Változik a hazai abortusztörvény, szerintetek ez nem kegyetlen?
"Szeptember 15-én lép életbe az a belügyminiszteri rendelet, amely rögzíti, hogy a terhességmegszakítás előtt az édesanyának egy olyan szülész-nőgyógyász szakorvos által kiadott leletet is be kell mutatnia, amely igazolja, hogy az állapotos nő a terhesség megszakítása előtt meghallgatta gyermeke szívhangját."
És ha valaki ne adj isten nemi erőszak áldozata lett és ezért lett terhes? Vagy ha nem is ennyire brutális módon, csak éppen fogamzásgátló szedése mellett mégis teherbe esik valaki? Miért is kell még egy ilyen kegyetlenséggel traumatizálni a nőket?
Ugyanis ezek is benne vannak a pakliban, nem csak a felelőtlen együttlét során eshet teherbe valaki...
47, tévedsz.
A gyilkosság meghatározása emberi törvény.
Még az isteni törvények nagyrésze sem általánosságban védi az életet. Különbséget tesznek ölés és gyilkolás között, és eltérően ítélik meg az ember és állatok megölését. Talán a hindu törvények állnak a legközelebb ahhoz, ami az életet egyetemes módon védi. De a keresztény törvények semmiképp. Tény, hogy az abortusz a keresztény törvények ellen is vétenek.
De it tnem vallásos törvényekről beszélünk, hanem emberiről.
És bizony máshogy ítéli meg egy európai társadalom egy betörő megölését, mint egy amerikai. Emberi élet? Az. Mégis máshogy ítéli meg.
És máshogy ítéli meg egy emberi élet értékét egy európai, ázsiai, afrikai vagy szentineli. Az a törzs is elítéli a gyilkosságot, aki szokott embert enni. Csak a "gyilkosság" definíciója változik.
Pont ezért nem, nem egyetemes igazság amit mondasz. Az a te álláspontod. Neked ezt diktálja az erkölcsi nézeted. Másnak meg mást.
Igazság van abban, hogy nem szabad megölni eg ymagzatot.
És igazság van abban, hogy nem szabad olyan életbe segíteni a magzatot, ahol csak nyomorúság és fájdalom vár rá.
De mivel ütik egymást, ezért egyik sem lehet egyetemes igazság. Marad mind a kettő vélemény.
De, joga van felette dönteni. Ki döntené el, ha nem ő? A magzat? :)
#52 Te nem tudsz szöveget értelmezni, én nem írtam ilyet sehol, hogy 21 ezer nőt erőszakolnak meg. Pont azért kérdeztem, tőled, annyira biztosan állítottad a számaidat, hogy honnan tudod? Van erre statisztika? Mert én nem tudom ezeket az arányokat.
És hihetetlen, hogy nem válaszolsz a kérdező kérdésére. :D :D :D :D Mert már elfogytak az érveid, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!