Kinek mi segített feldolgozni az abortuszt?
Figyelt kérdés
Túl fiatal és naív voltam mikor ez történt és azóta is bele vagyok betegedve teljesen. Nem tudok bízni senkiben, nem tudok közel engedni magamhoz senkit se testileg se lelkileg. Mindig bennem van a szégyenérzet és a "mi lenne ha", "milyen lenne",hány éves lenne, hogy nézne ki kérdések stb.. Akkor 20 éves voltam, és az elején úgy volt, hogy megtartom de utána az észérvek alapján el kellett vetetnem hiszen akkor még okj-s iskolába jártam és úgy dolgoztam mellette 2 hónapja. Akitől terhes lettem ő pedig 30 éves volt, tele pénzzel és azóta már más nőtől van közös fél éves gyerekük. Nem bízhattam a saját és gyerekem életét arra, hogy majd úgyis eltart mert akkor is egyedül kellett volna helytállnom. Azóta viszont mindennap eszembe jut, megbántam, nem tudom feldolgozni pedig ez volt a legjobb döntés akárhogy is nézzük. Már annyira nem hagy nyugodni hogy még arra is gondoltam, hogy így hogy önállóan eltudom már tartani magam akkor lenne egy kihordott terhességem és nem érdekel mennyire lennék egyedül. Nem tudom kivel megbeszélni mert nem értik meg, egyből azzal jönnek, hogy de hogy tartottad volna meg, mire... Amíg látom hogy mások szegénységbe de annál nagyobb boldogságba nevelik gyermeküket. És ha még ez nem lenne elég, ez a férfi ugyanúgy benne akarna lenni az életemben, úgy hogy ott a gyerekük. Ezt se tudtam még feldolgozni, hogy ők boldogan élhetnek amíg az én életemet tönkretették. Nem tudom egyáltalán tudna-e segíteni valamiben a pszichológus. Teljesen elvesztem, senki nem készített fel erre, hogy az életem ennyire meg fog változni. Azt mondják fiatal vagyok még éljek, bulizzak. De hiába ha nem érzem jól magam és hidegen hagy mindenki. Érzem hogy segítségre lenne szükségem de nem találom sehol2023. júl. 5. 19:46
11/12 anonim válasza:
Hogy nem vagyok olyan egészségi állapotban, hogy bármikor kihordhassak egy gyereket.
Ennyi, és ez bőven elég. Magamat nem teszem tönkre, és neki sem tervezek egy öröklődő betegséget átadni, amivel szív, amíg él.
"Lehet lesz már gyógyszer, mikorra felnő". Hmm, és ha nem? Akkor ő is szenvedjen egész életében fájdalmaktól. Nem, akkor abortusz mindkettőnk érdekében.
12/12 anonim válasza:
Szinte pontosan ugyanebben a szituban voltam én is, fiatalabb koromban. Elég sokáig húztam azt a helyzetet… Ha most találkoznék akkori önmagammal, azt mondanàm, légy erős és lapozz, kezd új életet. Néha az eszünkre kell hallgatni, a szívünk helyett. Muszáj lezárni dolgokat és nyitni az ismeretlen felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!