Mit tegyek ha a barátom rám akarna erőszakolni egy szülést 18 évesen?
Én 18 éves lány vagyok, épphogy elvégeztem a középiskolát.Komoly terveim vannak a jövőre nézve, tovább szeretnék tanulni, vállalkozást szeretnék indítani majd. Fontos nekem az egzisztenciám, amit magamnak teremtenék meg egyedül.
A barátom 26 éves, nincs egisztenciája és nem is célja az ilyesmi a jövőben sem.Otthon él a szüleivel és jó pár évig így is tervezi. Ennek ellenére nagy a szerelem közöttünk és beszélgettünk a család témáról is, hogy szeretnénk a jövőben. Egyébként 3 éve vagyunk együtt. Én mondtam neki, hogy kb 28 évesen szeretnék gyereket, mivel csak úgy vállalnám, hogy van egy saját ház, lelkileg is megértem rá, nincs gond anyagilag, és tisztaszívből tudnám szeretni ahogy megérdemli mivel vártam és akartam.És felhoztam azt is, hogyha most becsúszna akkor elvetetném sajnos, mivel nincs hova menni, fizetni, a szülők nyakára meg nem lehet. Erre nagyon kiakadt, mondta, hogy ez gyilkosság és Ő mindent megtenne érte. Azt akarja, hogy a családi házukba költözzek ahol rengetegen vannak. És hogy, neki megfelel ha szűkösen is de megoldjuk. Nekem viszont nem, mert nem szeretnék nyomorogva anya lenni. Azt mondta, ha elvetetném, szakítana velem azonnal. És, hogy a jó szülőség nem egyenlő azzal, hogy van pénz. Ez részben igaz, de nem teljesen.
Ő 3 év múlva akar családot egyébként, 70 ezres fizetésből tartaná el a gyereket. Nekem ez nem releváns, mert szeretném megvalósítani önmagam mielőtt ekkora dologba ugrom.
Szerintetek megéri egy ilyen kapcsolat? Mit gondoltok?
Távkapcsolatban élünk, én pesti vagyok, barátom meg a bakonyban él
Megijesztett nagyon ezekkel amiket mondott. Egyenesen felháborítónak tartom ezt a kijelentését, hogy az abortusz minden körülmények között bűn. És nem tartana utána semmire.
Ő már felnőttnek tartja magát amúgy,főz és takarít otthon. Jövőre fog teljesen dolgozni, úgy tervezi, hogy élete végégig 150.000 megfelel neki.
Engem meg kicsit gyereknek tart még, mert még tanulni fogok azért, hogy normálisan keressek a jövőben.
Nem akartam hozzászólni, de mostmár fogok. Egyrészt nem jól használod a releváns szót és ezt mostanában már egy másik kérdésnél is láttam, akkor nem szóltam, de lehet Te voltál ott is. Na ez mindegy csak tudjad...
Abszolút nem illetek össze! Pedig nem szoktam senkit a szakítás felé irányítani! Ha lehet inkább mindig mindent megmenteni! De ha normális kapcsolatban lennétek már rég nem lennétek együtt, mert egyszerűen már megismertétek volna egymást. Full lenézően beszélsz a fiúdról teljesen más az értékrendetek. A kérdés igen túldramatizált. Kíméld meg mindkettőtöket egymástól egy közös megbeszélés utáni elválással szerintem. Minden jót a karrierépítésedhez "nagyon" fontos dolog, de azért az igazán fontosakról se feledkezz el ha lehet.
Értelmes, céltudatos csajnak tűnsz, tényleg gondold végig milyen jövőd van ezzel a pasival. Az egy dolog hogy jószívű és gondoskodó, ezek fontos tulajdonságok, de jövőt nem lehet rájuk alapozni.
Nekem eleve kicsit furcsa hogy egy 23 éves mit akar egy 15 évestől, nekem ennyi idősen eszembe nem jutott volna elsős-másodikos gimnazistával járni mert rohadtul nem ugyanott tartottunk az életben. De oké, ne akadjunk ezen fenn.
Nem mondom hogy felnőttként nem változhat az ember, de az élethez való alapvető hozzáállása általában kialakul az embernek 26 éves korára. Próbáld meg egy pillanatra elképzelni hogy eltelt 10 év, 28 éves vagy, még mindig együtt vagytok és lassan jöhetne a gyerek. A pasid jó eséllyel pont ugyanitt fog tartani, mert ilyen hozzáállással mi más történne. Szóval 28 évesen szeretnél a 36 éves pasid szüleinél lakni a Bakonyban? Vagy neked rendben van az hogy te veszel autót, lakást ő meg semmit nem ad bele? 28 évesen örülnél ha a pasid tíz éve ugyanazt a szar melót csinálná minimálbérért bármiféle előrelépés nélkül? Szeretnéd ha a pasidnak 36 évesen még mindig semmi megtakarítása vagy ambíciója nem lenne? Szeretnéd hogy a gyereked előtt ő legyen a minta, rá akarjon hasonlítani? Szeretnéd olyan emberrel összekötni az életedet, olyan emberrel közös számlát, közös hitelt vállalni akinek ennyire más felfogása van a pénzről, felelősségről, anyagi biztonságról?
Ezekre a kérdésekre neked kell őszintén válaszolnod magadban, ez lesz a válaszod a kérdésre. Amit viszont biztosan tudok tanácsolni hogy SEMMIKÉPP se szülj se most, se 3 év múlva ha nem akarsz, ne hagyd magad belezsarolni egy terhességbe amit szíved szerint megszakítanál, nincs joga rákényszeríteni hogy megtartsd. Ha emiatt elhagy akkor jobb is volt neked nélküle.
14-es válaszoló, nem tudom melyik kérdésről beszélsz mert biztosan nem én írtam ki! Lenéző nem vagyok vele, nem írtam semmi bántót csak a helyzetet ami fent áll. Nemár, hogy névtelenül ne lehessen erről beszélni. Emellett csomó jó tulajdonságát kiemeltem.
15-ös, nagyon köszönöm ez hasznos volt számomra.
Van még egy fontos dolog amit jó tudni. Számomra a belső értékek, szeretet, szerelem nagyon fontos. Pont ezért választottam Őt és ezért írtam ki a kérdést. Ugyanis erről senkivel sem merek beszélni igazán. Nem lennék benne egy olyan kapcsolatba, ahol van egzisztencia, de belső értékek nincsenek. 14-es, köszönöm, hogy erre rávilágítottál , mert elfelejtettem beleírni.
De nekem a bajom azzal van, amikor azt mondják, hogy a szerelem és a belső HELYETTESÍTI az anyagi dolgokat. Mert sajnos nem. Ilyen világot élünk, fenn szeretném tartani magam és a családot úgy, hogy meglegyen minden...Mert ha nincs, kitörölhetjük a fenekünk a szeretettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!