Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tegyek ha a barátom rám...

Mit tegyek ha a barátom rám akarna erőszakolni egy szülést 18 évesen?

Figyelt kérdés

Én 18 éves lány vagyok, épphogy elvégeztem a középiskolát.Komoly terveim vannak a jövőre nézve, tovább szeretnék tanulni, vállalkozást szeretnék indítani majd. Fontos nekem az egzisztenciám, amit magamnak teremtenék meg egyedül.

A barátom 26 éves, nincs egisztenciája és nem is célja az ilyesmi a jövőben sem.Otthon él a szüleivel és jó pár évig így is tervezi. Ennek ellenére nagy a szerelem közöttünk és beszélgettünk a család témáról is, hogy szeretnénk a jövőben. Egyébként 3 éve vagyunk együtt. Én mondtam neki, hogy kb 28 évesen szeretnék gyereket, mivel csak úgy vállalnám, hogy van egy saját ház, lelkileg is megértem rá, nincs gond anyagilag, és tisztaszívből tudnám szeretni ahogy megérdemli mivel vártam és akartam.És felhoztam azt is, hogyha most becsúszna akkor elvetetném sajnos, mivel nincs hova menni, fizetni, a szülők nyakára meg nem lehet. Erre nagyon kiakadt, mondta, hogy ez gyilkosság és Ő mindent megtenne érte. Azt akarja, hogy a családi házukba költözzek ahol rengetegen vannak. És hogy, neki megfelel ha szűkösen is de megoldjuk. Nekem viszont nem, mert nem szeretnék nyomorogva anya lenni. Azt mondta, ha elvetetném, szakítana velem azonnal. És, hogy a jó szülőség nem egyenlő azzal, hogy van pénz. Ez részben igaz, de nem teljesen.

Ő 3 év múlva akar családot egyébként, 70 ezres fizetésből tartaná el a gyereket. Nekem ez nem releváns, mert szeretném megvalósítani önmagam mielőtt ekkora dologba ugrom.

Szerintetek megéri egy ilyen kapcsolat? Mit gondoltok?

Távkapcsolatban élünk, én pesti vagyok, barátom meg a bakonyban él

2021. máj. 5. 12:13
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam egy hasonló fiúval, de szerencsére volt annyi eszem, hogy kidobjam végül. Szerintem nem az a baj, hogy nem akar abortuszt, hiszen nem is vagy terhes, csak gondolkodott és elmondta a gondolatait. Inkább az a baj, hogy lusta, el se akar költözni. Mit akarsz tőle? Folyamatos problémák lennének a kapcsolatban, költözhetnél vidékre anyósék nyakára és nyomoroghatnál a fizetéséből, a vállalkozásodat se tudnád megvalósítani, mert az ilyen férfi csak visszahúz. Hagyd el, keress jobbat! Értelmesebbnek tűnsz nála!
2021. máj. 5. 14:14
 22/40 A kérdező kommentje:

Egyébként értelmes a barátom, végzett egyetemet is (tudom, a kettő nincs párhuzamban). Csak azért azon a pályán ennyit lehet keresni és kész. Szokott dolgozni is, meg takarít, nincs otthon kinyalva a feneke annyira. De elköltözni nem akar, jogsija van de vezetni soha nem vezetett az elmúlt 3 évben. Mivel én már most vettem magamnak egy olcsóbb de jó kategóriás autót,

így mindig én vezetek.

Neki az a fontos amit dolgozik, azért csinálja mert szereti és pénz nem érdekli semennyire. Mivel nekem több az igényem,így alapból én lennék a "családfenntartó"

2021. máj. 5. 14:38
 23/40 anonim ***** válasza:
85%
Akkor már csak az a kérdésem, hogy milyen defekted van ami miatt vele vagy? Önbizalomhiány? Vagy csak nem állnád meg a helyed, egy ambíciózus férfi mellett és kényelmesebb mellette játszani a felsőbbrendűt?
2021. máj. 5. 14:46
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak az lenne a kerdesem, hogy akkor miert is vagytok egyutt??
2021. máj. 5. 14:51
 25/40 A kérdező kommentje:
Azért jöttünk össze, mert olyat kaptam tőle lelkileg amit senkitől eddig. Nagyon sok belső értéke van, továbbá összeköt minket sok hobbi. Ő segített valóra váltani életem egyik álmát. (Ezt most nem írnám le itt, max privátba) És miatta haladok azon az úton amire gyerekkorom óta vágyok. Testileg, lelkileg tetszik és szeretem. Ez az egy dolog ami miatt összeférhetetlennek tűnünk...lehet azok is vagyunk.
2021. máj. 5. 14:58
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy nincs közös jövőtök. Addig menekülj, míg lehet.
2021. máj. 5. 15:06
 27/40 anonim ***** válasza:
93%

"Fájt, hogy azt mondta, azonnal kidobna ha ezt megtenném és nem tudna rám emberként tekinteni. Ha beteg lenne se hagyná, hogy elvetessem mert az is isten ajándéka szerinte."

Ne mondjuk én ennél a kijelentésénél dobtam volna ki gondolkodás nélkül, de mint a macskát szarni. Ilyen agyilag korlátolt, vallás károsult, Isten ajándékázó, egy bites emberrel, ha fizetnének se lennék együtt. Akkor hordja ki, szülje meg és nevelje fel ő egymaga a pár tízezres fizetéséből, bszki.... Élete nagy célja, hogy anyuciék nyakán csücsüljön, egzisztencia nulla, jövőkép nulla, tervek nulla. Kéne a halálnak egy ilyen ember, a beteg agya és felfogása már csak hab a tortán.

Ja és mi az, hogy "nem engedné"?!? Mit képzel ez magáról? A döntés a tiéd, nem ő fogja megszabni, hogy megtarts-e egy nem kívánt terhességet vagy sem. Ennél az Isten ajándéka dumánál meg nincs is szánalmasabb, egy gyerek nem isten ajándéka, de főleg nem ajándék, lévén hogy az ajándék VISSZAUTASÍTHATÓ. Amit nem utasíthatsz vissza, az minden, csak nem ajándék.

Lelki társ ide, közös hobbik oda, azonnal kivágnám ezt a nagyra nőtt gyereket és keresnék egy FÉRFIT, akinek van némi jövő képe és aki nem akar az én testem felett önhatalmúlag, az én káromra dönteni.

2021. máj. 5. 16:44
 28/40 anonim válasza:
62%
Eljött az idelye, hogy szakítssál vele.
2021. máj. 5. 22:05
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Na ezt az ürgét nagyon gyorsan cseréld le!
2021. máj. 5. 23:17
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el nem csak ő tudna téged szeretni.

Baromi értelmes és céltudatos lány vagy. Az érzelmeket kívül mit tud neked biztosítani? Egzisztenciát nem. Közös jövőt nem. Támogatást nem. Sikít az írásodból, hogy nem illetek össze.

Sajnálom, hogy ennyire önbizalomhiányos vagy és azt gondolod, hogy csak ő szeret téged, más nem tudna. Pedig vannak normális, tettvágyó pasik is, akinek nem az a céljuk, hogy 26 évesen otthon üljenek és kisajátítsanak.

Belegondoltál már abba, hogy mi lesz 2-3 év múlva? Tegyük fel összeköltöztök. Nem fogja támogatni a karriered, mert neki nem az a fontos. Tegyük fel belemész, legyen gyereked. Ott lennél 20-21 évesen, hogy nem vagy semennyire önálló, ki vagy szolgáltatva, boldogtalan vagy, meg se élted a saját álmaid, korlátozva érzed magad és nehezen tudnál szabadulni (segítség nélkül szinte lehetetlen).

A másik opció meg az, hogy nem mész bele. Akkor simán elkezdene manipulálni, zsarolni, nem örülne a sikerednek és mindig az járna a fejedben, hogy mi lenne ha szülnél neki gyereket, hogy lenyugodjon.

2021. máj. 6. 06:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!