Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a pontos menete a terhesség...

Mi a pontos menete a terhesség megszakításnak?

Figyelt kérdés

Még nem biztos a terhesség, viszont biztonság kedvéért szeretnék minél tájékozottabb lenni a témában, ha ténylegesen erre kerülne a sor.

Nőgyógyász megállapítja a terhességet, utána mi a teendő? A kerületi családsegítő központban egyszerűen közlöm a szándékomat és akkor tudnak nekem segíteni ebben? Nagyjából mennyi idő míg tanácsadással minden lefut?

Megköszönném a segítséget!

2021. márc. 3. 20:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Miből gondolod hogy terhes vagy? Mestruációhoz képest mikor volt az aktus?
2021. márc. 4. 08:15
 12/20 A kérdező kommentje:

Abban az esetben, ha valamiért nem sikerülne a műtét, akkor a kontrolon, hiába csúszott ki az ember a 12 hetes határidőből, akkor el tudják végezni másodjára "orvosi mulasztásra" hivatkozva a 18. hétig?

Illetve mindig összezavart hogyan számolják a terhességet. Utolsó menstruációtól vagy az elmaradttól? Mert akkor, ha mégse jön meg, akkor azért 6-7. héten elmennék nőgyógyászhoz.

2021. márc. 4. 08:18
 13/20 A kérdező kommentje:

Onann, hogy nagyon rég volt mellfájdalmam várt menstruáció előtt, most pedig már vagy két hete érzékenyek nyomásra. Illetve utoljára Augusztusban késett, amikor is nem hó végén, hanem pár napra rá elsején jött meg. Azóta felváltva 30-31 napra jön pontosan. Ezért ijedtem meg tegnap, amikor felkeltem, mert általában reggel már véres betéttel szoktam kelni.

Nem tudok pontosan mely napokon voltunk együtt, viszont ovulációm kallulátorok szerint Február 17-én lehetett. Előtte való két hétben viszont párszor volt sor együlttlétre. Óvszerrel védekezünk, viszont tudom, hogy messze nem 100%.

2021. márc. 4. 08:25
 14/20 anonim ***** válasza:

Azt pontosan nem tudom én se hogyan számitják, de ha jol tudom az utolso menstruációtól.

Szinte lehetetlen, hogy ne sikerüljön a műtét, de ha valami hiba van, akkor az meg a kontroll előtt megmutatkozik.

Hogyan védekeztetek? Mikor történt a dolog? Ne haragudj hogy nagyon belekérdezek, de ezek kellenek ahoz, hogy tudjak segíteni.

2021. márc. 4. 08:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem láttam a válaszod, ne haragudj. Ha nem szakadt ki, és nem ment el beléd, akkor nem lehet nagy gáz. Várj még 1-2 hetet, ha akkor se jön meg, akkor csinálj egy tesztet
2021. márc. 4. 08:39
 16/20 A kérdező kommentje:

Nem szakadt ki, mindig megnézem. Viszont párom amikor elmegy, akkor nem veszi ki rögtön, és mélyebbre szokta olyankor nyomni, ha így érthető. És ilynekor szoktam aggódni nehogy valahogy mégis kijöjjön az óvszerből valamennyi. Alapból stresszelős típus vagyok, és nagyon nem szeretnék gyereket.

Mindenkinek köszönöm szépen a segítő és normális válaszokat, majd még írok update-t pár nap múlva.

2021. márc. 4. 08:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha stresszelős vagy, ajánlom óvszer mellé a Pharmatex termékcsaládot. Ez se 100%-os ha kiszakad az óvszer, de nyilván kisebb az esély. Én most kúpot használok, nekem nagyon bevált.
2021. márc. 4. 12:03
 18/20 A kérdező kommentje:
Mindenképpen ki fogom próbálni, remélem nem fog csípni vagy irritálni. Köszönöm a tanácsot!
2021. márc. 4. 16:15
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggódj kérdező. Ezek a tesztek már olyan érzékenyek, hogy a menstruáció elmaradása pillanatában is képesek kimutatni a terhességet. Ha jó volt a teszt és negatív valószínűleg nem vagy terhes. Nekem is volt, hogy majd 10 napot késett, pedig rendszeres volt a havim. Persze ha továbbra sem jön meg azért érdemes megismételni a tesztet. Kivéve, ha fog.gátló tablettát szedsz, akkor gyanús, hogy mégis az vagy. Majd írd meg, hogy mi lett végül.
2021. márc. 7. 00:02
 20/20 A kérdező kommentje:

Végül szerencsére megjött. Elég gyengécskén, de egy jó ideje ilyen, teszt is negatív volt aznap mikor meg kellett volna jönnie, szóval szerencsére midnen rendben.

Köszönöm a támogatást és a kedves, segítő válaszokat!

2021. márc. 8. 16:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!