Valóban a 24.hétig lehet megszakítani egy terhességet, ha kiderül, hogy beteg lenne a baba?
És ha a 24.hét után derül ki valami nagyon nagy baj, akkor meg kell szülni időre, mintha normális terhesseg lenne? Bocsánat, ha értetlenkedek , szerencsére csak elméleti a kérdés. Lombikkal sikerült végre a kislányunk és mivel éveken át jártunk kezelésekre és az elején megbeszéltük, hogy beteg babát semmiképp nem akarunk , tudunk vállalni, így nyilván a 9.-12.-24.héten is voltunk genetika vizsgálaton és még egy nagyon komoly genetikai ultrahangon is a 31.héten, mert nyilván biztosra akartunk menni.
De mi van akkor ha mondjuk ne adja isten, nálunk a 31.héten derült volna ki valami iszonyú nagy rendellenesség? Amivel teszem azt, nem tudtunk volna megbirkózni? Persze így a 37.hétben járva, már ilyen szempontból nem aggódunk, bár nyilván a szülés közben is lehet bármi, amire meg az ember nyilván nem akar gondolni. Szóval a 24.hét az utolsó lehetőség és kész?
Mi az, hogy "itt írogatom"? Könyörgöm, erről szól a kérdés! Most én is kezdjek el hisztizni, hogy mit ijesztget itt engem a kérdező, hogy kiderülhet 24.hét után is, hogy baj van a gyerekemmel amikor már úgyse tehetek semmit?🤣
Ha neked ez ekkora tabu és nem helyénvaló ilyesmiről beszélni, akkor te vagy rossz helyen.
#34! Az nem, az a te dolgod. Én meg reálisan nézem. De ha azt mondod/mondatod mással, hogy nem lesz ilyen, az hazugság, mert nem tudod, hogy lesz-e és a másik se tudja.
#35! Igen, de az a válasz se hasznosabb, hogy ne gondolj erre, meg blablabla, mert a kérdező nem ezt kérdezte. A sztori annyival is hasznosabb, hogy az valós példa, hogy nem lehet tenni semmit, hisz konkrét diagnózis nem is biztos, hogy méhen belül megállapítható, csak eltérés látszik. Ami lehet nagy baj is, jelentéktelen is, de ha el is vetetnéd se lehet 24.hét után. Ez a valós válasz, nem a mellébeszélés, hogy úgyse lesz olyan, a rossz dolgok mindig mással történnek, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!