Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogy zajlik a terhessègmegszak...

Hogy zajlik a terhessègmegszakítás ?

Figyelt kérdés

Mèg nem voltam terhes így, hogy zajlik az abortusz?

Ma azt mondták 4 hetes terhes vagyok.

Semmi képp sem szeretnèm megtartani,tanácsokat szeretnék!

2021. dec. 29. 16:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%
Nekem december elején volt terhességmegszakításom. 7 hetes voltam, amikor elmentem a nőgyógyászhoz és megállapította az élő terhességet. Másnap elkezdtem intézni a megszakításhoz szükséges dolgokat. El kell menned a családsegítőbe, nekem nincs ideiglenes lakcímkártyám és 200 km-re van az állandóm, így sajnos rengeteg telefonomba került mire segítséget kaptam, hogy hova is forduljak ezügyben. Készülj fel, hogy kapni fogod az ívet minden irányból. 3 napba telt mire megtudtam hova menjek, másnapra pont kaptam is időpontot a családsegítőbe. Ez volt csütörtökön. Hétfőn vissza kellett mennem. Aláírtuk a papírokat, kaptam egy kb 40 ezres csekket. Közben intéztem a többi dolgot. Kellett egy vérvétel, hogy papírral igazoljam a vércsoportomat, de ehhez az is megfelel, ha esetleg régebben voltál már műtve, a lényeg a vércsoport. Hívd fel a kórházat és kérj időpontot. Erre lehet várnod kell, lehet csak egy hét múlva lesz szabad helyük. Én ezt a családsegítő előtt próbáltam meg, gondoltam felhívom őket, hogy egyáltalán van-e hely, egy kedves hülgy elmondta hogy a következő héten mindennapra van egy szabad hely...sajnos mire eljött a jövőhét és a csekkel a kezemben hívtam, sajnos már nem kaptam helyet...csak a következő hétfőre. Kellett egy 72 órás pcr teszt, erre ügyelj mert nekünk vaciláltak azon hogy hány órás kell. MIndent összevetve pont 2 hétbe telt elintéznem mindent. Nekem reggel 7re kellett bemennem a választott kórházba {fontos megjegyeznem, hogy helyi állandó lakcím hiányában nem akartak ellátni, viszont mivel ez egy fizetős műtét, ezért kötelesek mindenhol ellátni, ehhez ragaszkodj akkor is, amikor telefonon azt mondják, hogy oda menj, ahova tartozol...ha esetleg az nem jó kórház stb, szóval választhatsz }, majd felvették az adataimat, sok volt a kérdés, majd egy gyorsteszt és kaptam ágyat. Nőgyógyászati műtétre váró hülgyek mellé kerültem, az orvosunk egyenként beszélt velünk. Kaptam lamináriát, ami olyan mint egy nőgyógyászati vizsgálat kb. Majd kaptunk egy xanax szerűséget { valami nyugtatót} és utána vártunk sorunkra, aludtunk leginkább kábán. Nem ehettünk és ihattunk, így dél fele már igazán korgott a hasa mindenkinek. Majd egyenként jöttek értünk és kitoltak. Kb fél óra volt az egész. Nagyon kába voltam utána és aludtam. A műtét után kb 2 órával kaptunk enni. Ez kb du. 3 óra volt. Életemben nem esett még olyan jól a tea és a szendvics. Rakj el betétet és bugyit, valamint egy hálóinget, rajtam a hálóing volt a műtét alatt, nem tudom ez máshol hogy megy, de jó volt, hogy takart ameddig takarnia kellett. Túl leszel rajta.
2021. dec. 30. 19:10
 22/26 A kérdező kommentje:

Csak egy napot kellett bent lenned ?

Tesztet hogy intèzted?

2021. dec. 30. 22:22
 23/26 1Léna ***** válasza:
30%

Az furcsa, hogy a "rossz sorsnál" jobbnak itéled, hogy inkább meg se szülessen.

Értem, hogy nem terveztétek, sőt védekeztetek is.

Tehát ez már magában is csoda, hogy mégis megfogant ez a baba. Olyan döntést hozzatok, melyben a szíveteknek is békessége van, mert erre a döntésre emlékezni fogtok amíg éltek.

2022. jan. 3. 21:31
 24/26 anonim ***** válasza:
64%

Az a furcsa, hogy a kérdező nem kért se véleményt a döntéséről, se az egész életét tönkretevő “jó tanácsot”, világosan elmondta, hogy semmiképpen nem fogja megtartani, mégis rendszerint megjelennek a nagy észosztók, akik jobban tudják a másiknál, hogy mi a számára legjobb.

Igen, ha az adott nő úgy ítéli meg, akkor bizony jobb az abortusz, amikor még nem gyerekről van szó, hanem embrióról, ami nem érez fájdalmat, nincs tudata, azt sem tudja, hogy létezik egyáltalán, semmint megszületni nem megfelelő, rossz körülmények közé, ahol nem várják és nem akarják, ahol esetlegesen éhezni fog, lehetne még sorolni.

2022. jan. 4. 01:33
 25/26 A kérdező kommentje:

24!

Köszönöm szépen

2022. jan. 4. 05:38
 26/26 anonim ***** válasza:
46%

Élethelyzet függő. Én is gyógyszer mellett lettem terhes, de biztos hogy megtartom. Ellenben 12 éve munkám van, házam, és 30+ vagyok. Szeretem a gyerek apját, és ha esetleg egyedül maradok a gyerekkel, akkor is vállalom, mert van mire.

18 évesen pl biztos, hogy nem így döntöttem volna munka hiányában, plusz az akkori páromtól egy rémálom gyerekem lett volna.

2022. jan. 5. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!