18.hétben súlyos genetikai rendellenesség miatt terhesség megszakítás. 😢 Kinek hogy ment? Érdekelne a menete, s akár a feldolgozása.
Tegnap voltam a genetikai tanácsadónál, ahol újra részletesen elmondták, mi a baja a babának. Meg átbeszéltük a "továbbiak" menetét. Igen, meg kell szülni...
Szerdán bemegyek, vesznek vért, aneszteziológus sal beszélek, milyen érzéstelenítést egyebet szeretnék. Meg kapok egy tablettát, méhszáj lágyító v ilyesmi. Azzal még haza. Csütörtökön befektetnek, szülés, altatásban kaparás, pénteken haza. Nyilatkoznom kell, h szeretném-e látni a babát, meg hogy utána még vizsgálgassák-e. A férjem "beköltözhet" velem a klinikára.
(Külföldön élek, Németo.)
Hát, szörnyen félek!! A lelkiekről nem is beszélve! Pszichológus segítségét szeretném majd igénybe venni.
Köszönöm a kedves válaszokat, infókat!!
Kedves 22-es! Megkövetlek, és mindenkit, akinek téves információt adtam. Megnéztem még egyszer a papíromon, és nem kaparás volt, hanem méhűri betapintás. Tudom, ez most ciki, de valahogy azt hittem, ilyen esetekben kaparást csinálnak és kész. Érdekes ugyanakkor, hogy noha nem méhkaparás van a papíromon, viszont a betapintáshoz használt eszközt méhkaparásra használják, ahogy olvasom most a neten. Szóval most már a franc sem tudja. Ugyanakkor azt is olvastam, hogy ezt a bevatkozást is altatásban célszerű csinálni. Hát, nekem nem abban csinálták. Nem tudom, mi lehetett az oka. :-(
Természetesen nem állítottam, hogy azt mondtad, hogy nem kell pihenni. Persze, hogy kell; mindenki maga érzi, mikor van jól. :-)
Kedves kérdező!
Nem fogok hazudni, nem lesz egy fáklyásmenet, de idővel jobb lesz, hidd el! Ezt most könnyű mondani, de tényleg így van. Jól teszed, ha igénybe veszel pszichológusi segítséget; sőt, vannak gyászfeldolgozó csoportok is pl. Gondolom, Németországban is. Te fogod tudni, mi segít Neked.
Ha adhatok egy jó tanácsot: nagyon vigyázzatok egymásra a férjeddel! Nem írtál róla semmit, így általánosságban írom, hogy minden kapcsolatot másképp visel meg egy ilyen eset. Lehet, hogy férfiként nem akar/tud majd erről beszélni, miközben te igen; és ez konfliktust okozhat köztetek. Nálunk erősebbé tette a kapcsolatunkat a férjemmel - bár ő sem akart róla beszélni; ezért volt jó a pszichológus -, de valakiknek taccsra vágja.
Kedves utolsò, 24-es!
1: a kérdés nem ez volt, nem is vártam kérdést, többet sem.
2: ha kicsit informálódnál, nagyon sok 40+os szül egészséges babát. És nagyon sok fiatal meg beteget!!
3: ilyen rendes emberek szerint a 40 felettiek már kössék fel magukat, vonuljanak nyugdíjba. Te se légy idősebb...!!
Nem értem, minek válaszolsz olyan kérdésre amire nem tudsz válaszolni érdemben. Gondolom tùl sok az időd. Nah, ezért irigyellek. A hatalmas "empátiádért" nem. Remélem most jobban érzed magad!!
Kedves 27-es!
Köszönöm kedves soraidat!
Sajnálom hogy te is átestél ezen a szomorú dolgon!
Néha egész jól viselem, néha nehezen. Idő lesz míg begyógyul ez a seb. Váratlan terhesség volt, még ezt is idő volt megemészteni, felfogni. Aztán most meg ez a hirtelen vesztesség... 🥺😢
Igen, sokat olvasom, hogy 44-45évesen vagy még idősebben jön 1-2 egészséges baba. Mai orvostudomány mellett nem sokat számít a kor. És valóban, rengeteg fiatal is jár így, sajnos. Sokszor észre sem veszik a bajt, nert kevesebb vizsgálatra mennek. Ez mindenkinek szomorú szerintem.
Szép napokat, lélekgyógyulást és mielőbbi egészséges szivárvány babát kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!