Ki mit tenne a helyemben (terhesség megszakítás téma)?

Figyelt kérdés

Félig elméleti kérdés, még nem tudni, hogy terhes vagyok-e, de fennáll a lehetőség és elgondolkodtam, hogy mit tennék, ha bebizonyosodna a terhesség. Kíváncsi vagyok "kívülállók" véleményére.

A barátommal 3 hónapja vagyunk együtt, előtte pár évig barátok voltunk, szóval elég jól ismerjük egymást. Mindketten egyetemisták vagyunk, komoly szakon tanulunk, elég sok időt és energiát igénylő karrier előtt állunk, még több évünk van hátra a végzésig. Önálló keresetük nincs (kivéve az alkalmi ösztöndíjakat és hasonlókat, amik egyáltalán nem horribilis összegek), a szüleink jóvoltából átlagos körülmények között élünk.

Mindig odafigyeltünk a védekezésre, maximálisan felelősségteljesen jártunk el. A napokban kiszakadt a gumi, csak az aktus végén vettük észre. 8 órán belül esemény utáni tablettát vettem be, de a ciklusom olyan pontján történt a dolog, ahol elméletileg a gyógyszer ellenére is lehetek/maradhatok terhes.

A felmerülő lehetőségek, esetleges terhesség esetén:

A) Abortusz

Pro: napjainkban már "rutin" műtét, szóval viszonylag biztonságos, gyors, megbízható megoldás. Diszkréció: az orvoson, rajtam és a barátomon kívül senki nem tudna a dologról, még a családom ítélkezésével sem kellene megküzdenem.

Contra: alapvetően nem tartom "megoldásnak", csak kivételes esetekben (betegség, rendellenességek, nemi erőszak miatti terhesség), de jelen esetben tényleg "nincs hová tenni" egy gyereket. Lehetnek szövődmények, kockázatok.

B) Örökbeadás

Pro: ha nem is velem/velünk, de egy szerető családban, boldogan nőhetne fel a gyerek.

Contra: mivel nem tehetem meg, hogy közel egy évre elvonulok a családom és a világ elől, ameddig terhes vagyok, ezért elkerülhetetlenek lennének a viták, szemrehányások (miért nem védekeztetek, felelőtlen vagy, qrva vagy), kérdések (hol a gyerek, kihez került, miért nem tartottad meg), és az ítélkezés mind a család, mind az ismerősök, mind a leendő kollégák részéről (ha a következő 9 hónapban esetleg jelenléti oktatásra kerül a sor és találkozom velük). Mindez éveken át, akár egész életemen át végigkísérne, mindenki szemében én lennék a sz#r anya, akinek nem kellett a saját gyereke.

C) Megtartom a gyereket

Pro: nincs lelkiismeretfurdalás, maximális felelősségvállalás.

Contra: nincs saját lakásunk, kerestünk, a szüleinknek kellene biztosítani az anyagiakat a gyerekhez (legalábbis reménykedjünk, hogy megtennék, mert amúgy abszolút nem kötelességük). A tanulmányaimról, karrieremről lemondhatnék (valószínűleg a barátom is), enélkül egy érettségivel nem sok jóra számíthatunk az életben.

2021. jan. 7. 17:39
1 2 3 4
 21/40 anonim válasza:
64%
Barátnőm egy hónapos kapcsolat után lett terhes, majd szült 3-as ikreket. A gyerekek el se érték az egyéves kort, de már verte a faszi, nem szerették egymást csak ment a veszekedés. Most 5 évesek a gyerekek még mindig megy a cirkusz. Ő azt mondja nem bánja a gyerekeit, nagyin szereti őket de ha vissza mehetne az időben mindent másképp csinálna és most nem lenne még gyereke.
2021. jan. 10. 15:41
 22/40 anonim ***** válasza:
74%

Hagyjuk már ezt a demagóg, mézes-mázas, érzelgős dumát, hogy anya programra vált a tested, meg a férfi is megváltozik és rögtön alkalmas lesz az apaságra blabla.

Ennél nagyobb baromságot rég hallottam már. Csak azért mert valaki terhes lesz, véletlenül sem jelenti hogy ő egyből érett és alkalmas lesz egy gyerek felnevelésére, legyen az nő vagy férfi. Érdekes rengeteg nőnél merül fel komplikáció a szülés vagy már a terhesség során is, szóval ennyit arról, hogy a tested egy csettintésre alkalmas lesz egy gyerek kihordására. Apuka jelöltről ne is beszéljünk. Hány és hány olyan férfi van, aki fejvesztve menekül egy nem kívánt gyerek hallatán és nem is különösebben tartja a továbbiakban sem a kapcsolatot vele, mert ő egyáltalán nem akarta és messze nem az volt a terve, hogy huszonpárévesen egy életre elkötelezze magát. Legjobb barátnőm foggátló mellett lett terhes, kicsit sem akarta egyikük sem a gyereket, abortuszra ment és egyikükben sem merült fel egy pillanatig sem, hogy ők milyen alkalmasak lettek a hír hallatán a gyerekvállalásra.

Nem véletlen, hogy az ilyen meggondolatlanul, felelőtlenül és tervezetlenül vállalt “csodák” az esetek döntő többségében szétszakítják a párokat, sőt a fiatal “apuka” már általában a terhesség alatt lelécel. Ideje lenne reálisan látni a világot és nem rózsaszín vattacukorként kezelni az egész gyerekvállalást.... Talán akkor kevesebb alkalmatlan ember vállalna gyereket meg kevesebb felelőtlen, nulla forintra sorozatban szülő anyucikák meg apucikák lennének....

2021. jan. 10. 16:34
 23/40 anonim ***** válasza:
63%

"Ezalatt az idő alatt a férfiban is változások történnek, apává érik a gyermek születéséig. Abban a korban vagytok amikor a testetek alkalmas egy gyermek vállalására."

1 Léna, ugye te se voltál még férfi, csak lököd a magzatvédő sablonrizsát..

Fizikailag képesek vagytok rá, csak nem terveztétek. "... ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." Attól, hogy kicseréled az "isten" szót "..."-ra, még ugyanaz a szellemiség marad. Bennem ilyen tényleges helyzetben egy kérdés maradt: az, hogy jól pofánrugdoshatom-e "..."-t, mert így kiszúrt velem.

2021. jan. 10. 16:39
 24/40 anonim ***** válasza:
74%
"Nem véletlen, hogy az ilyen meggondolatlanul, felelőtlenül és tervezetlenül vállalt “csodák” az esetek döntő többségében szétszakítják a párokat," - pontosan így van.... egy ilyen gyerekhez képest az abortusz egy kovalens kötés..
2021. jan. 10. 17:14
 25/40 anonim ***** válasza:
19%
Karrier, pénz, hogyan lesz, félelem. Ebbe tényleg nem illik bele a gyermek szó. Az abortusz minden, csak nem jó döntés. Ehhez inkább a halál, veszteség csatlakozik. Azt gondolom nagy valószínűséggel nem vagy terhes. De ha a helyedben lennék és túlélné az embrió korú gyerekem, nem kapartatnám ki. Őszintén? Az sem érdekelne, ha a pasi kihátrál. Ha megy menjen.
2021. jan. 11. 04:41
 26/40 anonim ***** válasza:
78%
Az abortusz rengetegszer nagyon is jó döntés, ezt nem a másik tiszte megítélni, vannak olyan helyzetek, mikor az abortusz a kisebbik rossz. A kérdező helyzete élő példa erre, itt az abortusz minden csak nem rossz döntés! Mondjuk azért kiváncsi lennék, hogy a nagyszájú magzatvédők hogyan terveznék akár a párjuk nélkül, teljesen egyedül, kerek 0 Ft bevételből felnevelni a gyereket...... De elég erős a gyanúm, hogy erre választ sose fogunk kapni, mert ugye az icipici embriócska is addig számít nekik, amíg ki nem nyomod magadból, onnantól a te bajod, hogy hogyan oldod meg az életed..
2021. jan. 11. 09:08
 27/40 A kérdező kommentje:
Persze, hogy alkalmasak *lennénk* a gyereknevelésre, nyilván ha *muszáj* lenne, akkor megoldanánk *valahogy*. Nyilván ez együtt járna azzal, hogy feladjuk azt a jövőt, ami miatt ovis korunk óta kőkeményen tanulunk és hajtunk mindketten a barátommal, kidobunk a kukába x év tanulást (mert jól hangzik, hogy "majd folytatom az egyetemet, ha bölcsibe megy", de elég nehéz is lesz, ha mellette valami nyolc általánost igénylő munkahelyen is húzom az igát, hogy ne haljon éhen), nem kevés energiát, pénzt és reményt, amit a családunk belénk és mi saját magunkba/egymásba fektettünk. Úgy döntöttem, hogy erre nem vagyok hajlandó, nem szeretnék feladni mindent, ami miatt eddig hajtottam és már majdnem elértem egy baleset miatt és a barátomat sem szeretném erre kényszeríteni, ha megoldható az is, hogy ne most, hanem felépített karrier, biztos anyagi háttér és több éves párkapcsolat után, tervezetten vállaljunk gyereket 10-12 év múlva (vagy ha makd egyszer úgy döntünk).
2021. jan. 11. 12:50
 28/40 anonim ***** válasza:
45%
"és a barátomat sem szeretném erre kényszeríteni, ha megoldható az is, hogy ne most" - Kérdező, ez +100 pont:) Te egy normális TÁRS vagy (szemben az ilyen #25-élékkel)
2021. jan. 11. 17:19
 29/40 anonim ***** válasza:
65%

Természetesen elvetetném, ha nem akarnám.

Nézd, én már 35 éves múltam, de minden döntést, amit terheséggel/abortusszal kapcsolatban meghoztam, azt mondom, mindig jól döntöttem.

Ha érzel magadban olyat, hogy anyává akarsz válni, akkor tartsd meg! De ha ezt nem érzed, vetesd el.

Gyereked majd lesz akkor, mikor úgy érzitek.

Kitartást!

2021. jan. 11. 19:18
 30/40 anonim ***** válasza:
67%

Nem kérdés, hogy abortuszra mennék.

Részemről szó se lehet megtartásról mert nem szeretnénk gyereket egyáltalán. Szülésről sem, és örökbeadásról sem.

Még ha akarnánk is gyereket, akkor sem tudnánk vállalni egyébként. Egyszerűen anyagi és lakhatási okok miatt. Nincs rá pénz, hogy eltartsuk, egy gyerek nagyon sokba kerül, + vagy házbővítés, vagy költözés kéne hozzá. Ezekre sincs pénzünk. Hitelbe meg nem fogjuk verni magunkat, + mellé még ott lenne maga a gyerek is, rengeteg kiadás. Kizárt. Ezen kívűl még sok oka van, amiért nem szeretnénk, de az már nem lényeges itt.

Neked van egy bizonytalan alig 3 hónapos kapcsolatod ( már erre önmagában nem vállalnék soha gyereket) ez minden csak nem komoly és stabil párkapcsolat ( a haverkodás, barátság évekig az más dolog, párkapcsolat tekintetében lényegtelen).

Pénzed, körülményeid egyáltalán nincsenek meg ehhez. Más nyakára meg nagyon nem felelősségteljes dolog szülni. Ahogy az se ha megszülöd, aztán netes oldalakra mész tarhálni babaruhát, pelust meg miegymást, mert még arra sem telik. Ahogy sok szegénységbe szülő teszi.

2021. jan. 11. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!