Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért van az hogy sok ember...

Miért van az hogy sok ember inkábbabortuszolja az testi fogyatékos gyerekék?

Figyelt kérdés

Pl:

Gyakori olvastam,hogy semmi értelme az testi fogyatékos gyereknek,mert szenved.

Kérdem én,7 ujjam van,az kezem deformált,2 oldali szájhasadékom van,és mégis jól élek.

Nincs panaszom,minden nap tudok enni,van mibe öltözni(igaz,pepcos-kínai ruhákban járkálok,meg ingyen kapok ruhákat),meg kínai cipőkben járkálok.

3 főre,mondom,csak 60 ezer forint az gyógyszer,mivel apám cukorbeteg,anyám cseppei,meg én nekem is kell cseppek,meg veszünk,és ez félévre veszük.

Kollégista vagyok szóval nem kell albérlet.

Azon kívűl tartunk 2 tengeri malacot.

Nem értem miért lenne szendvedés az élet?

Vagyis vannak barátaim,akikkel tudok találkozni,mondjuk barátnőm sose volt.

Jó,nyilván vannak sok barom aki beszól nekünk,de max elmegyünk melletük.

Én fogyatékosként jól élek,vagyis én szemszögömből nem szenvedek hiányt,vannak barátaim,meg tudok mindent ami az élethez kell.

#fogyaték,test,testi,testi-fogyatékos #élet,halál,szenvedés
2021. aug. 30. 06:13
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

20

Érvek szerintem:

-Miért csak ép gyereknek adnak esélyt az életnek?

Ne félj,nem fog szendveni,de ha így neveliket hogy kár megszületni meg stb..Akkor persze hogy olyan felfogása lesz.

De most én miért szendvedék?

Nem vagyok értelmi fogyi,se austita,se siket hogy nem tudjam magam eltartani.

Épp gondolkázú vagyok,tudok mindet elintézni,tudok beszélni,tudok megcsinálni dolgokat,van szakmám.

2021. szept. 1. 13:38
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakmád van, hogy kollégiumban laksz?
2021. szept. 1. 14:19
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
De TE más helyzetben vagy. Igenis ha esély van a súlyos fogyatékosságra ( folyik a nyála és nem fogja fel a világot maga körül vagy élhet max 3 évet műtétek sorával és fajdalomban) akkor inkább elvetetem és pont hogy szeretetből.
2021. szept. 1. 16:12
 24/45 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem minek tetted fel a kérdést. Oké bizonygasd, hogy neked szuper az életed. Azért nem gondolnám, hogy mindenki boldog, aki testi fogyatékkal született.

Hiába hisztizel itt, ugyanúgy elvetetnék és el is fogják vetetni az ilyen gyereket az emberek 99%a.

Ne legyünk álszentek, senki nem akar olyan gyereket, aki már fogyatékkal születik. Aztán az élet során még annyi nyügje lehet, legalább induljon 0ról, ne mínuszból.

Bocs,ha a lelkedbe tiportam, te tettél fel ilyen ostoba, magadat hergelő kérdést.

2021. szept. 2. 09:01
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

Oké. Vagy te meg vannak a Noel féle kisgyerekek. Ő ha jól tudom már iskolás korú. Folyamatosan pénzt gyűjtenek neki mindenféle (sokszor számára fájdalmas) kezelésekre. Nem tud járni, nem tud enni, inni ellátni magát semilyen szinten.... Stb. Senki nem tudta hogy ilyen lesz az élete. Sztem a szülei ha tudták volna ..... Na nem maguk miatt hanem miatta. Ők is tudják hogy mennyit szenved szegény. Mégis ki kívánna ilyen életet a gyermekének.

És hiába mondod hogy de te így meg úgy. Tudod garantálni hogy más gyereknek is így alakulnem rosszabbul?

2021. szept. 2. 09:44
 26/45 A kérdező kommentje:

24

Nem hisztizek,csak nem értem minek nem adnak esélyt?

Jó,nemaz mondom hogy mindenki boldog aki testi fogyival születtet.

Nem hergelem magam,de mind1.

Szerintem nemaz emberek 99%-a mert sok ember van aki beteg,és egészséges az szülei.

(pont mint anyámnak)

2021. szept. 2. 14:51
 27/45 A kérdező kommentje:

25

Jó,de ez változó.

Nem lehet 100% hogy teljesen nyomorék legyen,vagy szendvejen.

Én teljesen egészséges gerincel meg nyakkal születtem

2021. szept. 2. 14:53
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
De pont ezt mondom csak nem akarod megérteni. Senki nem garantálja hogy tud teljes életet élni. Ahogy azt se hogy nem. A szülők sem a gyereknek sem maguknak nem kívánják a szenvedést
2021. szept. 2. 15:23
 29/45 A kérdező kommentje:

28

Jó jó,de mind1.

Nekem az a álláspontom hogy vannak akik kicsik sérültek,meg vannak aki kín élni.

Can olyan magyar youtber aki se karja és se lába,és mégis egy egészséges lánya,és felesége,és normál életet él

2021. szept. 2. 18:37
 30/45 anonim ***** válasza:
88%
Igaz, én nem fogyatékossággal születtem, de nagyon beteges gyerek voltam és édesanyám rengetegett szenvedett velem, szüksége volt a nagyszüleim és a nagynéném segítségére. Eddig 5x műtöttek és csak 19 éves vagyok. Sosem csinálhattam azt, mint a többi gyerek. Emlékszem, ahogy az ablakból néztem nyáron, ahogy a többi gyerek játszik (vidéki vagyok), de nekem nem lehetett. Sokat sírtam és szerettem volna én is egészséges lenni, ezek miatt nincs testvérem se, mivel ez már nem fért volna bele édesanyám életébe, dolgozni sem tudott tőlem éveken at. Iskolába se nagyon jártam, csak a kórházakba. Leérettségiztem és vannak barátaim, külsőleg látható nyoma nincs annak, hogy beteg vagyok. Sőt, szoktam járni bulizni is, ha egészséges vagyok. De lelkileg mégis eléggé megviselt és igazából eléggé félénk vagyok, pánikbeteg, és emiatt félek, hogy nehezebb lesz elhelyezkednem majd. Nem bánom, hogy élek, szeretek élni és élni is akarok, de ha valaki tudja azt, hogy beteg lehet a gyermeke, az ne tartsa meg, mert az a gyerek sosem élhet olyan életet, mint a társai, neki mindig mindenért sokkal jobban meg kell dolgoznia, emellett kimarad az életéből a sok móka is. Sokszor törtem ki magamból, azt gondolva, hogy miért pont én, nekem miért kell nagyobb erőfeszítést tennem mindenért. És a világban senki nem fog téged babusgatni, hogy jaj, de hát te beteg vagy szóval neked nem kell olyan szinten teljesítened. Ez nem így működik. Mindig mindenhol ugyanúgy helyt kellett állnom, mint a többieknek. Ha te ezt nem érzékelted, akkor nem is vagy annyira beteg, vagy lehet hogy azért nem érzékeled, mert agyban is bajok vannak.
2021. szept. 6. 23:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!