Miért van az hogy sok ember inkábbabortuszolja az testi fogyatékos gyerekék?
Pl:
Gyakori olvastam,hogy semmi értelme az testi fogyatékos gyereknek,mert szenved.
Kérdem én,7 ujjam van,az kezem deformált,2 oldali szájhasadékom van,és mégis jól élek.
Nincs panaszom,minden nap tudok enni,van mibe öltözni(igaz,pepcos-kínai ruhákban járkálok,meg ingyen kapok ruhákat),meg kínai cipőkben járkálok.
3 főre,mondom,csak 60 ezer forint az gyógyszer,mivel apám cukorbeteg,anyám cseppei,meg én nekem is kell cseppek,meg veszünk,és ez félévre veszük.
Kollégista vagyok szóval nem kell albérlet.
Azon kívűl tartunk 2 tengeri malacot.
Nem értem miért lenne szendvedés az élet?
Vagyis vannak barátaim,akikkel tudok találkozni,mondjuk barátnőm sose volt.
Jó,nyilván vannak sok barom aki beszól nekünk,de max elmegyünk melletük.
Én fogyatékosként jól élek,vagyis én szemszögömből nem szenvedek hiányt,vannak barátaim,meg tudok mindent ami az élethez kell.
7
Jó,igazad van,de itt vagyok én,most annak az ellentétje vagyok,tudok enni,és egészségesen járok
9
Magyarázd már el miért lenne szendvedés🤦
Nekem Nem szenvedés...
Mutatok szembe tükröt,volt nem egy barátom,jó kijöttem az féle sulival.
Mégis úgy érzem hogy nem szenvedek.
Miért szenvedne az gyerek?
Figyelj ahogy válaszolsz máris gyengébb szintre utal( legalábbis koleszt emlegetsz, de tökre az jön le, mintha egy általános iskolás írna). A szülő szenvedhet, pl. Nem áll erre készen és ezt a gyerek szívja meg, mert rajta verik le és ez csak egy példa, illetve nem mindegy a fogyatékosság nagysága sem.oke veled minden tuti volt, de ez sajnos nem mindenkire igaz. Inkább abortusz, mert mi van ha agyi fogyaték is van, igen csak testi nem számít, ha ettől még teljes élete lehet, de agyi fogyatékosság már nem kell sem ékes, sem a gyereknek.
6-os voltam. Ja és számítógépes haver nem számít, tudom mai generációnak igen, de ennyi erővel nekem is száz barátom van akkor😅
8
Íegértelek,de ugyan akkor én példámat nézzed:
-elvégre ravasz,sunyinak,meg okos gyereknek tartottak mindig
-Mondták nem egyszer,hogy tökm ügyes vagyok
De végkép ne vested el az gyerekedet,de ezt ki lehet már vizsgáltatni amúgy meg hogy szellemi fogyatékos.
Megértelek hogy ha azt mondod hogy szellemi fogyatékosat nem akarsz,de egy testi sérült gyerek végkép olyan tud mint egy normális!
Ezt neked hidd el!
Ha jól neveled,akkor olyan lesz minz az normális!
13
Jól,én is furcsa vagyok,de na,én is rendes AGYÚ ember vagyok.
"6-os voltam. Ja és számítógépes haver nem számít, tudom mai generációnak igen, de ennyi erővel nekem is száz barátom van akkor😅"
Jó,akkor mást mondok,akkor olyanok aki ismerek interneten.
Van olyan testi fogyaték, amiből szülőként nem jössz ki jól. Mondjuk a gyerek izomsorvadásos, gyakorlatilag soha nem tanul meg járni, de öt évesen már az elektromos kerekesszék joystickját sem tudja mozgatni. Értelemszerűen etetni kell, pelenkázni... Valószínűleg rámegy a család, apuka simán lelép, mert ő megteheti, anyuka 24 órában ápolja a gyereket, aztán 10 éves korában eltemeti.
Na ezt én sem vállalnám be, akkor inkább abortusz.
Ha "csak" végtaghiányos a gyerek, már az is húzós, de azzal még elbírnék. Csak mondjuk ha a lába hiányzik, akkor helyből költöznünk kéne, amúgy általában csak az újépítésű lakások akadálymentesek, de valószínűleg a fürdőszobát egy olyanban is át kéne építeni.
Az, hogy deformált a kezed, az semmi. Alig valami extrát követel a helyzeted, bár biztos vagyok abban, hogy a szüleid éjszakákat beszélgettek végig miattad aggódva, és kánonban sírtak.
18
Igaz,hogy vannak olyxan gyerekek aki kín élni,akkor jó,abortusz rendben van.
De az mondom igazán kedves 18-as,tényleg,egy olyan gyerekkel aki mondjuk alig beteg,de mondjuk elég értelmes,meg kis ravsz sunyi,akkor az olyan gyerkekeket miért vetít el?
Hidd el,nem az mondom hogy inkább éljen kínban,de inkább kisebb kis deformációval,de inkább próbálozzon élni,mint egy normális gyerek.
Mondjuk nekem könnyű,mert óvodáűban az ovónők legalább fair-en viselkedtek velem,mert ugyan úőgy velem mint egy normális gyerekkel.
Mondjuk tisztelem is őket.
De az ilyen az élet,van amikor rendesen tövig kapjuk az szívás,de van amikor mámor az élet.
Sajnos ilyen az élet,lehet hogy gyerekek gusztulanak tartanak,meg romá szívatnak,de ki kell állni magadért,néhányszor ki káoznak de mindig fel kell állni..
"Íegértelek,de ugyan akkor én példámat nézzed:"
Nézem. De valahogy nem győztél meg. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!