Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egyáltalán van olyan, hogy jó...

Egyáltalán van olyan, hogy jó döntés?

Figyelt kérdés
Kisbabám lassan fél éves lessz nagyon várt baba! Évekig küzdöttünk érte és volt pár vesztésem is! Neki szól éjjelünk-nappalunk❤️ Császáros voltam,sajnos utánna az együttlét nem ment, nem fájt csak annyira rosszul éltem meg a császárt, hogy még a férjemet se kívántam.Párom egy türelmes imádni való férfi aki teljesen mellettem áll! Pár hete kaptunk a családtól egy romantikus estét amikor is vigyáztak a kicsire,ami annyira jól sikerült, hogy minden gondolatot félre téve végre együtt tudtunk lenni. Persze a két okos nemgondolt a védekezére, így 3napja pozitív lett a tesztem(előtte évekig semmi pedig aztan nem szoktunk védekezni). És most bevagyok tojva, nagyon pici lenne ez a korkülömbség és nemtudom hogy hogyan bírnánk 😔 igazából teljesen egyedül vagyok férjem családja itt van, de hadjuk is az én családom messze van, segitenek, de még se tud édesanyám ide költözni. És hát borzasztó nehéz volt a terhességem hiszen hetekre ágyba kerültem.Nem teheném meg most, hogy feküdjek. És igen lehet borzasztó rossz ember vagyok, de akármennyire is elitélem megfordult a fejembe az abortusz és a férjemébe is még ha a szívünk mélyén szeretnénk is a babát😔 Nemtudom, hogy egyáltalán lehet-e jó döntést hozni 😔 Köszönöm, hogy ki írhattam magamból!
2022. jún. 3. 06:13
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
53%
Kedves Kérdező! Én a helyedben megtartanám. Erősen érződik a soraidból, hogy Te és a férjed is szeretnétek ezt a babát. Ez nagyon fontos. Főleg úgy, hogy szeretnétek testvért a kicsinek. A soraid alapján megbánnád az abortuszt, ami után felléphet depresszió és más lelki problémák. Minden jót kívánok, és jó döntést! :)
2022. jún. 5. 19:08
 32/37 anonim ***** válasza:
26: kár a gyerekre fogni, egy stabil kapcsolat nem megy tönkre. Ami tönkremegy, egyetlen gyerektől is tönkremenne. Nálunk is nagyon kicsi a korkülönbség a 2 gyerek között, de csak megerősítette az amúgy is erős kapcsolatunkat... Azért, mert megbeszéltük, hogy nem hanyagolhatjuk el egymást és teszünk a kapcsolatunkért továbbra is. Így is történt. Ennyi erővel minden ikres házaspár is válhatna.
2022. jún. 5. 22:12
 33/37 anonim ***** válasza:
54%

Kedves #30, természetesen nem merül fel, a védekezés kérdése az abortuszos témákban tökéletesen indifferens, mint már párszor leírtam, pár itteni kérdésben. Ugyanis a világon semmit nem változtat a terhességgel előállt problémán, semmiféle megoldást nem kínál semmire.

#32, nézd, valójában minden egyes szülés próbára teszi a házasságokat, nem véletlen, hogy a szülést követő 1-3 évben van a legtöbb válás. Nyilván, ha az átlagosnál több probléma halmozódik fel, akkor ennek jócskán megnő az esélye... leginkább akkor, ha sérült gyerek születik, de az ikrek, meg a kis korkülönbséges szülések esetén is. Egyébként az ikrek egy könnyebb sztori, mert ott a 2 gyerek tök azonos életciklusban van, nem az van, hogy a nőnek a túl gyors teherbe esés miatt eleve poblémásabb a terhessége, amitől a férfi a munkája mellett a nyakába kap egy pár hónapos csecsemőt, meg egy veszélyeztetett terhes feleséget egyszerre. Pláne úgy, hogy köztük eleve jó nagy feszkó van a terhesség megtartása miatti viták miatt.

2022. jún. 5. 23:30
 34/37 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok ezekkel, de továbbra is tartom, hogy egy stabil kapcsolat kibírja. Az én férjem a 2.terhességgel nem csak egy veszélyeztetett terhes feleséget kapott egy csecsemővel, hanem egy komplett házfelújítást is, mivel ház terén sem voltunk készen ilyen hamar a 2.gyerek érkezésére. Tisztában vagyunk, hogy mennek a dolgok, ezért is beszéltük meg, hogy akármi is lesz, teszünk egymásért. Ismétlem magam, a mi kapcsolatunk csak erősebb lett. De nyilván az is kellett hozzá, hogy ezt mi simán meg tudtuk már előre beszélni és minden probléma nélkül mindketten így is tettünk. Eleve stabil kapcsolat. Ez kell hozzá. Ezt csak azért írom, hogy ne a sajáz példád miatt beszéls le a kérdezőt. A lelke mélyén úgyis tudja, hogy milyen a kapcsolatuk.
2022. jún. 5. 23:43
 35/37 anonim ***** válasza:

#31 " megbánnád az abortuszt, ami után felléphet depresszió és " khmmm... a depressziót a hirtelen hormonszint-változás váltja ki, a mai tudásunk szerint, úgyhogy szülés után is ugyanúgy felléphet, sőt...

[link]

#34, az szerintem evidens, hogy a váratlan újszülött elhelyezése is problémát okoz, ez természetesen nálunk is adott volt:( (meg még van vagy 625 ilyen evidens gond, és csak a legfontosabbakat soroltam fel,de a hely, az időbeosztás, stb, stb...)

Te leírtán egy pozitív kimenetelt, én egy negatívat, mindkettő benne lehet a pakliban. Hogy a Kérdezőéknél mi történne, az csak akkor derül ki, ha átélik... és az a baj, hogy utólag már nem lehet visszacsinálni, ha mégsem a pozitívabb várakozás igazolódik be.

Meg azért az se mindegy, hogy mennyi idő telt el a szülés óta... egy pár év minimum szükséges, hogy az ember lássa, valójában mit okozott a helyzet a kapcsolatban... (nálunk már 30+ év, szóval már nemigen lehet meglepi...)

2022. jún. 6. 17:14
 36/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!Mint írtam nagyon nehez terhességem volt és a császár is rossz élmény mivel műtét közben találtak még valamit ami miatt tovább tartott.Férjem csupaszív ember aki mellettem áll mindenben.Szülés után kialakult nálam a depresszió amivel persze felkerestem egy szakembert akinek most is jeleztem,hogy felszeretném keresni.És igen akármennyire is támogat a párom a házasságunk megingot,az én részemről sajnos,de leküzdöttük.Minden akadály ellenére teljes mértékben helyt állok ithon és hála égnek tökéletesen fejlődik a babánk és mindent megadunk neki hiszen éjjelünk-nappalunk az Övé♥️!Na igen de most nemis ez miatt írtam ide hiszen dönteni abban ami a mi felelőtlenségünk volt csakis nekünk kell,de beszélünk az orvossal is!annyi volt,hogy jó volt ki írni magamból még ha volt provokatív hozzászólás is,sajnos nem lehet mindenkinek megfelelni!Szép napot mindenkinek 😊
2022. jún. 6. 17:31
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3kisgyermekem van szintén problémás terhességek voltak. Sok beültetésen vagyok túl, veszélyeztetett terhességek voltak császárral. Egyik ikres terhesség. Nekünk is nemrég becsuszott egy 4.baba. Lelkileg én a 2.császár után azaz. 3.baba után nem voltam 100%os sokáig tartott feldolgozni az egészet. Így én főként a lelki részétől félve inkább elvetettem a 4.babát. Nem mertem bevállalni. Mentális egészséges is egészség igenis fontos. Jó döntés nincs, de ezt minden pár elődönti maga. Kitartást Neked bárhogy is alakul
2022. jún. 10. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!