Kismama vagyok, nem akarom elvetetni a babámat, nem tudom mit tegyek?!
Még mielőtt valaki bíráskodásba kezdene előre leszögezném, hogy védekezés mellett estem teherbe, és nem az a fajta ember vagyok aki kerüli a munkát és közben tartaná a markát. A helyzet az hogy nagyon sokat olvasgattam itt is, ott is. 11 hetes terhes vagyok, a párommal most jöttünk haza külföldről. Nem, nem tudtunk félretenni túl sok pénzt, mert átvertek bennünket. Voltam már orvosnál kedden kellene mennem a kórházba abortuszra. :( Nem szeretném, és én egy olyan ember vagyok aki világ életében elítélte ezt a dolgot. Minden nap sírok, és fáj hogy ennek így kell lennie.
Az ok az, hogy nincs munkánk, sem nekem sem a páromnak (pedig mi tényleg bármit elvállalunk, akár bejelentve akár feketén, most is fél évet húztunk le külföldön) a párom anyukájánál lakunk jelenleg. 4en vagyunk egy másfél szobás lakásban, havi 60 ezer forintból (plusz az a kicsi amivel be tudunk segíteni a ,,spórolt pénzünkből")Az én szüleimre nem számíthatunk. Ti mit tennétek a helyemben???
Én csak annyit írnék neked, hogy még a kórházban a műtét kezdete előtt is dönthetsz úgy, hogy hazamész! Ha akkor úgy érzed, hogy mégsem kellene megtenned, nyugodtan hagyd ott őket, ne gondolkozz! Sok erőt kívánok Nektek!
Én a baba mellett szurkolok, félek, hogy nagyon-nagyon megviselne téged az abortusz a hsz-eidből ítélve. Úgy érzem, hogy ragaszkodsz már a kisbabádhoz. Sok erőt kívánok még egyszer!
Kedves Kerdezo!
Nagyon nehez helyzetben vagytok anyagilag, de sok szempontbol elönyös is a helyzetetek. A baba nagyon örülhet, hogy olyan szülei vannak, akik készek külföldön is, barmilyen tisztességes munkat elvallalni. Ugy tünik nekem olyanok vagytok akik a jeg hatan is megelnek es igy a gyermeketek is megtanulja majd, milyen az amikor az ember a nehez helyzeteken is felül tud keregetni.
Oriasi ertek hogy egyutt vagytok!! Nagyon sok baba ezt nem kapja meg, hogy a szülei együtt legyenek. Es ez fontosabb sokmindennel.
Tamogatast lehet kerni, nagyon keves de akad.
Kivanom, hogy eros legy, es barhogy is dontesz ne band meg.
En nagyon tisztelnem a szuleim, ha fiatal felnöttként belatnam, hogy milyen helyzetben vallaltak be engem.
Sok eröt!
Orsi
szerintem is nagy érték az, h együtt vagytok, és még az anyós is, ha nem is anyagilag, de támogat benneteket. Ez sokat jelent.
Az előbbiekben volt egy hozzászóló, aki helyesbített, hogy nem 40 ezret, hanem 28 ezret kapnátok. szerintem az 40 ezer körül van, csak az előtte megszólaló a családi pótlékot is beleírta.
Az én szüleim annak idején 5-en voltak egy szobában a tesóimmal, utána még vállaltak engem is:) Igaz, akkor már egy picit nagyobba költöztünk, de megoldották.
Hidd el, meg fog oldódni minden. Egyébként mi is szívesen segítünk, ha tudunk ruhákkal, játékokkal.
Fel a fejjel és értékeld, h melletted áll, aki a legfontosabb.
Egy korábbi vagyok. Én is szívesen segítek babakelengyével, tudom, csekélység, de több mint a semmi. A támogatások pedig (nemrég szültem, tudom):
egyszeri anyasági (négy pecsét kell a kiskönyvbe): 64500Ft
GYES havonta, alanyi jogon jár: 28500FT
családi pótlék egy gyerek után: 12200Ft
Vagyis 28500+12200=40700Ft szerintem ezért írt havi negyven ezret valaki. Mondjuk így is rosszul hangzik, de ha a párod megint bevállalná a külföldet, akkor máris jobban járnátok. + lehet még segítséget kérni civil szervezetektől, a valsagterhesseg.hu és az alfa szövetség pl adnak babakelengyét, anyaotthonban lehet lakni pár hónapig+ van ilyen, hogy www.jobbadni.hu, ez a Magyar Református Szeretetszolgálat, és ők rendszeresen gyűjtenek tartós élelmiszert pl. bébiételt is, ők is segítenek. A katolikus Karitász és a Babtista Szeretetszolgálat is szokott ilyeneket gyűjteni. Nem mellesleg, hátha tudnak munkakeresési ötletet is adni, de ezt én már nem látom át, mindenesetre megkérdezni meg lehet. Hajrá!
NEM KELL így lennie! Ha már előre ennyit sírsz, az jelent vmit! Hallgass a szívedre, főleg, ha ilyen erősen jelez!A Pici szíve is Benned dobog! Meg fogja hálálni, ha kitartasz érte!
Adj esélyt magatoknak, megkönnyebbülsz, meglásd!
Azt tapasztalom én is, hogy sorra megoldódnak, elhárulnak az akadályok, ha a jó mellett döntünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!