Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortusz gyilkosság vagy nem?

Abortusz gyilkosság vagy nem?

Figyelt kérdés

2021. szept. 6. 18:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 kürasszír ***** válasza:
28%

# 50

Linkelem az egyébként az abortusz terén kifejezetten liberális CNN vezető amerikai hírportál cikkét, melynek a végén egy fiatal, tulajdonképpen egészséges nő számol be az egészséges terhessége megszakításáról a 30. héten. A fő indokai, hogy későn vette észre hogy terhes, még tanulmányokat folytatott, ezért döntött a 30. hetes magzat abortálása mellett. Új-Mexikó amerikai szövetségi államban legális a terhességmegszakítás, egészen a születésig. [link]

Új-Mexikóban egészséges nő egészséges magzatának elvetetését egyébként egészen a terhesség 32. hetéig vállalja egy abortuszklinika. Világosan leírja a honlapjuk, hogy a 32. hétig bármilyen indokkal végeznek abortuszt a nő kérésére, csak a 32. hét után szigorúbb az elbírálás. [link]

Tehát létezik olyan, még ha nagyon ritka is, hogy egy egészséges nő a terhessége legvégén dönt az egészséges terhessége megszakítása mellett

Itt az abortuszpárti Guttmacher Institute honlapja az USA tagállamaiban hatályos abortuszszabályozásról. Leírja, hogy az 50 szövetségi államból csak 43 tiltja az abortuszt a terhesség bizonyos hete után, azaz 7 szövetségi államban és a fővárosban, Washington DC-ben időkorlát nélkül lehetséges: Gestational Limits: 43 states prohibit abortions after a specified point in pregnancy, with some exceptions provided. The allowable circumstances are generally when an abortion is necessary to protect the patient's life or health. [link]

A következő link térképen ábrázolja, mely USA tagállamban meddig lehetséges elvégeztetni az abortuszt:7 szövetségi állam esetében: „No limit” – azaz nincs időkorlát. [link]

A Washington DC-i DuPont abortuszklinika honlapjának tájékoztatása a 26. terhességi hét utáni abortuszokról: „If you are 26 weeks or later into your pregnancy, we can still see you, regardless of your medical history, background, or fetal indications. We do not require any particular “reason” to be seen here – if you would like to terminate your pregnancy, we support you in that decision.” – Világosan leírja, hogy a nő és a magzat egészségi állapotától függetlenül, időkorlát nélkül elvégzik az abortuszt. [link]

2021. szept. 9. 23:47
 52/71 kürasszír ***** válasza:
6%

Az # 51-es kommentemben 5, azaz öt forrással támasztottam alá, hogy az USA egyes tagállamaiban a terhesség legvégéig, vagy extrém késő időpontig (konkrétan a 32. hétig) bármilyen indokkal lehetséges az abortusz.

Az 5 db forrás így oszlik meg:

- 2 db liberális, az abortuszt támogató média, illetve szervezet (a CNN és a Guttmacher Institute)

- 2 db abortuszklinika honlap (az egyik feketén-fehéren leírja, hogy a születésig bármilyen indokkal végez abortuszt, a másik a 32. hétig vállalja ugyanezt)

- 1 független média (Business Insider)

Régi szabály, hogy egy állítás akkor erős és hiteles, ha minimum 2 komoly forrás alátámasztja. Nos az én állításom alátámasztására 5 db, könnyen ellenőrizhető, linkelt forrást neveztem meg.

😀

2021. szept. 10. 11:53
 53/71 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férfiaknak kellene szülniük, ez a kérdés fel sem merülne.

És mindegy, hogy ki mit gondol a dologról akár erkölcsi, akár vallási akár jogi megfontolásból, egy nő két dologért bármire képes.

Az egyik, hogy legyen gyereke, a másik hogy ne legyen.

2021. szept. 10. 13:54
 54/71 anonim ***** válasza:
100%

"a vallás pedig arról szól hogy annak rendeled alá az életed."

Hát rajta. Ha neked így jó, tedd azt. Ki a fenét érdekel?

Én nem rendelem alá az életem egy képzeletbeli lény képzeletbeli elvárásainak. Az én életemet a saját döntéseim irányítják.

2021. szept. 10. 14:39
 55/71 anonim ***** válasza:
100%
Fantasztikus 51, de inkább arra válaszolj már, hogy ez hogy jön ide? Semmi köze a témához, lévén hogy MAGYARORSZÁGRÓL van szó, ahol a 12!!!.hétig végeztethető abortusz, itt mindenki erről beszélt, nem a 30 meg 40.héten elvégzett műtétekről. Nem értem mi a búsnak kell állandóan idekeverni más ország szabályozásait, nem ez volt a téma! Egy 7-8-9 heten embrió/magzat abortálása semmilyen szempontból nem nevezhető gyilkosságnak.
2021. szept. 10. 18:09
 56/71 kürasszír ***** válasza:
0%

# 55

Van köze a témához.

Magyarországon például a Momentum nyíltan támogatja az abortusz jelentős liberalizációját, azaz a 12 hetes határidő felemelését.

A DK egyes politikusai szintén az abortusz liberalizációját követelték.

A Momentum tag Cseh Katalin például az amerikai Planned Parenthood szervezet aktivistája és támogatója.

A Planned Parenthood és ha már ott aktivista, akkor feltehetően maga Cseh Katalin is minimum a terhesség 24. hétéig szeretné nemzetközileg legálissá tenni mindenhol a terhességmegszakítást.

2021. szept. 10. 18:40
 57/71 kürasszír ***** válasza:
17%

# 55

Cseh Katalin és a Planned Parenthood kapcsolata.

[link]

2021. szept. 10. 18:47
 58/71 anonim ***** válasza:
77%
Kürasszír barátunknak évek óta ez a kedvenc témája, voltaképp arra még én se jöttem rá, hogy mit akar elérni ezzel. Nem tudok róla, hogy Magyarországon akár csak szóba is került volna a nem EÜ abortuszok 24+ hét utáni elvégezhetősége... nincs valós társadalmi igény erre...A mostani hazai határok alapvetően jók, a terhes nők nagyon nagy többsége képes cselekedni a 12. hétig, a többiek meg a 18. hétig. Az egyetlen, amit radikálisan meg kellene szüntetni, az a szülői beleegyezés elvárása a 18 év alattiak esetében. Az szerintem netto fasizmus.
2021. szept. 10. 19:06
 59/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs köze a témához. Áruld már a jelenleg hatályos törvények szerint ma Magyarországon meddig végeznek abortuszt? Alapvetően a 12.hétig, néhány kivételt leszámítva. Nem a 24.hétig, nem a 30.hétig és még csak nem is a 40.hétig. 12.HÉTIG! Innentől baromira semmi köze a témához annak, hogy MÁSHOL mi a határ. Az legyen annak az ország vezetésének és lakosainak a “problémája”.

Az meg hogy ki-mit támogat, senkit nem érdekel, ugyanis az az érvényben levő szabályozást továbbra sem írja fel. Történet vége.

Ha ennyire remegsz az USA-ban levő szabályozás miatt, akkor menj és keress egy amerikai fórumot, ahol ezt megvitathatod, itt viszont a magyarországi abortusztörvényről van szó. Ami hangsúlyozom még mindig 12, az az tizenkét hét.

Zárd már végre le a témát és ne offold szarrá a kérdést az USA-beli szabályozással!

2021. szept. 10. 19:07
 60/71 anonim ***** válasza:
100%

#57, és? Most én meg kezdjem sorolgatni, akik a vallásos meg konzervatív nemzetközi szervezetek aktivistái, és ha tehetnék betiltanák az abortuszt? Itt van mindjárt a citizengo-s társulat...

Az a nagy különbség, hogy a Planned Parenthood-osok nem köteleznének senkit semmire, szemben a citizengo-sokkal, akik gátlástalanul tennék tönkre mások életét.

Azt kell nézni, hogy Magyarországon mire van társadalmi igény, és mire nincs. Az abortuszra magára természetesen van, a terhesség késő szakaszában elvégezhetőkre meg nincs.

2021. szept. 10. 19:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!