Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért van az hogy sok ember...

Miért van az hogy sok ember inkábbabortuszolja az testi fogyatékos gyerekék?

Figyelt kérdés

Pl:

Gyakori olvastam,hogy semmi értelme az testi fogyatékos gyereknek,mert szenved.

Kérdem én,7 ujjam van,az kezem deformált,2 oldali szájhasadékom van,és mégis jól élek.

Nincs panaszom,minden nap tudok enni,van mibe öltözni(igaz,pepcos-kínai ruhákban járkálok,meg ingyen kapok ruhákat),meg kínai cipőkben járkálok.

3 főre,mondom,csak 60 ezer forint az gyógyszer,mivel apám cukorbeteg,anyám cseppei,meg én nekem is kell cseppek,meg veszünk,és ez félévre veszük.

Kollégista vagyok szóval nem kell albérlet.

Azon kívűl tartunk 2 tengeri malacot.

Nem értem miért lenne szendvedés az élet?

Vagyis vannak barátaim,akikkel tudok találkozni,mondjuk barátnőm sose volt.

Jó,nyilván vannak sok barom aki beszól nekünk,de max elmegyünk melletük.

Én fogyatékosként jól élek,vagyis én szemszögömből nem szenvedek hiányt,vannak barátaim,meg tudok mindent ami az élethez kell.

#fogyaték,test,testi,testi-fogyatékos #élet,halál,szenvedés
2021. aug. 30. 06:13
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

30

Szép is jó is leírtál,de utolsó:

"vagy lehet hogy azért nem érzékeled, mert agyban is bajok vannak."

Hát,mondanék pár szép dolgot,de leírom szépen és kedvesen.

Barátom,kêpzeld el hogy egészséges agyam van,hiába betegség,tudok emberként viselkedni,nem úgy mint egy autista (Aki agyilag halott)

2021. szept. 7. 07:07
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

"(igaz,pepcos-kínai ruhákban járkálok,meg ingyen kapok ruhákat),meg kínai cipőkben járkálok.

Kollégista vagyok szóval nem kell albérlet."

Számomra is szenvedés lenne egy ilyen élet. A saját gyerekemnek sem kívánnám ezt.

2021. szept. 10. 10:20
 33/45 A kérdező kommentje:

32

Barátom,azért gyűjtünk hogy legyen házra pénzünk.

Meg szüleim minden hülyeségre elverik.

De barátom,de nem full sz.r ruhákban járkálunk,de az a baj,több tíz ezret nem adok ki egy pólóra vagy nadrágra.

2021. szept. 10. 10:44
 34/45 A kérdező kommentje:

32

De személyes vélemény,ha neked ez szenvedés,akkor el van rontva valami nálad

2021. szept. 10. 10:45
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

Nézd kérdező, nem hiszem, hogy jogosult volnál arra, hogy eldöntsd, ki milyen életet kíván magának, vagy a gyerekének. Vagy hogy kinek mi a szenvedés. Vagy hogy kinél mi van elrontva.

Én eddig nem akartalak megbántani, de baromira erőszakos vagy. Így most félreteszem a jól neveltségemet, és egyszerűen leírom, hogy te is megértsd. Nem, nem lennék boldog, ha hozzád hasonló gyerekem lenne. Sajnálom, de te hoztad ki belőlem.

2021. szept. 10. 13:23
 36/45 anonim ***** válasza:
85%

Nincs elrontva nálam semmi (32-es válaszoló vagyok). De ne arról szóljon már az élet, hogy kuporgatom hónap végén az aprót, meg mások jóindulatára vagyok szorulva (pl. adomány, ingyen ruha).

Igenis jó életet akarok a gyerekemnek, ahogy magamnak is (és ahogy nekem is megadták anno a szüleim a gondtalan gyermek- és fiatalkort).

Pl. ha elém áll 16-17 évesen, hogy egy tanévet külföldön szeretne tölteni, akkor nyugodt szívvel mondhassam, hogy rendben, ne pedig azt mondjam, hogy szó sem lehet róla, mert az iskolájában már az ebédfizetés is gondot okoz. Vagy ha szeretne kipróbálni egy drágább hobbit, megtehesse (pl. golf, vitorlázás, tenisz, lovaglás stb). Vagy ha nyelveket akar tanulni, járhasson különórára, akár nyaranta az adott országban tölthessen 1-2 hónapot nyelvtanulás céljából.

Később pedig tudjam segíteni abban, hogy elkezdhesse a saját életét. Azzal, hogy nem kell stresszelnie a továbbtanuláson, mert kifizethetjük az önköltséges képzést is. Vagy hogy nem kell kollégiumban másik 3 ember horkolását, fingását hallgatnia éveken át, hanem segíthessük azzal, hogy saját lakásba költözhet.

Igen, lehet mondani, hogy valami el van nálam rontva, de szerintem az életnek nem az állandó küzdelemről, lemondásról kell szólnia.

2021. szept. 10. 14:36
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Nincs elrontva semmi annál, akinek ez a fajta élet szenvedés lenne és ennél jobbat kíván/szán a saját gyerekének! Hadd döntse már el mindenki, hogy neki mi lenne a szenvedés meg mi nem. Rettentő erőszakos vagy és ez nagyon visszataszító. Fogadd el, hogy sokan vannak, akik ebben az esetben inkább az abortuszt választanák, ez van. Tartsd tiszteletben, hogy mások másképp cselekednének és ne te akard már megmondani, hogy kinél mi van “elrontva”. Azokból, amiket leírtál, nekem is a szenvedés szó jut eszembe és nem, nem kívánnék így gyereket vállalni.
2021. szept. 10. 17:47
 38/45 anonim ***** válasza:
26%
Az a baj, hogy születesnel nem lehet ezeket a dolgokat előre tudni. Sokszor a legnagyobb betegségek nem is derülnek ki. De ha igen, nem mindenki szeretne kockáztatni. Én azt hiszem értem az álláspontod, kérdező. Esélyt akarsz adni mindenkinek. Sajnos sokan teljesen egészségesen sem élvezik az életet, nem értékelik amilyuk van és szenvednek. Örülök, hogy van aki így gondolkozik mint te, és a nehézségek ellenére is értékeli az életet és úgy gondolja nem szenved. Ez lenne a legjobb megkuzdes, a legnormálisqbb hozzáállás. De sajnos nem mindenki képes erre. És nem lehet tudni egy magzatnal, mi lesz. Ez egy nehéz döntés.
2021. szept. 13. 01:12
 39/45 anonim ***** válasza:
81%

Miért? Mert mondjuk nem akarom még 24 éves korában is pelenkázni a félbéna, felnőtt, 80 kilós gyerekemet? Hát pl ezért.

De ez csak egy kamukérdés.

2021. szept. 15. 10:29
 40/45 A kérdező kommentje:

40

Nem tartom magam einstein-nek,de tudom mi az autizmust,és képzeld,van fingom hogy mi az...

Van vagy volt autista osztály/iskola társad?

nekem volt és van..

2021. szept. 15. 10:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!