehet, hogy a kérdező egy rendes apuka lenne, de attól még nem feltétlenül lesz a kérdező barátnőjéből rendes anyuka. Szerintem ez a kettő egymástól független.
Amúgy én egyáltalán nem lebeszélni akartam a kérdezőt a gyerek megtartásáról, csak azt akartam, hogy vegye figyelembe azt is, hogy a barátnője mit akar.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!