Elég sok ma az abortuszos kérdés, erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem vagyok ebben a helyzetben, de mit gondoltok arról, ha becsúszik egy baba, a férfi abortuszt akar, de...

csak akkor, ha a férfi elkötteti magát (visszacsinálható módon), hogy többet ne legyen véletlen baba.

Vajon a férfi bevállalná a műtétet, ha a nő is?

2012. nov. 20. 20:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%

Azért a 2 kérés nem ugyanaz. Egy nőnek abortusz után is lehet gyereke (esetek nagy részében), viszont ha egy férfi elkötteti magát az bukta.

A kérés így lenne egyenlő: Ha én elköttetem a petevezetékemet, akkor te is elkötteted magad?

2012. nov. 20. 20:43
 12/16 A kérdező kommentje:

Fejlesztenek egy visszacsinálható módszert, ami a mostani max 60%-ról 90%-ra emelné a visszaállíthatóság esélyét.

Én erre gondoltam. Így viszont egyenlő, mert ennyi kockázata az abortusznak is van. Ráadásul ez csak 20 perc helyi érzéstelenítésben. A lelki részéről meg ne is beszéljünk.

2012. nov. 20. 20:51
 13/16 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok: miért lettem lepontozva? Tényleg érdekel, akár privátban is jöhet a válasz.
2012. nov. 20. 21:10
 14/16 anonim válasza:
90%
Szerintem az eltorzult társadalom teszi. Nagyszüleink, dédszüleink (jó részt)18 évesen már házasodtak, gyereket szültek. Manapság a 18 év körüli, vagy pár évvel idősebb lány teherbe esik, MEGBÉLYEGZIK. A másik, hogy ha nem is a kor, az anyagi háttér hibádzik...Ördögi kör, sajnos.
2012. nov. 20. 21:17
 15/16 anonim ***** válasza:
30%

A lelki rész csak akkor nehéz, ha nem felelős döntést hoz a nő. Inkább a sok abortusz ellenző hiteti el velük.

A legtöbb nem kívánt terhesség a nő felelőtlensége miatt következik be. Nem szedi pontosan (vagy egyáltalán) a gyógyszert, vagy betegen is szedi. Utána csak a férfit hibáztatja.

Szerencsére a sterilizálást csak több gyerek és bizonyos életkor után engedi a törvény.

Ha ma nem is akar valaki gyereket, évek múlva azért még szerethetne. Ezt nem szabad kizárttá tenni.

Ma nagyon sok nő akar mindenáron gyereket. Akkor is, ha a férfi nem veszi feleségül. Elhitetik magukkal, hogy a házasság egy papír csak. Ez nem igaz. A házasság felelősség, kötelezettségvállalás a másikkal szemben. Nem lehet könnyen felbontani. Az együttélés csak egy laza viszony, nincs a másik iránti felelősség, és könnyű felrúgni. Ilyen körülmények között felelőtlenség gyereket vállalni. Egy gyereknek biztos családi háttérre, apára is szüksége van.

Annak a mai nőnek a sztorijával vannak fenntartásaim, akit a férje állítólag azért hagyott ott, mert már nem lehet gyereke az abortusz miatt.

Lehet, hogy igaz. De ha évekkel ezelőtt volt az abortusz, akkor miért várt addig a gyerekkel, amíg kiépítette a karrierjét? Nem lehet, hogy a férj csak ürügynek hozta fel a gyereket, de valójában nem akar egy karrierista nővel élni?

Ilyenkor jó lenne meghallgatni a másik felet is.

Az abortuszellenzőkkel kapcsolatban az a véleményem, hogy nem az abortusz ellen kellene küzdeniük. Ilyen intenzíven kellene kampányolni a fiatalok megfelelő felvilágosításáért, a fogamzásgátlók ingyenessé tételéért, a terhesség megelőzéséért! Ennek sokkal több értelme és haszna lenne.

2012. nov. 20. 21:38
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, mielőtt flteszel egy kérdést, tájékozódj:

[link]

A "mi LENNE HA a férfi sterilizáció 100%-ban visszacsinálható lenne" kb annyira értelmes, mint a "mi LENNE HA a nagymamám villamos lenne", egy majdan esetleg kifejlesztésre váró gyógyszerről vagy műtéti technikáról jelen időben véleményt mondani egyszerű ostobaságnak tűnik. Majd ha lesz az a gyógyszer vagy technika, ismert lesz a hatás/mellékhatás/szövődmény/komplikáció statisztikája, akkor lehet felelősséggel dönteni, hogy érdekli-e az embert vagy nem.

2012. nov. 21. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!