12. hét után vegzett vetélés indikació - kinél hogy zajlott?
A 12.héten végzett kombinált tesztem 1:33 kockázatot hozott ki Down szindrómára,elvégeztettem a méhlepény biopsziát, ami igazolta a 21-es triszomiat.
A babát nem fogjuk megtartani.
A kerdesem azokhoz szólna akiknek volt vetélés indikaciojuk, mert a 12. hét utan már ez az eljárás.
Mennyi ideig tart, mennyire fajdalmas, ki mennyi időt töltött a kórházban?
Hogyan tudtátok feldolgozni a történteket?
Mennyi idő után vállalatok újra gyereket?
köszönöm a válaszokat
köszönöm a válaszokat
pénteken töltöttem a 14. hetet, es jövőheten megyek a SOTE II-re.
Jó lenne ha altatasban történne, a vetélés indikaciótol rettegek.
Biztos?
Nem kérsz mástól is szakvéleményt?
Ez egy életbevágó kérdés.
sajnos nincs ertelme masodvelemenyt kerni mivel a méhlepény is a magzat genetikai információit hordozza, a sejtek genetikai vizsgálatával gyakorlatilag 100%-os eséllyel megerősíthető vagy kizárható a Down-szindróma.
Genetikus azt mondta hogy több módszerrel is vizsgaltak a levett mintát, mindegyik ugyanazt az eredményt hozta.:(
Nem altatásban történik (csak a legvégén az utolsó kb 15 perc) és sokszor napokig tart.
Vetélés 2 ülésben… fájáskeltő infúziókkal, méhszájtágítással, végül meg kell szülni a magzatot. Aztán a műtőben kiürítik a többi szövetet (placenta, magzatburok stb).
Szülésznő vagyok, 10+ év tapasztalattal. A mi klinikánkon 13.betöltött héttől meg kell szülni. Több száz abortusznál voltam jelen… lehet hogy máshol nem így megy, külföldön sem, de van ahol ez a protokoll.
(#7 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!