Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhesség megszakítás ebben a...

Terhesség megszakítás ebben a helyzetben is elitélendő? Vagy ez az egyetlen helyes és ésszerű döntés?

Figyelt kérdés
Indokaim a következők. Három császármetszés az utolsó igen komplikált közel 4 óra hosszás kis híján a méhembe került. Orvos közölte ne legyen több gyerek mert ott maradunk mind ketten. Jelenleg egyetlen fizetésből élünk 5-en én csak az anyaságit kapom plusz családi. Nagyon nehezen jövünk ki a sok adósság mellett hónapról hónapra. Épp most kaptam egy állás ajánlatott amit nagyon szeretnék, a héten megyek megbeszélésre. Iskolába járok szakmát tanulok. Sajnos történt egy kis balesett az óvszerrel ami miatt lehetséges hogy teherbeestem. Esemény utánit nem vehettem be orvosi indokból mivel semmiféle hormont nem szedhetek. Bármennyire is fáj az abortusz gondolata úgy érzem nincs választásom. Egyrészt az egézségügyi okok másrészt az anyagi okok miatt.
ápr. 22. 13:22
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Azt mondták azért nem kötnek el mert későn szóltam. De meg fogom csináltatni a műtétet.
ápr. 22. 15:15
 22/36 anonim ***** válasza:
74%
Még az se biztos, hogy terhes vagy, de már szétkürtölted a családban a problémát?
ápr. 22. 15:39
 23/36 anonim ***** válasza:
93%
24, aki téged szabadon hagy garázdálkdoni a világban, az se normális. BEteges, amit napok óta csinálsz.
ápr. 22. 15:45
 24/36 A kérdező kommentje:
23. Nem kürtöltem szét. Anyukám és férjem tudják csak. Azért ők elég közel állnak hozzám. Az hogy nem szedhetek hormont pedig nem hazugság. Mivel kis híján strokot kaptam tőle két évvel ezelőtt így nem szedhetek pont. Ráadásul a terhességnek az esélye nagyon csekély mégsem 0%. Nem nem várok sem megerősítést sem pedig nyugtatást csupán arra voltam kíváncsi ki hogyan látja a helyzetet és hogyan döntene.
ápr. 22. 16:32
 25/36 NTBS ***** válasza:
86%
Esetedben elfogadható, sőt helyes.
ápr. 22. 16:40
 26/36 anonim ***** válasza:
91%

Én a magam részéről nagyon súlyos esetben választanám csak az abortuszt (ismétlem, a magam részére; mindenki más azt csinál, amit akar, nem erkölcscsőszködöm).

Ez az az eset lenne, mikor én is az abortuszt választanám. Nem akarom megkockáztatni, hogy három gyereket félárván hagyok.

(Ha csak az anyagi helyzet lenne megoldhatatlan, akkor megfontolnám az örökbe adást. De nálatok nem csak ez a gond.)

A jövőre nézve lehet, hogy nektek érdemes lenne pharmatexet használni az óvszer mellé (és olyan óvszert választani, ami ezt bírja). Esetleg el is köttetheted magad, az nem tudom, mennyibe kerül.

ápr. 22. 16:52
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

"Orvos közölte ne legyen több gyerek mert ott maradunk mind ketten"

Innentől mi a kérdés? A meglévő 3 gyerekednek élő anyára van szüksége.

ápr. 22. 19:28
 28/36 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem soha nem elítélendő. Senki nem jókedvéből teszi, és ez mindenkinek a saját döntése, és a saját problémája. Nem tartozik senki másra.
ápr. 22. 23:59
 29/36 anonim ***** válasza:
33%

Az abortusz semmilyen esetben nem elítélendő. Főleg akkor nem amikor ilyen felelőtlen emberek szaporodnak nyakra főre, hogy hónapról hónapra vegetáljanak.

Ha ennyire nem megy a védekezés önállóan akkor védekezzetek mindketten egyidőben. Vagy ha megvagytok 40 évesek, sterilizáltathatjátok is magatokat.

ápr. 23. 01:56
 30/36 A kérdező kommentje:
Se felelőtlenek nem vagyunk se pedig nem szaporodunk nyakra főre. Hosszú évek alatt egyetlen egyszer se volt probléma. Azt gondolom hogy ilyen bárkivel elő fordulhat. Tény hogy nem vagyunk gazdagok de ez nem azt jelenti hogy vegetálunk. Tisztességes élünk.
ápr. 23. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!