Terhes lett a barátnőm mit csináljak?
16 hónapig jártam egy lánnyal, aztán szakítottunk mert rájöttünk nem igazán illünk össze. Tegnap felkeresett és odaállított hozzám, majd mondta hogy terhes. De hát még csak 15 éves vagyok, és nem akarok egy babát.
Tudom most jönnek azok hogy ha megcsináltad hát vess magadra stb. Teljesen tanácstalan vagyok...
#8 - "Ezt a kérdést minden valószínűség szerint a lány szülei fogják eldönteni" - ez súlyos tévedés, a döntés joga a lányé.
A döntés joga a lányé, a meggyőzés joga meg a szüleié. Mivel javarészt a gyerek nevelése rájuk hárulna kötve hiszem, hogy szó nélkül hagyják, hogy lebabázzon. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mi lesz a lány jövőjével? Nem biztos, hogy nem szeretne tanulni még, vagy másik fickót magának nemde?
Bizony kedves előző, hiába pontozzák le akármennyire a TÉNYközlést azok, akik haragban vannak a tényekkel, a döntés joga tényleg a lányé. Természetesen a szülei elmondhatják a véleményüket, a normális keretek között maradva meg is próbálhatják meggyőzni... akárcsak a Kérdező, aki a párja. De a döntés joga a terhes nőé, ez ennyi, nem kényszeríthetik sem abortuszra, sem a terhesség kihordására. A jogosítványuk addig terjed, hogy abortusz-ellenzés esetén kellemetlenkedhetnek a műtéti beleegyezés aláírásának megtagadásával (és akkor a gyámüggyel lehet aláíratni) kihordás-ellenzés esetén meg kijelenthetik, hogy ők nem vállalják a gyámságot a születendő gyerek felett - és akkor majd vállalja más, akár az állam.
Szóval ez szerencsére egy elég jól körülbástyázott terület, ha a fiatalkorú (ha úgy tetszik korlátozottan cselekvőképes) gyerek tisztában van a jogaival és lehetőségeivel, a szülő semmiképp sem tudja a saját elveit vagy értékrendjét rákényszeríteni.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Beszéltem ma is a lánnyal és úgy döntöttünk hogy abortusz lesz. Azért még egy tesztet csinál a lány, hogy én is lássam hogy tényleg terhes.
Nem akarom hogy kihordja, majd örökbe adja, mert neki is rosszul esne, hogy van egy gyereke akit nem is ő nevel fel. Meg hát ő se, és én se vagyok kész egy gyerekre. Szimpla figyelmetlenségből egy óriási tragédia lett. Azt hiszem egy ÉLETRE megtanultam a leckét! Köszönöm a válaszaitokat, nagyon rendesek vagytok. Akinek van még megjegyzése nyugodtan írja, elolvasom. Köszönöm
Kedves Kérdező!
Én azért helyesbítenék, egy ÉLET ÁRÁN tanulnád meg az abortusszal a leckét, egy ÉLETRE.
Bármennyire is rosszul esne nektek örökbe adni a kicsit, ez a helyes döntés. Boldogan élnek azok az örökbefogadottak, akik a baráti körömben találtak nevelőszülőkre, akik akár évek óta vártak a lehetőségre!!!
És mikor eljön az ideje, és lassan megérti, hogy miért nem vállaltátok, hogy magatok nevelitek fel, még hálás is lehet nektek, ami egy abortusz után soha nem várható!
Hiba után, most jó lenne olyan döntést hozni, ami jó és a legkevesebb sebet okozza mindenkinek!
9 hónapot feláldozhatnátok az életetekből, és akkor neki is lehet élete.
Szerintem szinte 100%, hogy mikor 15 éves lesz megérti majd, miért adtátok örökbe. Hiszen látja, hogy ő sem tudna annyi idősen gyereket vállalni, csak nagyon nagy segítséggel, és sok áldozattal, amiből nehéz boldog családi kört teremteni.
Ez a közös döntésetek, akkor is, ha már nem is vagytok pár, kívánom, hogy a lehető legjobban jöjjetek ki ebből a helyzetből mindnyájan!
Korodhoz képest nagyon érett vagy az írásaid alapján, ez egy olyan feladat, ami ennek ellenére túl nehéz lehet nektek. Kívánom, hogy nagyon fontoljátok is meg ezért, hogy mit tesztek, mert bár pont az idő sürget, mégis szükség van nyugodt időre, a jó döntéshez, hogy minél kisebb sebet vágjatok magatokon, külön-külön és a babán is.
Nagyon meghatározó, hogyan hogyan állsz ehhez a kérdéshez a volt barátnőd számára. Körülbelül éppen annyira, meghatározó, mint a foganásnál volt.
És mi lenne más férfiasabb, mint minél körültekintőbben végigvinni a helyzet megoldását, tiszteletben tartva a baba létét, a volt barátnőd akaratát és minden elképzelhető lehetőséget. (A második terhességi teszt után szerintem érdemes felkutatni, milyen örökbeadási lehetőségek vannak, lehet hogy pont a ti gyermeketek lenne a legkelendőbb, a babára váró meddő párok körében, mert nagyon fiatalok vagytok, és teljesen érthető, hogy miért adnátok oda, más örömét, kapcsolatát gazdagitva, pl pont valakijét, aki duplaannyi, vagy triplaannyi idős mint te és már annyi ideje próbálkoznak, de a sok stressz, vagy a karrier miatt, nem akar hozzajuk megerkezni a sajat baba)
Kitartást!
Privátban is írj nyugodtan, ha bármi megosztani valód van.
Orsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!