Egészségügyi javallatra abortusz Ugye nem fogok kicsúszni a 12 hétből?

Figyelt kérdés
Ma voltam a Semmelweis terhes ambulancián. 10+4 hetes vagyok kiderült hogy több nagy mióma veszi körbe a babát nem fog tudni fejlődni mert az egyik már most nyomja el a petezsákot ez került a papiromra; a beteg nem szeretné a terhességet extrém nagy és gyorsan növő miómák miatt az abortusz egészségügyi javallatra elvégezhető. Holnap kell felkeresnem a körzeti nőgyógyászat ot. Esetleg volt már valaki így egészségügyi okok miatt abortuszon? Az erdekelne mennyi időbe telt mire elinteződött? Hogyan zajlott?

aug. 13. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Ha egészségügyi kockázata van, nincs időhöz kötve.
aug. 13. 19:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem…a lelkemnek már így is olyan nehéz 😭remelem legalább azzal nem nehezítik meg hogy hagyjak még tovább növekedni😭hasonló történetekre lennék még kíváncsi! Valaki aki ilyen helyzetben volt?? Milyen vizsgálatok kellettek?
aug. 13. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem egészségügyicabortuszom lesz. De sajnos rám is ez vár. Én a rókus kórházba mentem szerdán a nőgyógyász megvizsgált. És már küldött is le vérvételre meg az altató orvoshoz. Jövőhét csütörtökre ki is írták a műtétet. Vedőnő ajánlotta ezt a kórháat hogy itt hamar megcsinálnak mindent. És nem is voltal bunkók. Bár a te eseted más ,hogy eü miatt kell ezt a lepést meghozni.

Nagyon sok erőt kívánok neked.

aug. 18. 08:17
 4/7 A kérdező kommentje:

Szia köszönöm azóta átestem rajta pénteken sikerült a SOTE-én félő volt hogy veszik a méhem is a mióma miatt de szerencsére nem. Viszont úgy engedtek haza hogy orvossal még csak nem is találkoztam nővérek elmondták a sablon szöveget amit ilyenkor szoktak és ennyi most hosszú hétvége miatt nem tudom az orvosomat elérni csak csütörtökön addig meg csak itt kattogok ez meg az amit érzek normális e. Sok erőt kívánok neked is hozzá ha megirnád majd utána te hogy érzed magad nagyon örülnék!

Minden jót neked!!

aug. 18. 08:43
 5/7 anonim válasza:
Szia, en meg nem tudom mivel nézek szembe. De kóros a tehességem. A mióma neked petezsákon kívül volt vagy belül?
aug. 25. 02:38
 6/7 kürasszír ***** válasza:

# 1

IDÉZLEK: "Ha egészségügyi kockázata van, nincs időhöz kötve."

De időhöz van kötve.

A terhesség 20. - különleges esetben 24. - hete után már csak az anya közvetlen életveszélye és a magzat életképtelensége után szakítható meg a terhesség.

Akkor már nem elegendő indok a súlyos egészségügyi kockázat és a magzat súlyos fogyatékossága sem.

A törvény szövege

(3) A terhesség a 20. hetéig – a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig – szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínűsége az 50%-ot eléri.

(4) A terhesség az időtartamától függetlenül szakítható meg

a) az állapotos nő életét veszélyeztető egészségi ok miatt, illetve

b) a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség fennállása esetén.

[link]

aug. 26. 11:52
 7/7 A kérdező kommentje:
5/6-os nekem szorosan mellette volt olyannyira hogy úgy toltak a műtőbe hogy ha nem férnek biztonsággal a magzathoz kiveszik a méhemet és már nyomta el a petezsákot. Neked is mióma miatt kóros a terhesség? Én még olyanról nem is hallottam hogy petezsákon belül lenne a mioma.
aug. 30. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!