Mit tegyek szerintetek?

Figyelt kérdés

Teherbe esetem, védekezés mellett. Itthon már nem tudnám elvetetni, de Bécsben meg igen. Fogalmam sincsen hogy mit tegyek. Mióta a gyerek apa tudja, hogy már nem lehet elvetetni, sokkal hűvösebb velem, valószínűleg már nem fog sokáig tartani a kapcsolat.

Ő nem akarja a gyereket, szerintem igazán engem sem.

Nincsen még gyerekem, szerettem volna, de nem így. Mindenki azt mondja, hogy egyedül nem lehet normálisan felnevelni, megoldhatatlan, és “járna” neki, hogy legyen apja.

36N

2022. febr. 23. 11:52
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
84%

36 évesen biztos hogy nem vetetném már el,ha amugy is szeretnék gyermeket.

Pláne azért nem mert az apja nem akarja!És? Ha megteheted hogy egyedül vállalod,akkor ne vetesd el! Ha megvannak az anyagi dolgok hozzá,csak azért nem vetetném el,mert nem lesz apja. De lesz egy anyja, aki nagyon szereti. S ki tudja , lehet később megtalálod a párodat így is!

Saját példa, 28 évesen maradtam egyedül a lányommal, 30 évesen talált rám az igazi,azóta házasok vagyunk, imádják egymást a lányommal,és most érkezik a közös baba is.

2022. febr. 23. 11:56
 2/30 anonim ***** válasza:
65%
Nem szeretnék beleszolni mert valóban nehéz helyzet de látva az eletkorodat, azért sajnos, számolni kell azzal hogy ha 36 évesen abortuszod lesz akkor lehet hogy soha többé nem lehet gyereked. Igaz, nekem 20 évesen volt egy sajnos, és utána csak 38 évesen talaltam meg az igazit, tavaly nyaron teherbe estem, el is veteltem, de 6 hétre rá újra sikerült (mindkétszer elsőre) és sokan mondták hogy ezért legyek nagyon hálás hogy 38 évesen 2x egymás után is elsőre sikerült teherbe esnem mert az én koromban ez már ritka. Azóta már 39 lettem áprilisra várjuk a kisfiunk.
 3/30 anonim ***** válasza:
63%

Ha szeretnéd és egyedül is fel tudod nevelni, van hol laknod, dolgozol, akkor tartsd meg. Nem vagy már fiatal, talán ez az utolsó lehetőséged, hogy gyereked legyen.

Azt nem értem, hogy lettél terhes védekezés mellett és miért csak most derült ki, mikor már nem lehet elvetetni. Ha csak nem át akartad verni a pasit, mert akkor szégyelld magad.

4/30 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem nem át akartam verni, és nem csak most derült ki, már nyilván kiderült amikor nem jött meg a tabletta szünetben, és csináltam egy halom tesztet, és mind pozitív lett. 6 hetesen voltam vizsgálaton is, de akkor még nem volt szívhang, mert kisebb egy héttel, egy hét múlva már volt szívhang. Az első vizsgálaton az apa is ott volt.

Egyébként megmondtam neki, hogy ő dönti el, hogy akar-e kapcsolatot majd a gyerekkel, nem kérek egy forintot sem, és felőlem a nevére sem kell hogy vegye.

Van munkám, van saját lakhelyem. Annyi sok gyereket hagy ott az apja még akkor is, ha várták a babát, mégis folyamatosan azt kapom, hogy szar lesz a gyereknek, sanyarú lesz a sorsa, mert nem lesz apja. De más esetben hol a garancia, hogy apa ott marad?

2022. febr. 23. 12:03
 5/30 anonim ***** válasza:
79%

"Mindenki azt mondja, hogy egyedül nem lehet normálisan felnevelni, megoldhatatlan"

Ehhez képest ma Magyarországon százezreknek sikerül. :-)

"és “járna” neki, hogy legyen apja"

Ez végső soron igaz. De gyerekes nőként is lehet még olyan párkapcsolatod, amelyben ő apaként szeretné azt a gyereket.

Ha te tudnád szeretni, akkor tartsd meg. Ha nem, akkor tényleg csak szenvedés lenne a sorsa, akkor jobb, ha nem születik meg.

2022. febr. 23. 12:04
 6/30 anonim ***** válasza:
49%
Gondolom szegény úgy futott ki az időből hogy mivel védekezett meg se fordult a fejében, hogy terhes lehet.
2022. febr. 23. 12:06
 7/30 anonim ***** válasza:
57%
Ha 7 hetesen már volt szivhang akkor is lett volna még 5 hét elintezni az időben való elvetetest 🤷‍♀️ de én is azt mondom ne tedd, tartsd meg, hidd el, egyedül is menni fog és sosem tudhatod mikor találod meg az igazit, és ha ő lesz az igazi akkor a gyerekkel együtt is akarni fog.
2022. febr. 23. 12:08
 8/30 anonim ***** válasza:
88%
Ha el tudnám tartani egyedül vagy kis segítséggel és tényleg akarnék babát, én 36 évesen nem vetetném el. Minden évben kevesebb az esély a sikeres terhességre. Ne a "csodákból" indulj ki, hogy a szomszéd Julcsinak is 41 évesen pikk-pakk összejött, mert azért nem ez az általános.
2022. febr. 23. 12:09
 9/30 anonim ***** válasza:
77%
8as ezt írtam én is 2es válaszoló vagyok hogy nekem pl kétszer is osszejott elsőre 38 évesen de ez abszolút csoda és nem is a, saját peldammal biztatok másokat mert tudom hogy nagyon szerencsés voltam.
2022. febr. 23. 12:14
 10/30 A kérdező kommentje:
Az elvetetés igazából csak az apja hozzá illetve hozzám állása miatt fordult meg a fejemben. Kint ugye 14 hét, itthon 12, és az itthoni procedúra miatt már nem férne bele az időbe. Amíg volt rá reménye az apának, hogy nem tartom meg, addig sokkal normálisabb volt, mostanra inkább sértődött, és baráti szerű a viszony. Ezért gondolkodtam el az abortuszon.
2022. febr. 23. 12:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!